|
| Turkish delight Fra : Peter Westh |
Dato : 18-03-01 13:52 |
|
Er der nogen der har erfaring med at lave Lokum, altså turkish delight?
Der er masser af opskrifter på nettet, jeg ved det .Det er bare sjældent at
de er særligt troværdige, så hvis nogen har nogle praktiske erfaringer at
dele ville det være alletiders.
MVH
Peter
| |
Peter W. Bosse (19-03-2001)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 19-03-01 07:57 |
|
"Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> skrev i meddelandet:
> Der er masser af opskrifter på nettet, jeg ved det .Det er bare
> sjældent at de er særligt troværdige, så hvis nogen har nogle
> praktiske erfaringer at dele ville det være alletiders.
Hi Peter!
Herhenhørende opskrift er tidligere hid bragt (af undertegnede) i denne
NG, nl. d. 07-06-00, og skulle efter forlydende (if. positivt respons)
være blevet godtaget og velsignet af Guds nåde.
[Turkish Delight]
Forberedelsestid: 20 minutter
Kogetid: 20 minutter
Portionen giver 36 stk.
3 dl vand
1 appelsin
1 citron, skallen af
2 spsk husblaspulver
5 dl sukker
2/3 dl appelsinsaft
2 spsk rosenvand
Rød frugtfarve
2 dl flormelis, sigtet
1. Skyl en kvadratisk kageform (20 cm) med vand; bund og sider fores
med bagepapir. Kom halvdelen af vandet samt appelsin- og citronskal i
en mellemstor gryde.
Bringes i kog; varmen dæmpes og det simre i 10 min.
2. Kom husblaspulver og resten af vandet i en lille skål. Rør med en
gaffel, til husblas er helt opløst.
3. Kom sukker, den opløste husblas, appelsinsaft og rosenvand i gryden
til citronskallerne; varmen dæmpes og sukkeret opløses under oprøring.
Bringes attter i kog; Koger for svag varme i 10 min. Tages fra varmen;
tilsæt nogle få dråber frugtfarve og rør den grundigt ud.
4. Grydens indhold hældes gennem en si i den fugtige form. Lad massen
køle af og størkne ved stuetemperatur natten over. Flormelis sigtes
over et stykke bagepapir. Vend Turkish Delight ud på flormelis og skær
den i 36 stykker med en skarp kniv, dyppet i flormelis. Stykkerne
drysses med mere flormelis.
Opbevares i tætsluttende dåse i køleskab i op til 1 måned.
Go' fornøjelse!
Mvh.
Peter W. Bosse
Bedemand kan enhver blive?
Se foto i dk.binaer (ligkiste transport i privat bil)
Viser at enhver kan transportere en ligkiste!
I disse Bedemands "svindel" tider gør man det selv ;-/
| |
Neta & Peter (19-03-2001)
| Kommentar Fra : Neta & Peter |
Dato : 19-03-01 14:07 |
|
"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:jDit6.13556$44.868299@news010.worldonline.dk...
> Hi Peter!
> Herhenhørende opskrift er tidligere hid bragt (af undertegnede) i denne
> NG, nl. d. 07-06-00, og skulle efter forlydende (if. positivt respons)
> være blevet godtaget og velsignet af Guds nåde.
>
> [Turkish Delight]
Jeg takker og vil snarest forsøge.
Jeg kan især godt lide Turkish Delight med gulerod, men det må man vel kunne
eksperimentere sig frem til... jeg melder tilbage om mine erfaringer.
MVH
Peter
| |
Kasper Christensen (21-03-2001)
| Kommentar Fra : Kasper Christensen |
Dato : 21-03-01 21:40 |
|
Tak for den opskrift. Men jeg har 2 spørgsmål. Hvor kan jeg købe Rosenvand
og Husbladspulver. Jeg har prøvet mange steder i Århus??
Med venlig hilsen
Kasper
"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:jDit6.13556$44.868299@news010.worldonline.dk...
> "Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> skrev i meddelandet:
> > Der er masser af opskrifter på nettet, jeg ved det .Det er bare
> > sjældent at de er særligt troværdige, så hvis nogen har nogle
> > praktiske erfaringer at dele ville det være alletiders.
>
> Hi Peter!
> Herhenhørende opskrift er tidligere hid bragt (af undertegnede) i denne
> NG, nl. d. 07-06-00, og skulle efter forlydende (if. positivt respons)
> være blevet godtaget og velsignet af Guds nåde.
