|
| Opskrift på "Rigtige" fastelavnsboller? (s~ Fra : Morten |
Dato : 02-03-03 20:06 |
|
Hejsa
Jeg så idag i Snurresnups søndagsklub, hvordan bageren lavede sine
fastelavns boller... det var dej og magarine, ovenpå hinanden i, ialt, 27
lag.
Så kom jeg i tanke om at der for et godt stykke tid siden (6 - 10 måneder)
blev postet en opskrift herinde, på rigtige kanel snegle, hvor brødet skulle
blive som dem hos bageren, og ikke bare som alm. brød, og i den opskrift
blev der nemlig også brugt noget maragrine i forbindelse med dejen, og dejen
må vel være nogenlunde den samme for fastelavns bollerne...
Er der evt. en der ligger inde med den, eller en anden lignende opskrift på
"rigtig" bagerbrød?
Nu er der nok nogle der siger at bagerens ovn er speciel...er det ikke noget
med noget damp? ... men måske opskriften inkluderede at sætte et vandfad i
ovnen under bagningen el. lig. ?
/Morten
| |
Kevin Edelvang (02-03-2003)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 02-03-03 23:08 |
|
Morten wrote:
> Er der evt. en der ligger inde med den, eller en anden lignende
> opskrift på "rigtig" bagerbrød?
Er det wienerbrød, du mener? Ja, hvis man gider lave det (jeg gør ikke),
så er det bestemt en lækker sag. Det kræver bordplads og
fingerfærdighed, men alle kan finde ud af det. Sats dog på (hvis det er
til gæster og den slags) at bage et hold til dig selv og de nærmeste
først. Bare et godt råd. Jeg fandt en grundopskrift på nettet (rul ned
til Wienerbrød):
http://www.netby.dk/Nord/Appelsingade/Opskrifter/bage.htm
--
Mvh
Kevin Edelvang
"Haben Sie mehrere Päpste?"
| |
Morten (03-03-2003)
| Kommentar Fra : Morten |
Dato : 03-03-03 10:20 |
|
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:b3tvc4$h62$1@sunsite.dk...
>
> Er det wienerbrød, du mener? Ja, hvis man gider lave det (jeg gør ikke),
> så er det bestemt en lækker sag.
Korrekt, det var det ord jeg skulle have fat i... winerbrød, og altså ikke
bare
kanelsnegle...
| |
Peter W. Bosse (03-03-2003)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 03-03-03 02:35 |
|
"Morten" <NOSPAM-post@simonsen.mail.dk> skrev i en meddelelse...
> Så kom jeg i tanke om at der for et godt stykke tid siden (6 - 10 måneder)
> blev postet en opskrift herinde, på rigtige kanel snegle, hvor brødet skulle
> blive som dem hos bageren, og ikke bare som alm. brød, og i den opskrift
> blev der nemlig også brugt noget maragrine i forbindelse med dejen, og dejen
> må vel være nogenlunde den samme for fastelavns bollerne...
>
> Er der evt. en der ligger inde med den, eller en anden lignende opskrift ..?
Kanelsnegle er bragt gentagne gange...
Tryk evt. her.. http://shorterlink.com/?FML9X8
Eller tryk der.. http://makeashorterlink.com/?A21B129E
Eller tryk mig her og der...
Søgning efter tidligere indlæg i dk.kultur.mad+drikke:
http://groups.google.com/groups?oi=djq&as_ugroup=dk.kultur.mad%2Bdrikke
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Hvem har ikke prøvet at falde over en spændende
opskrift i et blad og sige til sig selv: Den vil
jeg lave en dag! Opskriften klippes ud og ryger
hen i bunken til alle de andre, og den dag man
står og skal bruge den, er den bare pist væk.
- John Price
| |
Pierre Roland (03-03-2003)
| Kommentar Fra : Pierre Roland |
Dato : 03-03-03 11:26 |
|
Du bliver ved med at omtale brødet hos bageren som rigtigt brød, hvorfor
det?
Jeg har kun kendskab til 2 bagere her i landet som kan bage brød, og jeg har
boet i 3 forskellige byer i DK, samt besøgt en del andre og man får SK..
aldrig et ordentligt brød hosen bager, køb Nettos sandwich toast brød og det
er meget bedre.
En bager har en spicel ovn men hvad hjælper det når det er noget skidt dej
han smidder ind. Det eneste de fleste bagere kan bruges til er at få stegt
sin and jule aften, så bliver den kanon.
Det var bare min mening.
