/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rygning af svinemørbrad?
Fra : LaC


Dato : 04-03-03 17:18

Hej.

Jeg er den lykkelige indehaver af en lille rygeovn i stål, som har
temperaturmåler, men vist ellers mest er til varmrygning.
Er der nogen der har prøvet at ryge en svinemørbrad i sådan en ovn, og har I
så så i givet fald nogen erfaring/opskrift I kunne have lyst til at dele med
mig?

Venligst
Lars Christensen



 
 
Rene' Hjorth (05-03-2003)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 05-03-03 13:47

[LaC | Tue, 4 Mar 2003 17:18:11 +0100]

>Jeg er den lykkelige indehaver af en lille rygeovn i stål, som har
>temperaturmåler, men vist ellers mest er til varmrygning.

Først: er den termostatreguleret, eller skal du selv (når du har set på
måleren) skrue op/ned for varmen?

I så fald PLEASE fortæl mig hvor du har fået fat i den

>Er der nogen der har prøvet at ryge en svinemørbrad i sådan en ovn, og har I
>så så i givet fald nogen erfaring/opskrift I kunne have lyst til at dele med
>mig?

Jeps & Naturligvis.

Opskriften har jeg ikke lige hér, men jeg skal nok finde den.

Jeg har prøvet det en masse gange før min røgeovn gik i stykker og
resultatet var heeeelt vidunderligt!

Jeg laver først en rødvinssaltlage som den marienerer i nogle døgn,
derefter hænger jeg mørbraden til tørring et døgn og derefter "lunrøger"
jeg den - uhm!

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

LaC (05-03-2003)
Kommentar
Fra : LaC


Dato : 05-03-03 14:21

Hej.

Snip.
> Først: er den termostatreguleret, eller skal du selv (når du har set på
> måleren) skrue op/ned for varmen?

Desværre er det bare et termometer, der er stukket ind i ovnen.

Snip.
> Opskriften har jeg ikke lige hér, men jeg skal nok finde den.
>
> Jeg har prøvet det en masse gange før min røgeovn gik i stykker og
> resultatet var heeeelt vidunderligt!
>
> Jeg laver først en rødvinssaltlage som den marienerer i nogle døgn,
> derefter hænger jeg mørbraden til tørring et døgn og derefter "lunrøger"
> jeg den - uhm!

Det glæder jeg mig meget til. Så på forhånd tak!
Indtil videre har jeg kun forsøgt mig med nogle ørreder, og de smagte
herligt. Det gav også en del kommentarer fra forbipasserende, da de efter
saltning hang til tørring på tørresnoren i haven... Et sjældent syn.

Lars Christensen
Fanø



Hanne Bak og Kurt E.~ (09-03-2003)
Kommentar
Fra : Hanne Bak og Kurt E.~


Dato : 09-03-03 15:54


"> Hej.
>
> Jeg er den lykkelige indehaver af en lille rygeovn i stål, som har
> temperaturmåler, men vist ellers mest er til varmrygning.
> Er der nogen der har prøvet at ryge en svinemørbrad i sådan en ovn, og har
I
> så så i givet fald nogen erfaring/opskrift I kunne have lyst til at dele
med
> mig?
>
> Venligst
> Lars Christensen
>

Hej!.

Jeg anbefaler du låner en bog på biblioteket af Georg Krinbelbach. om det
lige er stavet rigtigt kan jeg ikke huske, men der er en opskrift på en
ganske vidunderlig hjemmerøget mørbra, samt en hel masse andre opskrifter.

Kurt
Odense



Peter W. Bosse (10-03-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 10-03-03 05:45

"Hanne Bak og Kurt E. Jensen" <hbkj@galnet.dk> skrev i en meddelelse:
"LaC" <lac@TAGDETTEBORTfanonet.dk> skrev i en meddelelse...
> >
> > Jeg er den lykkelige indehaver af en lille rygeovn i stål, som har
> > temperaturmåler, men vist ellers mest er til varmrygning.
> > Er der nogen der har prøvet at ryge en svinemørbrad i sådan en ovn, og har
> > I så så i givet fald nogen erfaring/opskrift I kunne have lyst til at dele
> > med mig?

> Hej!.
> Jeg anbefaler du låner en bog på biblioteket af Georg Krinbelbach. om det
> lige er stavet rigtigt kan jeg ikke huske, men der er en opskrift på en
> ganske vidunderlig hjemmerøget mørbra, samt en hel masse andre opskrifter.

Georg Kringelbachs "Salte- og røgebog".. (1973)

Røget svinemørbrad special:
(ca. 14% salt)

Afpudsede svinemørbrad - jeg laver i reglen 4 ad gangen, idet de tåler
nedfrysning i kortere tid - lægges i en lage, der laves således:

1 flaske Rød Tuborg eller Gammel Carlsberg
¾ liter vand
150 g mørk farin
150 g havsalt
1 tsk allehånde
1 tsk friskkværnet peber
2 kryddernelliker
1 fed knust hvidløg
(1 knvsp. salpeter)

Ingredienserne blandes i en emaljeret gryde og gives et opkog, hvorefter
lagen afkøles, og mørbraderne lægges heri ca. 6 timer. Tages op og
tørres et par timer eller mere, forsynes med savsnor i den tynde ende. De
kan fx tørres i et køkkenvindue (uden direkte sol), der står på klem.
Røges derefter med ene og bøgesmuld for middel varme (40-50°) i 2-3
timer efter tykkelse. Smager pragtfuldt på surbrød med koldt smør - eller
som forret med røræg og purløg. - Voila!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

AOK vil gerne invitere dig til forpremiere på De Grønne
Slagtere i Dagmar Teatret fredag d. 14. marts kl. 24.00. Gå ikke
glip af dette natlige arrangement, der byder på jazz og et glas vin
eller en øl inden filmen. Læs, hvordan du kommer med:
www.aok.dk/E/G/CPHDK/0000/14/34/1.html



LaC (10-03-2003)
Kommentar
Fra : LaC


Dato : 10-03-03 22:53

> Georg Kringelbachs "Salte- og røgebog".. (1973)
>
> Røget svinemørbrad special:
> (ca. 14% salt)
>
> Afpudsede svinemørbrad - jeg laver i reglen 4 ad gangen, idet de tåler
> nedfrysning i kortere tid - lægges i en lage, der laves således:
>
> 1 flaske Rød Tuborg eller Gammel Carlsberg
> ¾ liter vand
> 150 g mørk farin
> 150 g havsalt
> 1 tsk allehånde
> 1 tsk friskkværnet peber
> 2 kryddernelliker
> 1 fed knust hvidløg
> (1 knvsp. salpeter)
>
> Ingredienserne blandes i en emaljeret gryde og gives et opkog, hvorefter
> lagen afkøles, og mørbraderne lægges heri ca. 6 timer. Tages op og
> tørres et par timer eller mere, forsynes med savsnor i den tynde ende. De
> kan fx tørres i et køkkenvindue (uden direkte sol), der står på klem.
> Røges derefter med ene og bøgesmuld for middel varme (40-50°) i 2-3
> timer efter tykkelse. Smager pragtfuldt på surbrød med koldt smør - eller
> som forret med røræg og purløg. - Voila!
>


Tusind tak.

Det vil jeg prøve.. Mine forsøg hidtil har resulteret i en noget skarp
røgsmag, så denne "rigtige" opskrift er min vej frem..

Venligst

Lars Christensen
Fanø



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste