On Mon, 24 Feb 2003 20:06:42 +0100, "Finn H." <jerseycowdk@yahoo.dk>
wrote:
>Føste gang jeg skulle bruge Kokosmælk smed jeg den ud af samme grund
>og senere læste jeg på dåsen at sådan skulle det se ud, men det ser ikke
>lækkert ud
>
Et alternativ er at lave kokosmælken selv - det er noget billigere og
efter nogles smag bedre.
Ingredienser:
6 dl usødet kokosmel (ca. en pose på 250 gr.)
1 liter vand
Anvisninger:
1. Bring vand og kokosmel til kogepunktet i en stor gryde. Lad det
koge 5 min under konstant omrøring.
2. Blend kokosmassen i 3 min og sigt den. Kom kokosstykkerne i et
tyndt stykke klæde og pres så meget væde fra som muligt hvorefter de
kasseres.
"Opskiften" er fra kokken Oscar Umahro Cadogan, som kalder det for
jomfrukokosmælk (i Politikens Lørdagsliv forrige uge): Her er hvad han
skrev om kokosmælk fra dåse:
"Personligt er jeg begyndt at sværge til hjemmelavet jomfrukokosmælk.
Det smager bedre, ligger lettere i maven, og så er der ikke underlige
tilsætningsstoffer i.
Jeg finder det lidt suspekt, at man på dåse kan købe færdiglavet
kokosmælk, der ikke skiller og er uden indholdsstoffer såsom
emulgatorer, hvis man altså kan stole på etiketten, når en hjemmelavet
kokosmælk altid skiller, hvis den får lov at stå. Stort set al den
kokosmælk, der fås på dåse, smager af noget 'ekstra', hvad så end det
er."
Lars