/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Æggesjov
Fra : Gerner


Dato : 26-02-03 17:31

Hønseæg.

Kan nogen lave helt runde spejlæg på en alm. stor stegepande f.eks. 3 ad gangen
?

Jeg kan lave firkantede hårdkogte æg.

Jeg ved danæg sælger hårdkogte æg i rør.

--
Gerner

fuku wa uchi, oni wa soto

 
 
Jørgen Hess (26-02-2003)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 26-02-03 22:30


"Gerner" <gerner@teknik.dk> skrev i en meddelelse
news:8hqp5v8a6fv8orrlbmbbc211cigrjlqhpn@4ax.com...
> Hønseæg.
>
> Kan nogen lave helt runde spejlæg på en alm. stor stegepande f.eks.
3 ad gangen
> ?
>
> Jeg kan lave firkantede hårdkogte æg.
>
> Jeg ved danæg sælger hårdkogte æg i rør.
>
> --
> Gerner
>
> fuku wa uchi, oni wa soto

Ja, hvis komfuret står i absolut water så æggene ikke skrider mod
hinanden. Smør/margarine vil ligge absolut stille på panden under
smeltningen, hvis komfuret er klodset op helt i water. (Det gør det
ikke hos os). Og så må æggene naturligvis ikke være nogle gamle
vandede nogen der bare splatter ud på panden.
mvh
Jørgen



Thïngmand (27-02-2003)
Kommentar
Fra : Thïngmand


Dato : 27-02-03 09:01

> Kan nogen lave helt runde spejlæg på en alm. stor stegepande f.eks. 3 ad
gangen

Brug en blinis pande

> Jeg kan lave firkantede hårdkogte æg.

Hmm interessant ide! Det kunne være sjovt at servere til sildebordet! Nogen
ide til hvad man kunne koge dem i, så de bliver firkantede?



Gerner (27-02-2003)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 27-02-03 11:54

On Thu, 27 Feb 2003 09:00:55 +0100, "Thïngmand" <michael@thingmand.invalid>
wrote in dk.kultur.mad+drikke:

>> Kan nogen lave helt runde spejlæg på en alm. stor stegepande f.eks. 3 ad
>gangen
>
>Brug en blinis pande

Kender ikke sådan een. Noget med en masse flade huller, hvor et udslået XL æg
vil flyde ud over det hele ?

Nej man skal bruge en helt alm. stor stegepande, og alle spejlæg skal have samme
størelse. D.v.s. hvis man bruger et M, L, XL æg på samme tid, så bliver de lige
store.

Giver i op ?
>
>> Jeg kan lave firkantede hårdkogte æg.
>
>Hmm interessant ide! Det kunne være sjovt at servere til sildebordet! Nogen
>ide til hvad man kunne koge dem i, så de bliver firkantede?
>
Man koger dem ikke firkantede, men ganske alm. og så kommer man dem i en form
bagefter (når de er pillede og varme). Det har været vist i et forbrugerprogram
i dr tv.
Jeg kan mindes at studieværten skulle være morsom og putte et råt æg med skal og
det hele i formen, hvorefter ægget og formen gik i stykker.
De blev solgt i ILLUM en gang.
Og jeg købte dem netop for at kunne lave en pyramide af firkantede æg til tag
selv bordet. Til at begynde med vidste folk ikke det var hårdkogte æg.

--
Gerner

fuku wa uchi, oni wa soto

Villy Erichsen (27-02-2003)
Kommentar
Fra : Villy Erichsen


Dato : 27-02-03 16:14

Gerner wrote:

> On Thu, 27 Feb 2003 09:00:55 +0100, "Thïngmand" <michael@thingmand.invalid>
> wrote in dk.kultur.mad+drikke:
>
> >> Kan nogen lave helt runde spejlæg på en alm. stor stegepande f.eks. 3 ad
> >gangen
> >
> >Brug en blinis pande
>
> Kender ikke sådan een. Noget med en masse flade huller, hvor et udslået XL æg
> vil flyde ud over det hele ?
>
> Nej man skal bruge en helt alm. stor stegepande, og alle spejlæg skal have samme
> størelse. D.v.s. hvis man bruger et M, L, XL æg på samme tid, så bliver de lige
> store.
>
> Giver i op ?

Nogle restauranter bruger aluminiumsringe (ca. 1,5 cm. høje) som placeres på
stegepanden hvorefter ægget slås ud deri.
Det giver helt runde spejlæg med blommen præcis i midten - det ser flot ud - men
smager ikke bedre.

--
Venlig hilsen
Villy Erichsen



Gerner (27-02-2003)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 27-02-03 18:41

On Thu, 27 Feb 2003 16:14:04 +0100, Villy Erichsen <brita-villy@adslhome.dk>
wrote in dk.kultur.mad+drikke:

>Gerner wrote:
>
>> On Thu, 27 Feb 2003 09:00:55 +0100, "Thïngmand" <michael@thingmand.invalid>
>> wrote in dk.kultur.mad+drikke:
>>
>> >> Kan nogen lave helt runde spejlæg på en alm. stor stegepande f.eks. 3 ad
>> >gangen
>> >
>> >Brug en blinis pande
>>
>> Kender ikke sådan een. Noget med en masse flade huller, hvor et udslået XL æg
>> vil flyde ud over det hele ?
>>
>> Nej man skal bruge en helt alm. stor stegepande, og alle spejlæg skal have samme
>> størelse. D.v.s. hvis man bruger et M, L, XL æg på samme tid, så bliver de lige
>> store.
>>
>> Giver i op ?
>
>Nogle restauranter bruger aluminiumsringe (ca. 1,5 cm. høje) som placeres på
>stegepanden hvorefter ægget slås ud deri.
>Det giver helt runde spejlæg med blommen præcis i midten - det ser flot ud - men
>smager ikke bedre.

Netop sådan nogle jeg tænker på. Laver de dem måske selv ?
Nej, de smager ikke bedre men se mere pæne ud end de ret udflydende spejlæg man
normalt laver.
Mon man kan købe dem til privat brug ?


Her er et andet råd jeg fandt på nettet (om brunch)
>Spejlæggene kan du evt. stikke ud til runde spejlæg efter du har spejlet dem på panden.

Jamen ? Hmm stikke ud med hvad ? En aluminiumsring ? Eller menes der, skære dem
runde med en kniv ?

--
Gerner

fuku wa uchi, oni wa soto

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste