For "italiano" smag, skal du benytte Oliven olie eller extra virgin oliven
olie.
HC
"Jakob T. Eriksen" <jte@c.dk> wrote in message
news:3e78b1b5$0$20512$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "M-Kc" <maniac_kc@swirvemail.com> skrev i en meddelelse
> news:3e78a3fe$0$52095$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > Hvad er opskriften på noget godt pizza dej (italiansk stil) ?? alt det
> hvad
> > jeg har prøvet har næsten kun smagt af franskbrøds dej.
> >
>
> Prøv det her (pizzadej til 1 person)
>
> 3/4 dl vand
> 5 g gær
> 1 tsk salt
> 5 spsk. olie
> god mel (højt protein- og glutenindhold)
>
> Dejen skal æltes godt igennem uden at der bruges for meget mel (man lærer
> det hurtigt efter et par forsøg), og derefter skal den hæve så længe som
> muligt - mindst tre timer og helst et døgn i køleskabet. Dejen kan med
> fordel rulles ud med durummel, hvilket er med til at gøre pizzaen sprød.
Det
> er desuden vigtigt ikke at bruge for meget tomatsovs; hvis man bruger mere
> end 2-3 spsk. kan pizzaen blive for våd. Pizzaen bages ved 300 grader i
8-10
> minutter.
>
> Hvis ovenstående ikke virker, er der ikke noget der gør
>
> -Jakob
>
>
>
>
>
>