>
> [Turkish Delight]
>
> Forberedelsestid: 20 minutter
> Kogetid: 20 minutter
> Portionen giver 36 stk.
>
> 3 dl vand
> 1 appelsin
> 1 citron, skallen af
> 2 spsk husblaspulver
> 5 dl sukker
> 2/3 dl appelsinsaft
> 2 spsk rosenvand
> Rød frugtfarve
> 2 dl flormelis, sigtet
>
> 1. Skyl en kvadratisk kageform (20 cm) med vand; bund og sider fores
> med bagepapir. Kom halvdelen af vandet samt appelsin- og citronskal i
> en mellemstor gryde.
> Bringes i kog; varmen dæmpes og det simre i 10 min.
>
> 2. Kom husblaspulver og resten af vandet i en lille skål. Rør med en
> gaffel, til husblas er helt opløst.
>
> 3. Kom sukker, den opløste husblas, appelsinsaft og rosenvand i gryden
> til citronskallerne; varmen dæmpes og sukkeret opløses under oprøring.
> Bringes attter i kog; Koger for svag varme i 10 min. Tages fra varmen;
> tilsæt nogle få dråber frugtfarve og rør den grundigt ud.
>
> 4. Grydens indhold hældes gennem en si i den fugtige form. Lad massen
> køle af og størkne ved stuetemperatur natten over. Flormelis sigtes
> over et stykke bagepapir. Vend Turkish Delight ud på flormelis og skær
> den i 36 stykker med en skarp kniv, dyppet i flormelis. Stykkerne
> drysses med mere flormelis.
> Opbevares i tætsluttende dåse i køleskab i op til 1 måned.
>
> Go' fornøjelse!
>
>
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> Bedemand kan enhver blive?
> Se foto i dk.binaer (ligkiste transport i privat bil)
> Viser at enhver kan transportere en ligkiste!
> I disse Bedemands "svindel" tider gør man det selv ;-/
>
>
| |
Peter Westh (22-03-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 22-03-01 09:41 |
|
"Kasper Christensen" <kasperc@post.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:Ml8u6.1982$t_.91501@news101.telia.com...
> Tak for den opskrift. Men jeg har 2 spørgsmål. Hvor kan jeg købe Rosenvand
> og Husbladspulver. Jeg har prøvet mange steder i Århus??
Rosenvand fås nemmest hos arabiske og indiske/pakistanske grønthandlere og
specialbutikker. Sådan nogle har i vel også i Århus (om ikke andet ude
omkring Volsmose)
Husblaspulver plejer de at have i normale supermarkeder, måske under
betegnelsen gelatine.
Men husblas er jo husblas, så jeg har et spørgsmål: Hvor mange blade husblas
går der på en spiseske husblaspulver?
MVH
Peter
| |
Søren Straszek (23-03-2001)
| Kommentar Fra : Søren Straszek |
Dato : 23-03-01 10:24 |
|
Peter Westh <pwesth@hum.ku.dk> wrote:
> Rosenvand fås nemmest hos arabiske og indiske/pakistanske grønthandlere og
> specialbutikker. Sådan nogle har i vel også i Århus (om ikke andet ude
> omkring Volsmose)
øhhh den er vist lidt gal med geografien - Volsmose ligger i Odense. Den
Århusianske udgave hedder Gjellerup
M.v.h Søren
| |
Neta & Peter (23-03-2001)
| Kommentar Fra : Neta & Peter |
Dato : 23-03-01 10:56 |
|
"Søren Straszek" <straszek@mail1.stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:1eqpwuh.pow6xzt62oi6N%straszek@mail1.stofanet.dk...
> øhhh den er vist lidt gal med geografien - Volsmose ligger i Odense. Den
> Århusianske udgave hedder Gjellerup
Ups, du har ret :-}
Godt jeg ikke skal søge om statsborgerskab, så var jeg dumpet til
danskprøvet og blevet sendt hjem med en faldskærm.
P
| |
René Hjorth (04-04-2001)
| Kommentar Fra : René Hjorth |
Dato : 04-04-01 20:36 |
|
Thu, 22 Mar 2001 09:40:54 +0100 skrev "Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk>
Hej Peter,
>Men husblas er jo husblas, så jeg har et spørgsmål: Hvor mange blade husblas
>går der på en spiseske husblaspulver?
Mange
Der går 3 tsk. på 1 spsk. og 2 husblasblade på 1 tsk pulver, så det er
6 blade der svarer til 1 spsk.
Mvh,
René
www.rene.hjorth.com
| |
|
|