Jeg har et bud, men du bliver nok ikke glad for det.
sandheden er, at der bliver solgt mange såkaldte espressomaskiner, der ikke
kan brygge espresso overhovedet.
En anden sandhed er, at 90% af de steder, hvor du kan købe en espresso, hvor
de endda har prof. udstyr, der har de ikke lært at brygge espresso.
Se evt.
www.scae.dk. Her dyrkes der verdensmestre i espressobrygningens
ædle kunst.
Hvilken espressokaffe bruger du. Du bør nok anvende bønner du selv maler,
men i en anvendelig kværn, hvor formalingen er ens, så du kan ikke bruge en
kaffemølle. Se evt. efter en Innovakværn pris ca 2000.- Men så kan du også
justere perfekt.
Standarden er at der skal løbe 1 oz igennem på 23-26 sekunder.
Temperaturen skal holde sig på ca 95° med et tryk på 8,2 atm.
Af andre alternativer forslå jeg, at du ikke fylder mere kaffe i end til
fyldelinien i filteret, målt efter du har tampet kaffen med et tryk på 20
kg.
Så jeg håber ikke du har givet for meget for dit udstyr, så du har mulighed
for at reinvestere.
Henrik
"Henrik" <hekre_fjern_@wmdata.com> skrev i en meddelelse
news:b4c62h$rsq$1@sunsite.dk...
> Hej NG !
>
> Vi har for nogen tid siden, købt en Krups expresso maskine (standalone
> model). Problemet er, at vandet løber ekstremt langsom igennem. Vi har
> prøvet flere ting; afkalkning, for-opvarme maskinen, forskellige typer
> kaffe, presse kaffen mere eller mindre - men intet hjælper.
>
> Er der nogen som har et bud ?
>
> pfht, Henrik
>
>