On Wed, 19 Mar 2003 18:49:51 +0100, Knud Hubbard <knuden_dk@yahoo.dk>
wrote:
>Forleden fik jeg lyst til at eksperimentere lidt i køkkenet, og lave
>en variation over den sædvanlige version med soltørret tomat og
>mozzarella. Her er hvad jeg fik stykket sammen - det smagte
>fortræffeligt, så jeg ville lige dele med gruppen. Måske skal retten
>justeres lidt for at få en god balance mellem de forskellige
>smagsindtryk.
>
>
>1 Kalkunbryst (vejede ca. 650g)
>2 (eller flere efter behag) Chipotle chili
>ca. 150 g norsk myseost
>150 g babyspinat
>150 g sliced bacon
>1 lime
>tørret rosmarin
>salt
>peber
>50-75 g smør i tern (1 x 1 cm)
>
>
>Først fjernes sener og fedt fra brystet.
>
>Dernæst skæres en dyb lodret lomme i kalkunbrystet (uden at skære i
>gennem bunden).
>
>Chipotle chilien hakkes og smøres indvendig i den lomme man lige har
>lavet (brug gerne lidt af den Adobo sovs som shilien ligger i i dåsen
>men vær forsigtig - den er stærk!).
>
>Myseosten skæres i tern på ca. 5 x 5 mm og fordeles i lommen sammen
>med babyspinaten.
>
>Der krydres med salt og peber, samt et drys rosmarin.
>
Her skulle der naturligvis have været dryppet limesaft fra en lime -
ups
>Til slut lægges sliced bacon ovenpå med overlap mellem skiverne, for
>at lukke den fyldte lomme, og der krydres igen med peber og rosmarin.
>
>Det fyldte kalkunbryst placeres i et ovnfast fad og der hældes ca. 1
>dl vand i bunden af fadet.
>
>Derefter i en forvarmet ovn i 30-35 minutter ved 200 gr. (min gamle
>gasovn skulle have fuldt blus i 45 minutter) - tag ud og lad hvile i
>15 minutter inden kalkunbrystet skæres ud i ca. ½ cm tykke skiver.
>
>Væden i bunden af fadet hældes gennem en sigte over i en gryde, gives
>et kort opkog og derefter røres smørterningerne i til saucen har en
>passende konsistens.
>
>
>Blandingen af Chipotle chiliens røgede og stærke/lidt skarpe smag med
>myseostens søde og salte smag, giver sammen med bacon og rosmarin en
>fin balance - især hvis man er lidt træt af kombinationen af tomat og
>mozzarella.
>
>Serveres med kogte kartofler eller. ris
>Tilbehør: Din favoritsalat og noget godt brød