/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
ribbensteg
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 02-03-03 12:10

Davs

har lige taget en ribbensteg ud af fryseren, som vi skal ha' i aften.

Når jeg før har lavet sådanne en, synes jeg aldrig sovsen bliver så god, er
der nogne der kan fortælle hvordan jeg får en rigtig god sovs til.

På forhånd tak

Bolette



 
 
Zarh (02-03-2003)
Kommentar
Fra : Zarh


Dato : 02-03-03 14:35

Du bruger ganske enkelt vandet som stegen ligger i og steger til at lave
sovsen. Du laver en jævning af lidt mælk og lidt mel i en melryster og
ryster det, så tager du vandet fra stegen mens den ligger og trækker når den
er færdig, hælder vandet i en gryde og lader det koge hvori du så hælder
jævningen og rører rundt mens det koger videre indtil det er den tykkelse
sovs I ønsker. Der kommes salt, peber og kulør i efter behag, det skal nok
blive godt og sovsen får smagen af kødet, det du har krydderet stegen med.
altså salt, peber og så evt. laurbærblade. God fornøjelse og velbekomme!

mvh

en som også skal lave ribbensteg i dag.


"Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> skrev i en meddelelse
news:b3soud$1s1g$1@news.cybercity.dk...
> Davs
>
> har lige taget en ribbensteg ud af fryseren, som vi skal ha' i aften.
>
> Når jeg før har lavet sådanne en, synes jeg aldrig sovsen bliver så god,
er
> der nogne der kan fortælle hvordan jeg får en rigtig god sovs til.
>
> På forhånd tak
>
> Bolette
>
>



Asta Nielsen (02-03-2003)
Kommentar
Fra : Asta Nielsen


Dato : 02-03-03 22:06


"Zarh" <zarh@ofir.dk> skrev i en meddelelse news:b3t19r$pmq$1@sunsite.dk...
> Du bruger ganske enkelt vandet som stegen ligger i og steger til at lave
> sovsen. Du laver en jævning af lidt mælk og lidt mel i en melryster og
> ryster det, så tager du vandet fra stegen mens den ligger og trækker når den
> er færdig, hælder vandet i en gryde og lader det koge hvori du så hælder
> jævningen og rører rundt mens det koger videre indtil det er den tykkelse
> sovs I ønsker. Der kommes salt, peber og kulør i efter behag, det skal nok
> blive godt og sovsen får smagen af kødet, det du har krydderet stegen med.
> altså salt, peber og så evt. laurbærblade. God fornøjelse og velbekomme!
>
> mvh
>
> en som også skal lave ribbensteg i dag.
>
>
> "Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> skrev i en meddelelse
> news:b3soud$1s1g$1@news.cybercity.dk...
> > Davs
> >
> > har lige taget en ribbensteg ud af fryseren, som vi skal ha' i aften.
> >
> > Når jeg før har lavet sådanne en, synes jeg aldrig sovsen bliver så god,
> er
> > der nogne der kan fortælle hvordan jeg får en rigtig god sovs til.
> >
> > På forhånd tak
> >
> > Bolette
> >
> >
>
Det skader heller ikke lige at smide en boullion-terning i, hvis sovsen har brug for lidt mere smag.....



Hauge (03-03-2003)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 03-03-03 21:28

Hejsa

"Asta Nielsen" <asta_s_n@REMOVEhotmail.com> wrote in message
news:knu8a.106729$Hl6.9831993@news010.worldonline.dk...
> Det skader heller ikke lige at smide en boullion-terning i,
> hvis sovsen har brug for lidt mere smag.....

Jo, for så smager sovsen kunstigt, så hellere bruge det 3. krydderi
(mononatriumglutaminat E620/E621, hvilket er det en sovse/boullion terning
mest består af), det fremhæver bare den smag der er der i forvejen, istedet
for at tilføre en gang hærdet fedt med kunstig smag..

Mvh Hauge



Jørgen Hess (03-03-2003)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 03-03-03 20:59


"Zarh" <zarh@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:b3t19r$pmq$1@sunsite.dk...
> Du bruger ganske enkelt vandet som stegen ligger i og steger til at
lave
> sovsen. Du laver en jævning af lidt mælk og lidt mel i en melryster
og
> ryster det, så tager du vandet fra stegen mens den ligger og trækker
når den
> er færdig, hælder vandet i en gryde og lader det koge hvori du så
hælder
> jævningen og rører rundt mens det koger videre indtil det er den
tykkelse
> sovs I ønsker. Der kommes salt, peber og kulør i efter behag, det
skal nok
> blive godt og sovsen får smagen af kødet, det du har krydderet
stegen med.
> altså salt, peber og så evt. laurbærblade. God fornøjelse og
velbekomme!
>
> mvh
>
> en som også skal lave ribbensteg i dag.
>

Og så gjorde jeg en fantastisk opdagelse i lørdags.
Hvis man læser på glasset til ingefær, stødt: St. ingefær anvendes i
løgsuppe, frugtsalat, til pickles, i grønsagsstuvning, på flæske- og
ribbensteg og høns.

Prøv det en gang. Drys lidt ingefær på bunden med lidt salt og på
sværen, hvor det sammen med salt gnides godt ned i sværen.

Teksten på glasset har jeg da set mange gange, men prøvede altså først
nu.

mvh
Jørgen



Maria F (03-03-2003)
Kommentar
Fra : Maria F


Dato : 03-03-03 12:07

Hejsa!

Hvis du gerne vil have en rigtig god smag i din sky (det som stegen har
ligget i) kan du ved starten af stegningen komme lidt ande boullion ved, den
fra Oscar er rigtig god. Sovsen kommer til at smage lidt som den man får
til jul.

Det gør vi altid når vi får flæskesteg eller ribbensteg og det er altid et
stort hit....

Med Venlig hilsen

Maria

"Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> skrev i en meddelelse
news:b3soud$1s1g$1@news.cybercity.dk...
> Davs
>
> har lige taget en ribbensteg ud af fryseren, som vi skal ha' i aften.
>
> Når jeg før har lavet sådanne en, synes jeg aldrig sovsen bliver så god,
er
> der nogne der kan fortælle hvordan jeg får en rigtig god sovs til.
>
> På forhånd tak
>
> Bolette
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste