"Hanne Bak og Kurt E. Jensen" <hbkj@galnet.dk> skrev i en meddelelse:
"LaC" <lac@TAGDETTEBORTfanonet.dk> skrev i en meddelelse...
> >
> > Jeg er den lykkelige indehaver af en lille rygeovn i stål, som har
> > temperaturmåler, men vist ellers mest er til varmrygning.
> > Er der nogen der har prøvet at ryge en svinemørbrad i sådan en ovn, og har
> > I så så i givet fald nogen erfaring/opskrift I kunne have lyst til at dele
> > med mig?
> Hej!.
> Jeg anbefaler du låner en bog på biblioteket af Georg Krinbelbach. om det
> lige er stavet rigtigt kan jeg ikke huske, men der er en opskrift på en
> ganske vidunderlig hjemmerøget mørbra, samt en hel masse andre opskrifter.
Georg Kringelbachs "Salte- og røgebog".. (1973)
Røget svinemørbrad special:
(ca. 14% salt)
Afpudsede svinemørbrad - jeg laver i reglen 4 ad gangen, idet de tåler
nedfrysning i kortere tid - lægges i en lage, der laves således:
1 flaske Rød Tuborg eller Gammel Carlsberg
¾ liter vand
150 g mørk farin
150 g havsalt
1 tsk allehånde
1 tsk friskkværnet peber
2 kryddernelliker
1 fed knust hvidløg
(1 knvsp. salpeter)
Ingredienserne blandes i en emaljeret gryde og gives et opkog, hvorefter
lagen afkøles, og mørbraderne lægges heri ca. 6 timer. Tages op og
tørres et par timer eller mere, forsynes med savsnor i den tynde ende. De
kan fx tørres i et køkkenvindue (uden direkte sol), der står på klem.
Røges derefter med ene og bøgesmuld for middel varme (40-50°) i 2-3
timer efter tykkelse. Smager pragtfuldt på surbrød med koldt smør - eller
som forret med røræg og purløg. - Voila!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
AOK vil gerne invitere dig til forpremiere på De Grønne
Slagtere i Dagmar Teatret fredag d. 14. marts kl. 24.00. Gå ikke
glip af dette natlige arrangement, der byder på jazz og et glas vin
eller en øl inden filmen. Læs, hvordan du kommer med:
www.aok.dk/E/G/CPHDK/0000/14/34/1.html