Pierre
"Morten" <NOSPAM-post@simonsen.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:b3tkm5$pkr$1@sunsite.dk...
> Hejsa
>
> Jeg så idag i Snurresnups søndagsklub, hvordan bageren lavede sine
> fastelavns boller... det var dej og magarine, ovenpå hinanden i, ialt, 27
> lag.
> Så kom jeg i tanke om at der for et godt stykke tid siden (6 - 10 måneder)
> blev postet en opskrift herinde, på rigtige kanel snegle, hvor brødet
skulle
> blive som dem hos bageren, og ikke bare som alm. brød, og i den opskrift
> blev der nemlig også brugt noget maragrine i forbindelse med dejen, og
dejen
> må vel være nogenlunde den samme for fastelavns bollerne...
>
> Er der evt. en der ligger inde med den, eller en anden lignende opskrift
på
> "rigtig" bagerbrød?
>
> Nu er der nok nogle der siger at bagerens ovn er speciel...er det ikke
noget
> med noget damp? ... men måske opskriften inkluderede at sætte et vandfad i
> ovnen under bagningen el. lig. ?
>
> /Morten
>
>
| |
Søren Brix (03-03-2003)
| Kommentar Fra : Søren Brix |
Dato : 03-03-03 11:48 |
|
"> Du bliver ved med at omtale brødet hos bageren som rigtigt brød, hvorfor
> det?
> Jeg har kun kendskab til 2 bagere her i landet som kan bage brød, og jeg
har
> boet i 3 forskellige byer i DK, samt besøgt en del andre og man får SK..
> aldrig et ordentligt brød hosen bager, køb Nettos sandwich toast brød og
det
> er meget bedre.
>
og hvad er det så foren 2 bagere i Danmark du "mener" bager godt brød ???
og hvad er godt brød for dig..........
da jeg ved at bagere gør deres yderste for at lave det kunderne vil have,
men det er bare ikke altid at kunden vil betale 30.-kr for et lille men godt
brød...(kunden tænker det er jo kun vand og mel det kan jeg jo selv lave
meget billigere så det køber jeg ikke) faktum er det at der står er
håndværks uddannet bagersvend der får lidt mere i løn en han gjorde for 20
år siden, så mange kan ikke forstå de høje priser for
kvaliteten................men måske når den lokale bager har drejet nøglen
forstår man det.
mvh
Søren (bager)
| |
Pierre Roland (03-03-2003)
| Kommentar Fra : Pierre Roland |
Dato : 03-03-03 13:01 |
|
Det varikke for at pisse dig af men faktum er at når man bruger ringe mel,
smør, "chokolade (som det jo ikke engang er)" etc. etc. ja så får man også
et produkt derefter. Og jeg mener at 95 % af alle bagere i DK burde lukke
pga for ringe kvalitet, det brød man køber i Føtex, Brugsen og andre steder
er langt bedre end alm. bager brød, uden at sige at det er alt forgodt i
stedet for.
Pierre
"Søren Brix" <jha74@mail1.stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:b3vbv7$9kh$1@sunsite.dk...
>
> "> Du bliver ved med at omtale brødet hos bageren som rigtigt brød,
hvorfor
> > det?
> > Jeg har kun kendskab til 2 bagere her i landet som kan bage brød, og jeg
> har
> > boet i 3 forskellige byer i DK, samt besøgt en del andre og man får SK..
> > aldrig et ordentligt brød hosen bager, køb Nettos sandwich toast brød og
> det
> > er meget bedre.
> >
>
> og hvad er det så foren 2 bagere i Danmark du "mener" bager godt brød ???
>
> og hvad er godt brød for dig..........
>
> da jeg ved at bagere gør deres yderste for at lave det kunderne vil have,
> men det er bare ikke altid at kunden vil betale 30.-kr for et lille men
godt
> brød...(kunden tænker det er jo kun vand og mel det kan jeg jo selv lave
> meget billigere så det køber jeg ikke) faktum er det at der står er
> håndværks uddannet bagersvend der får lidt mere i løn en han gjorde for 20
> år siden, så mange kan ikke forstå de høje priser for
> kvaliteten................men måske når den lokale bager har drejet nøglen
> forstår man det.
