"Krumme" <kkolsen@FJERNDETTEemail.dk> skrev i en meddelelse...
> Er der ikke en bagerkollega der kan hjælpe en gammel svend.
> Jeg har glemt hvordan man laver marcipanroser og blade, jeg har figur grov
> men har altså glemt frmgangsmåden og opskriften.
Er det mon en bager du skal have fat i - til marcipanroser?
)
Marcipan:
250 g ren rå marcipan (Odense)
100 g flormelis
1spsk glükose el. honning
æggehvide
--
evt. rød frugtfarve til roserne
-
grøn frugtfarve til bladene
Ælt ingredienserne sammen til en ensartet masse.
Ælt frugtfarve i massen.
Roser:
1. Læg ud på bordet et kraftigt stykke plastic, og rul marcipanen ud til
en lang pølse, ca. 1 cm tykkelse.
2. Derefter deles marcipanen i passende stykker og trykkes ud med en
palet el. spiseske, der er dyppet i olie.
3. Der drejes først en knop, hvorpå der påsættes blade.
4. Inden bladene påsættes, formes de over tommelfingeren.
5. Roserne opbygges med små blade først, derefter større og større.
Til sidst nå du har den færdige rose, formes nogle små pæne grønne
blade til hver rose. (ca. 3 stks pr. rose)
Rul ud ca. 2-3 mm tykkelse, og skær bladene ud med en lille kniv, husk
at snitte årene i den rigtige retning.
- Vupti - færdig arbejde!
NB: I handelen findes små specielle plasticudstikkere til at fremstille blade
med, -hurtigt og nemt!
Go' fornøjelse!
PS: Mon ikke også bager Kim har noget på sin hjemmeside angående
marcipanroser? Se evt.
www.bager-kim.dk/
--
Mvh.
Peter W. Bosse
PARADIS IS.
GRATIS IS TIL ALLE D. 15. og 16. MARTS PÅ SKT. HANS TORV.
Den 15. marts åbner Københavns første iscafé på Skt. Hans Torv. Er
du til blød, cremet, fedtfattig og ægte italiensk is, så kig forbi.
http://www3.aok.dk/cgi-bin/nyhedsbrev/paradis.cgi