Madhur Jaffrey er min ven! Dvs. at jeg har printet næsten alle hendes
opskrifter ud (netop citronkylling og rogan josh. Det er hendes chutney
opskrift jeg følger. Prøv den!). Det er rigtigt, at der skal 117 forskellige
ting i indisk, men har man en gang investeret i krydderierne, så har man dem
også i lang tid. Nedenstående opskrift ser god ud, jeg tager den med i mine
overvejelser!
Lise
"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:Qrj6a.3$jN4.1@news.get2net.dk...
> "hansen" <lshansennospam@privat.dk> skrev i en meddelelse...
> > Jeg får gæster på onsdag og vil - som mange gange før - lave indisk mad
til
> > dem. Jeg savner dog nogle nye opskrifter, for jeg synes ofte jeg laver
de
> > samme retter: mandelkylling, citronkylling og rogan josh (lam i rød
sovs).
>
> Mon ikke Madhur Jaffrey kan hjælpe dig med nogle idéer..?
>
http://www.dr.dk/jaffrey/jaffrey1.htm
>
> Jeg synes for det meste, at der altid skal over hundredeogsytten
forskellige
> ting og sager i de indiske retter, jeg orker det ikke .. men understående
ser nu
> ikke så slem ud endda.
>
> PS: Nå for Søren (ikke rigtig vågen), .. jeg læser først nu deroppe, at du
har
> lavet .. (lam i rød sovs)!..
>
> Jeg lader skærmen stå alligevel
>
> SHAHI KORMA:
>
> 1 stk. ingefær på 2,5 cm.
> 8 fed hvidløg
> 6 spsk. vand
> 60 gram revne mandler
>
> 7 spsk. vegetabilsk olie
> 1 kg. lammekød
> 10 stk. hele kardemommekapsler
> 6 stk. hele nelliker
> 3 cm. hel kanel
> 30 gram finthakket løg
>
> 1 tsk. stødt koriander
> 2 tsk. stødt spidskommen
> 1/2 tsk. cayennepeber
>
> 1 1/4 tsk. salt
> 3 dl kaffefløde
> 1/4 tsk. garam masala (se nedenfor)
>
> Blend ingefær, hvidløg, vand og mandler til en pasta. Brun lammekødet i
olien
> i en tykbundet gryde i flere omgange. Tag kødet op og hæld kardemomme,
> nelliker, kanel og løg i gryden. Løgene skal være pænt brune. Tilsæt
pastaen,
> som brunes let. Rør rundt for høj varme.
>
> Tilsæt koriander, spidskommen og cayennepeber og brun det let. Hæld kød
> med saft tilbage i gryden og rør rundt. Tilsæt salt, fløde og vand og lad
det
> simre i 5 kvarter.
>
> Fjern noget af det fedt, der ligger i overfladen, men ikke det hele. Drys
garam
> masala over retten og rør rundt. Server med ris eller indisk brød og
salat.
>
> Garam Masala:
>
> 1 spsk. kardemommefrø
> 1 stang kanel på 5 centimeter
> 1 tsk. spidskommen, almindelig eller sort
> 1 tsk. hele nelliker
> 1/4 stk. muskatnød
>
> Det hele males fint i en kaffekværn. 2 tsk. tilsættes marinaden. Resten
kan
> gemmes i et glas med tætsluttende låg.
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> »Det er ganske sandt, hvad Philosophien siger, at Livet maa forstaaes
> baglænds. Men derover glemmer man den anden Sætning, at det maa
> leves forlænds. Hvilken Sætning, jo meer den gjennemtænkes, netop
> ender med, at Livet i Timeligheden aldrig ret bliver forstaaeligt, netop
> fordi jeg intet Øieblik kan faae fuldelig Ro til at indtage Stillingen:
baglænds.«
> - Søren Kierkegaard
>
>