>
> mvh
>
> Søren (bager)
>
>
| |
Jan Bøgh (03-03-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 03-03-03 17:39 |
|
"Pierre Roland" <pierre-roland@stofanet.dk> wrote in message
news:3e6343eb$0$19100$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Det varikke for at pisse dig af men faktum er at når man bruger ringe mel,
> smør, "chokolade (som det jo ikke engang er)" etc. etc. ja så får man også
> et produkt derefter. Og jeg mener at 95 % af alle bagere i DK burde lukke
> pga for ringe kvalitet, det brød man køber i Føtex, Brugsen og andre
steder
> er langt bedre end alm. bager brød, uden at sige at det er alt forgodt i
> stedet for.
Det brød man får hos Føtex er vel også bagt af en bager?
vh
Jan
| |
Kim Jensen (03-03-2003)
| Kommentar Fra : Kim Jensen |
Dato : 03-03-03 14:00 |
|
> da jeg ved at bagere gør deres yderste for at lave det kunderne vil have,
> men det er bare ikke altid at kunden vil betale 30.-kr for et lille men
godt
> brød...(kunden tænker det er jo kun vand og mel det kan jeg jo selv lave
> meget billigere så det køber jeg ikke) faktum er det at der står er
> håndværks uddannet bagersvend der får lidt mere i løn en han gjorde for 20
> år siden, så mange kan ikke forstå de høje priser for
> kvaliteten................men måske når den lokale bager har drejet nøglen
> forstår man det.
Nu kan jeg så ikke helt forstå, hvorfor et brød skal være (væsentligt)
dyrere hos bageren, end hvis man selv skulle bage det. Når jeg bager brød
derhjemme kan jeg vel max bage 1-2 brød i timen (alm. størrelse ovn,
begrænset mængde dej jeg kan håndtere af gangen etc.). Bageren har netop en
masse stordriftsfordele (store ovne, billigere råvareindkøb etc.). Er dette
helt forkert?
(blot for at understrege; jeg foretrækker klart bagerens brød frem for de
fabriksproducerede varianter fra supermarkedet).
mvh
Kim Jensen
| |
David T. Metz (04-03-2003)
| Kommentar Fra : David T. Metz |
Dato : 04-03-03 15:29 |
|
Kim Jensen skriblede:
> Nu kan jeg så ikke helt forstå, hvorfor et brød skal være (væsentligt)
> dyrere hos bageren, end hvis man selv skulle bage det. Når jeg bager
> brød derhjemme kan jeg vel max bage 1-2 brød i timen (alm. størrelse
> ovn, begrænset mængde dej jeg kan håndtere af gangen etc.). Bageren
> har netop en masse stordriftsfordele (store ovne, billigere
> råvareindkøb etc.). Er dette helt forkert?
Ja. du glemmer: løn til både bagere og ekspedienter, forrentning af
investering i maskinpark og lokaler. Afskrivning på maskiner og
vedligeholdelse af samme.
David
--
Fix Outlook Express så det citerer ordentligt:
http://flash.to/oe-quotefix/
Fix lange links og signaturadskiller:
http://support.microsoft.com/?kbid=331923
| |
Rene' Hjorth (03-03-2003)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 03-03-03 15:09 |
|
[Søren Brix | Mon, 3 Mar 2003 11:48:15 +0100]
>da jeg ved at bagere gør deres yderste for at lave det kunderne vil have,
>men det er bare ikke altid at kunden vil betale 30.-kr for et lille men godt
>brød...
Beklager, men den holder ikke...
Jeg er generelt en stor tilynder af håndværk og kvalitet; jeg køber mit
kød hos en ordenlig slagter, en køber min kaffe i specialbutikker, mine
grøntsager fra Aartiderne (før i tiden) etc. etc.
Generelt for alle disse er at jeg gladeligt betaler ekstra for en god
håndværksmæssig kvallitet - det samme oplever jeg ikke hos den lokale
bager.
Et ordinært brød bestående af lidt mel, gær, salt og vand koster 19,- og
vejer ca. 200 gram. Hvis brødet var godt var det OK, men det er tørt
intetsigende og består af så meget luft at det ikke kan skæres.
Nu har jeg et firma butik der køber råvarer samme steder som bagerne
(Credin/Maltcentralen), så jeg ved hvad en bager betaler for dem.
Godt hvedemel fra denne leverandør koster kr. 3,69 pr. kilo incl. moms,
bager jeg et brød på dette mel, tilsætter jeg gær, vand, salt og lidt
fedtstof og får jeg et langt bedre brød end det jeg køber hos bageren,
til ca. 1 krone i materialer og 1 krone i strøm.
Tager jeg istedet en færdig melblanding f.eks. fra Pasco eller Cerealia
betaler man pludselig kr. 11 pr. kilo incl. moms - du sparer naturligvis
lidt hæve- og æltetid; men har reelt set betalt 3 gange så meget og
ender op med et ringere produkt.
Det er det jeg tror (ved) at de fleste bagere desværre gør...
>år siden, så mange kan ikke forstå de høje priser for kvaliteten................
>men måske når den lokale bager har drejet nøglen forstår man det.
Nix, du betaler en høj pris for en dårlig kvallitet. Det er en populær
myte at når det går dårligt for et fag, er det fordi folk ikke vil
betale for kvallitet.
Hos bagerfager tror jeg at det modsatte er sket; bagerne begyndte
profitmaksimere og lavede derfor dårligere brød (til den stadigt høre
pris), hvorfor folk begyndte at finde alternativer.
Nu HAR folk vænnet sig til at bagerbrød er dyrt og dårligt, så det er
for sent at rette skuden op - desværre!
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Trine Kornum Christi~ (03-03-2003)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 03-03-03 16:21 |
|
Rene' Hjorth <rhjorth@spamcop.net> writes:
> Tager jeg istedet en færdig melblanding f.eks. fra Pasco eller Cerealia
> betaler man pludselig kr. 11 pr. kilo incl. moms - du sparer naturligvis
> lidt hæve- og æltetid; men har reelt set betalt 3 gange så meget og
> ender op med et ringere produkt.
>
> Det er det jeg tror (ved) at de fleste bagere desværre gør...
Det her hører næsten til i dk.snak.vittigheder, men i den nye bager på
hjørnet af Park Alle i Århus har de et skilt stående udenfor:
*Altid nybagt brød*
Pigerne bager mesters brød færdig i butikken. Ingen bake-off her!
Er det ikke netop definitionen på bake-off?
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.biersted.com, billig overnatning i Nordjylland
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
| |
Morten (03-03-2003)
| Kommentar Fra : Morten |
Dato : 03-03-03 16:57 |
|
"Pierre Roland" <pierre-roland@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3e632db2$0$25846$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> Du bliver ved med at omtale brødet hos bageren som rigtigt brød, hvorfor
> det?
Nu er denher tråd jo drejet om til et helt andet emne, men lad mig da bare
svare alligevel...
Du har misforstået mig.
Det jeg mente med "rigtigt" winerbrød, er den slags winerbrød man får når
man køber
det hos bageren, kontra det man selv kan lave (som for det meste bare er
alm. bolle-dej
formet som et stykke winer brød). Det jeg ønsker når jeg spørger efter
"rigtig" winer brød
er den slags brød der er til bagerens fastelavns boller, kontra alm.
boller...
Jeg har slet ik kommenteret bager fransbrød i forhold til supermarked
fransbrød (toast f.eks.)
| |
Søren Brix (03-03-2003)
| Kommentar Fra : Søren Brix |
Dato : 03-03-03 21:33 |
|
> > Du bliver ved med at omtale brødet hos bageren som rigtigt brød, hvorfor
> > det?
>
bare fordi ex.Emmerys har slået sig stort op så er det vel ikke ensbetydende
med at alle andre bagere er af dårlig kvalitet........
og tankstations brødet hvorfor er det af bedre kvalitet end det jeg kan købe
hos min håndværksbager, fordi det er smækfyldt med tilsætningsstoffer men
nej det går ikke noget, bare det er billigt.
snip
Godt hvedemel fra denne leverandør koster kr. 3,69 pr. kilo incl. moms,
bager jeg et brød på dette mel, tilsætter jeg gær, vand, salt og lidt
fedtstof og får jeg et langt bedre brød end det jeg køber hos bageren,
til ca. 1 krone i materialer og 1 krone i strøm.
snip:
-ta r jeg istedet en færdig melblanding f.eks. fra Pasco eller Cerealia
betaler man pludselig kr. 11 pr. kilo incl. moms - du sparer naturligvis
lidt hæve- og æltetid; men har reelt set betalt 3 gange så meget og
ender op med et ringere produkt.
---- jajaja men hvad for en udlært bagersvend så lige i løn (19-22000 )i mdr
og så er det jo ikke nok at han har travlt om søndagen for så kan han jo
ikke holde sin løn hjemme....der er jo også noget der heder svind,
afskrivninger på maskiner osv.
jeg kan også sagtens lave 3 retter gourmet mad til 2pers for 200 kr i
råvarer. hvorfor skal jeg så betale 1000 kr på en restaurant for det
samme...
mvh
Søren
| |
|
|