/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Pizza dej
Fra : M-Kc


Dato : 19-03-03 18:08

Hvad er opskriften på noget godt pizza dej (italiansk stil) ?? alt det hvad
jeg har prøvet har næsten kun smagt af franskbrøds dej.



 
 
Jan Bøgh (19-03-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 19-03-03 18:27

"M-Kc" <maniac_kc@swirvemail.com> wrote in message
news:3e78a3fe$0$52095$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hvad er opskriften på noget godt pizza dej (italiansk stil) ?? alt det
hvad
> jeg har prøvet har næsten kun smagt af franskbrøds dej.

Google groups har 67 hits på 'pizza dej' i denne gruppe.
Prøv selv på
http://www.google.com/advanced_group_search?hl=da

'Giv en mand en fisk og han bliver mæt i dag. Lær ham at fiske, og han kan
blive mæt hver dag!'

vh
Jan



Jakob T. Eriksen (19-03-2003)
Kommentar
Fra : Jakob T. Eriksen


Dato : 19-03-03 19:07


"M-Kc" <maniac_kc@swirvemail.com> skrev i en meddelelse
news:3e78a3fe$0$52095$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hvad er opskriften på noget godt pizza dej (italiansk stil) ?? alt det
hvad
> jeg har prøvet har næsten kun smagt af franskbrøds dej.
>

Prøv det her (pizzadej til 1 person)

3/4 dl vand
5 g gær
1 tsk salt
5 spsk. olie
god mel (højt protein- og glutenindhold)

Dejen skal æltes godt igennem uden at der bruges for meget mel (man lærer
det hurtigt efter et par forsøg), og derefter skal den hæve så længe som
muligt - mindst tre timer og helst et døgn i køleskabet. Dejen kan med
fordel rulles ud med durummel, hvilket er med til at gøre pizzaen sprød. Det
er desuden vigtigt ikke at bruge for meget tomatsovs; hvis man bruger mere
end 2-3 spsk. kan pizzaen blive for våd. Pizzaen bages ved 300 grader i 8-10
minutter.

Hvis ovenstående ikke virker, er der ikke noget der gør

-Jakob







Hans Chr. Vang (20-03-2003)
Kommentar
Fra : Hans Chr. Vang


Dato : 20-03-03 03:43

For "italiano" smag, skal du benytte Oliven olie eller extra virgin oliven
olie.

HC

"Jakob T. Eriksen" <jte@c.dk> wrote in message
news:3e78b1b5$0$20512$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "M-Kc" <maniac_kc@swirvemail.com> skrev i en meddelelse
> news:3e78a3fe$0$52095$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > Hvad er opskriften på noget godt pizza dej (italiansk stil) ?? alt det
> hvad
> > jeg har prøvet har næsten kun smagt af franskbrøds dej.
> >
>
> Prøv det her (pizzadej til 1 person)
>
> 3/4 dl vand
> 5 g gær
> 1 tsk salt
> 5 spsk. olie
> god mel (højt protein- og glutenindhold)
>
> Dejen skal æltes godt igennem uden at der bruges for meget mel (man lærer
> det hurtigt efter et par forsøg), og derefter skal den hæve så længe som
> muligt - mindst tre timer og helst et døgn i køleskabet. Dejen kan med
> fordel rulles ud med durummel, hvilket er med til at gøre pizzaen sprød.
Det
> er desuden vigtigt ikke at bruge for meget tomatsovs; hvis man bruger mere
> end 2-3 spsk. kan pizzaen blive for våd. Pizzaen bages ved 300 grader i
8-10
> minutter.
>
> Hvis ovenstående ikke virker, er der ikke noget der gør
>
> -Jakob
>
>
>
>
>
>



Anders Hagstrøm (20-03-2003)
Kommentar
Fra : Anders Hagstrøm


Dato : 20-03-03 15:31

"M-Kc" <maniac_kc@swirvemail.com> wrote

> Hvad er opskriften på noget godt pizza dej (italiansk stil) ?? alt det
hvad
> jeg har prøvet har næsten kun smagt af franskbrøds dej.

Først og fremmest skal du have fat i noget mel med durum.
Jeg plejer for nemhedens skyld at bruge en ciabatta-blanding,
det er ikke lige så godt som pizzamandens, men med en god sjat olivenolie
bliver det slet ikke tosset. Og væsentligt bedre end alm. franskbrødsdej.

/Anders



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste