|
| Kebab? Fra : BB |
Dato : 24-02-03 11:40 |
|
Hejsa
Hvordan laver man noget der smager som kebab?
Hvilken krydderier skal man bruge?
Mvh. BB
| |
Kevin Edelvang (25-02-2003)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 25-02-03 01:00 |
|
BB wrote:
> Hvordan laver man noget der smager som kebab?
> Hvilken krydderier skal man bruge?
Jeg ved ikke, om du mener shawarma. Hvis du gør, postede jeg en opskrift
for nyligt, som jeg da gerne skal gentage her:
Anyway: Du kan selv lave god shawarma. Køb okse- eller lammekød og skær
det i meget tynde strimler, læg det i marinade natten over og steg det
på panden eller i ovnens grill på bagepapir (rod lidt rundt i det midt i
grillningen). Denne portion marinade er til ca. 1 kg kød:
Marinade:
2,5 deciliter yogurt naturel
To spskf. citrosaft
4 fed hvidløg
½ tskf. chili-sauce
1 spskf. eddike
1 spskf. løg
½ tskf. sort peber
½ tskf. rød peber
½ stkf garam masala
½ tskf salt
Kødet kan serveres med pitabrød, hjemmelavet hummus og salat.
Det bliver ikke *helt* som når du griller det på en rigtig
shawarmagrill. Men smager en der da.
--
Mvh
Kevin Edelvang
"Haben Sie mehrere Päpste?"
| |
Niklas (25-02-2003)
| Kommentar Fra : Niklas |
Dato : 25-02-03 01:20 |
|
"BB" <6x114130@tiscali.dk> skrev i en meddelelse news:rEm6a.94193$Hl6.9086061@news010.worldonline.dk...
> Hejsa
>
> Hvordan laver man noget der smager som kebab?
> Hvilken krydderier skal man bruge?
>
> Mvh. BB
>
>
Jeg ved at det her lyder tåbeligt........
........men.............
Bland tyndt filetteret okse og lammekød.
Nogle steder er det hakket lamme- og oksekød
som ganske kort tid er forstegt som helt flade bøffer
hvorefter mange bøffer er presset sammen.
I de områder hvor Shawarma/Kebab stammer fra bruger man en marinade af
youghurt med cola, hvidløg, kanel, stærk chili pulver (ikke piri-piri), salt og peber.
Evt. et skvat citronsaft.
Det med colaen lyder helt hen i vejret men er faktisk et trick der er udbredt i arabiske lande.
Blandingen af kanel og stærke krydderier (chili/hvidløg)
giver basalt set den karakteristiske shawarma smag.
Venligst
Niklas
| |
Max M (25-02-2003)
| Kommentar Fra : Max M |
Dato : 25-02-03 08:53 |
|
Niklas wrote:
> Blandingen af kanel og stærke krydderier (chili/hvidløg)
> giver basalt set den karakteristiske shawarma smag.
Ellers går man nok heller ikke helt galt i skoven med spidskommen.
--
hilsen/regards Max M Rasmussen, Denmark
http://www.futureport.dk/
Fremtiden, videnskab, skeptiscisme og transhumanisme
| |
Tivas Laursen (26-02-2003)
| Kommentar Fra : Tivas Laursen |
Dato : 26-02-03 12:33 |
|
Hej
> Hvordan laver man noget der smager som kebab?
> Hvilken krydderier skal man bruge?
jeg fik af vide af en irakker at for at få den lidt syrlige smag som kebab
har så brugte de et krydderi der hedder sumak. Det kan sikkert fås i din
lokale grønthandler.
Hilsen Tivas
| |
BB (27-02-2003)
| Kommentar Fra : BB |
Dato : 27-02-03 13:40 |
|
Hvis nu jeg vil bruge oksekød, hvilket vil I så forslå at jeg køber?
cuvette, culotte eller noget helt tredje?
Mvh. BB
"Tivas Laursen" <tivas@laukaz.dk> wrote in message
news:3e5ca571$0$15834$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej
>
> > Hvordan laver man noget der smager som kebab?
> > Hvilken krydderier skal man bruge?
>
> jeg fik af vide af en irakker at for at få den lidt syrlige smag som kebab
> har så brugte de et krydderi der hedder sumak. Det kan sikkert fås i din
> lokale grønthandler.
>
> Hilsen Tivas
>
>
| |
|
|