Hovsa...
der skal også en spsk gurkemeje i sammen med krydderierne... ups..
HC
"Hans Chr. Vang" <arno@duksedrengen.dk> wrote in message
news:3e77fab9$0$20521$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Det er ligemeget hvilken curry pasta du bruger, de er alle gode.
> Bliver curry'en for stærk for dig, tilføj da mere yoghurt.
> Evt. kan du tilføje rigtig karry oveni det andet, for en lidt mere karry
> agtig smag.
>
> HC
>
> "Hans Chr. Vang" <arno@duksedrengen.dk> wrote in message
> news:3e77fa10$0$20446$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Hey NG
> >
> > Her er en opskrift til jer, der kan lide krydret mad.
> >
> > Indisk Kyllinge Curry (Curry\Karry er betegnelsen for den klassiske
> indiske
> > madret, med kød og grøntsager i en krydret sovs).
> >
> > Istedet for at betale 100-150 kroner for den på den lokale indiske
> > restaurant, så lav den således (og få til flere dage, hvis du er alene):
> >
> > (1-3 personer.)
> > Raps\Olivenolie
> > 4 stk kyllinge bryst. Skæres i tern, lidt størrere end mundrette bidder.
> > 5-7 kartofler, i tern.
> > 2 løg
> > 1 chilifrugt, finthakket
> > 2 dåser tomatpuré, af de små dér.
> > 3cm ingefær rod, finthakket\strimlet
> > 2-3 fed hvidløg, finthakket
> > 100-200 gram blomkål, vasket, delt i små mundrette buketter.
> > 100-200gram auberginer, skåred i tern\triangler, mundrette bidder.
> > 200gram grønne bønner
> > 1 spsk Stødt Koriander
> > 1 spsk stødt spidskommen
> > 1 spsk garam masala (asiatisk butik\indvandrer grønthandler)
> > 1 spsk 4\7 krydderier (igen, asisatisk\indvandrer...)
> > 1-3 spsk karry pasta (efter behag)
> > 1 dl yoghurt, naturel
> > 2 spsk jordnøddesmør
> > 2 spsk rose-vand (Rose Water) (asiatisk butik\indvandrer grønthandler)
> > 2½-3 dl kyllinge fond\bouillon
> > 2 dl rødvin
> >
> > Smid noget olie på en stor pande, lad varme. Tilføj kyllingen og de
> ternede
> > kartofler. steg i en 2-3 minutter. Tilføj løg, blomkål, auberginer,
> bønner,
> > og steg i yderligere 2 minutter, indtil løgende begynder at blive
> > "medtagede". Tilføj hvidløg, ingefær, og chilli, garam masala, 4\7
> > krydderier, koriander, spidskommen, karry pasta, jordnøddesmør, og
> > tomatpuré. bland godt sammen, og lad det stege i 2-3 minutter, så
> > krydderiernes smag kan blive frigjort, og rigtig influere hele
svineriet.
> > Tilføj da vinen, bouillon'en, og yoghurt'en. Rør rundt. Bring det hele
i
> > kog, og så snart det er i kog sætter du varmen ned til lav varme (el
> > komfur - 2) og lader det småsimre i en time. Tjek evt. til det enang
> > imellem, og tilføj bouillon hvis det ser lidt tørt ud, og rør rundt, og
> læg
> > låg på igen.
> >
> > Servér med Pulao Rice:
> >
> > 500 ml Basmati Ris, skyllede.
> > 1 liter vand
> > 2 spsk olie
> > 2 løg, halverede og skåret i tynde skiver.
> > ca 6 cm stk Kanel bark\stang
> > 1 tsk spidskommen, hel.
> > 3 stk kardemomme, hel. Kardemommen kan fås hos indvandrer butikkerne, og
> > skal lige trykkes, sådan at de giver et lille knæk. Dette tillader
smagen
> af
> > komme ud, når du koger risen.
> > 3 stk stjern anis
> > 1-2 tsk salt
> >
> > Hæld olien i en gryde, varm op, og tilføj løgene. Steg indtil løgene er
> > brunede, og fjern da halvdelen af løgene. Læg til tørre på serviet, de
> skal
> > bruges senere.
> > Læg kanelen, spidskommen, kardemomme, og stjerne anis ned til løgene, og
> > steg det sammen i et minut eller to. rør det lige rundt, så krydderierne
> kan
> > blive dækket af olien, og afgive smag.
> >
> > Tilføj risen, og steg sammen med krydderierne i 1 minut.
> > Hæld vandet på, og bring det hele i kog.
> > Når det er i kog sætter du varmen ned til en 2-3 stykker på el-komfur,
og
> > lader det koget i 12 minutter, eller til risen er mør.
> >
> > Hæld risen på et fad, og sprinkel løgene fra før over.. tilføj evt.
> > rosiner\hakkede hasselnødder\ærter inden du serverer.
> >
> > God fornøjelse
> >
> > --
> > Best regards,
> > Hans Christian Vang
> > Cool Comics
> >
www.coolcomics.dk
> > hcvang@coolcomics.dk
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
>
>