Lidt god læsning! ..
Artikel fra Kristeligt Dagblad den 19. marts 2003.
Kalejdoskop ved Helene Moe.
-
Det gode brød er tilbage.
Hjemmebag er bedst. Det har det været gennem rigtig mange år.
Faktisk lige siden den gamle håndværksbager holdt op med at
eksistere. Så fik vi i stedet papbrød, der er tørt, før det når hjem
på køkkenbordet, og rundstykker fyldt med lufthuller. Den slags
gider forbrugerne ikke have mere.
Brød skal have krop og tyngde. Det har været sagt mange gange.
Uden andet resultat end dårlige undskyldninger og endnu slappere
brød.
Men nu er der ved at være grøde i bagefaget igen. Måske fordi
nogle bagere er bange for konkurrence fra den ferme husmor m/k,
der nok ved, hvordan et godt brød skal skrues sammen. Det er
nemlig noget med tid. Masser af tid. Men primært for dejen, der
godt kan tage dage at lave, hvis brødet skal blive helt i top.
-
Bagerne opfordre nu danskerne til at videregive deres opskrifter
på godt hjemmebagt brød...
Nu har nogle bagere, altså de seriøse bagere, smøget ærmerne
op for at slå et slag for bollen. De er fuld af forståelse for forbrug-
ernes krav til kvalitet.
"Brødets Bånd", en sammenslutning af fagligt stolte bagermestre,
opfordre nu brødspisende forbrugere inden den 28. marts til at
sende hjemmebagt og egne opskrifter til den lokale håndværksbager.
Men husk, det skal være en bager, der er medlem af "Brødets Bånd".
Herefter bliver de udvalgte opskrifter prøvebagt, og de bedste kommer
med i bagebogen "Værdigt Brød", der udkommer den 11. juni, kåret
som "Det værdige Brøds Dag".
Vinderen hædres med et livstidsforbrug af kvalitetsbrød - 775.000
kroner - angiveligt svarende til 18.250 brød. Hvor de så ved det fra.
Yderligere oplysninger kan fås på
www.broedetsbaand.com eller
pr. mail til info@broedetsbaand.com .
-
www.kristeligt-dagblad.dk