/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kebab?
Fra : BB


Dato : 24-02-03 11:40

Hejsa

Hvordan laver man noget der smager som kebab?
Hvilken krydderier skal man bruge?

Mvh. BB



 
 
Kevin Edelvang (25-02-2003)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 25-02-03 01:00

BB wrote:

> Hvordan laver man noget der smager som kebab?
> Hvilken krydderier skal man bruge?

Jeg ved ikke, om du mener shawarma. Hvis du gør, postede jeg en opskrift
for nyligt, som jeg da gerne skal gentage her:

Anyway: Du kan selv lave god shawarma. Køb okse- eller lammekød og skær
det i meget tynde strimler, læg det i marinade natten over og steg det
på panden eller i ovnens grill på bagepapir (rod lidt rundt i det midt i
grillningen). Denne portion marinade er til ca. 1 kg kød:

Marinade:
2,5 deciliter yogurt naturel
To spskf. citrosaft
4 fed hvidløg
½ tskf. chili-sauce
1 spskf. eddike
1 spskf. løg
½ tskf. sort peber
½ tskf. rød peber
½ stkf garam masala
½ tskf salt

Kødet kan serveres med pitabrød, hjemmelavet hummus og salat.

Det bliver ikke *helt* som når du griller det på en rigtig
shawarmagrill. Men smager en der da.

--
Mvh
Kevin Edelvang
"Haben Sie mehrere Päpste?"


Niklas (25-02-2003)
Kommentar
Fra : Niklas


Dato : 25-02-03 01:20


"BB" <6x114130@tiscali.dk> skrev i en meddelelse news:rEm6a.94193$Hl6.9086061@news010.worldonline.dk...
> Hejsa
>
> Hvordan laver man noget der smager som kebab?
> Hvilken krydderier skal man bruge?
>
> Mvh. BB
>
>

Jeg ved at det her lyder tåbeligt........
........men.............

Bland tyndt filetteret okse og lammekød.

Nogle steder er det hakket lamme- og oksekød
som ganske kort tid er forstegt som helt flade bøffer
hvorefter mange bøffer er presset sammen.

I de områder hvor Shawarma/Kebab stammer fra bruger man en marinade af
youghurt med cola, hvidløg, kanel, stærk chili pulver (ikke piri-piri), salt og peber.
Evt. et skvat citronsaft.

Det med colaen lyder helt hen i vejret men er faktisk et trick der er udbredt i arabiske lande.

Blandingen af kanel og stærke krydderier (chili/hvidløg)
giver basalt set den karakteristiske shawarma smag.

Venligst

Niklas


Max M (25-02-2003)
Kommentar
Fra : Max M


Dato : 25-02-03 08:53

Niklas wrote:

> Blandingen af kanel og stærke krydderier (chili/hvidløg)
> giver basalt set den karakteristiske shawarma smag.


Ellers går man nok heller ikke helt galt i skoven med spidskommen.


--

hilsen/regards Max M Rasmussen, Denmark

http://www.futureport.dk/
Fremtiden, videnskab, skeptiscisme og transhumanisme


Tivas Laursen (26-02-2003)
Kommentar
Fra : Tivas Laursen


Dato : 26-02-03 12:33

Hej

> Hvordan laver man noget der smager som kebab?
> Hvilken krydderier skal man bruge?

jeg fik af vide af en irakker at for at få den lidt syrlige smag som kebab
har så brugte de et krydderi der hedder sumak. Det kan sikkert fås i din
lokale grønthandler.

Hilsen Tivas



BB (27-02-2003)
Kommentar
Fra : BB


Dato : 27-02-03 13:40

Hvis nu jeg vil bruge oksekød, hvilket vil I så forslå at jeg køber?
cuvette, culotte eller noget helt tredje?

Mvh. BB
"Tivas Laursen" <tivas@laukaz.dk> wrote in message
news:3e5ca571$0$15834$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej
>
> > Hvordan laver man noget der smager som kebab?
> > Hvilken krydderier skal man bruge?
>
> jeg fik af vide af en irakker at for at få den lidt syrlige smag som kebab
> har så brugte de et krydderi der hedder sumak. Det kan sikkert fås i din
> lokale grønthandler.
>
> Hilsen Tivas
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste