/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
sylte
Fra :
Scorpmoon
Dato :
19-02-03 19:44
Gæt hvor lang tid en flaske konserveringsmiddel (atamon) holder? 10 år! :)
Jeg vil gerne sylte ingefær, men kun fordi at min opskrift påkræver dem, og
de koster 20kr hos kvickly. Men jeg har fornemmelsen at sylte er sådan noget
man laver fordi ting skal holde sig vildt længe.. Det er jeg ikke
interesseret i.
Derfor vil jeg ikke tilsætte atamon, jeg er blot nysgerrig efter hvor lang
tid noget syltet skal stå før det begynder at få smagen af noget syltet?
Kan man i grunden ikke blot bruge kogende vand til at vaske sylteglas i før
man langtids sylter?
crema (
19-02-2003
)
Kommentar
Fra :
crema
Dato :
19-02-03 19:59
Der er ikke noget til hinder for ikke at anvende Atamon. Jeg bruger det kun
yderst sjældent.
Du skal blot tænke på din køkkenhygiejne ved tilberedningen. Rent værktøj og
rene nærmeste omgivelser. er en forudsætning for en længere holdbarhedstid.
Det bedste du kan gøre er at hælde kogende lage over dine ingefær i
sylteglasset. Luk og lås glasset og lad det køle indtil anvendelse. Når
væsken køler skabes der et vacuum i glasset, som gør det ugennemtrængeligt.
Derfor skal låget ved åbning være svært at åbne. Er det derimod let, har der
været en bakterie der danner ilt i glasset. Så skal du smide indholdet af
glasset ud. Det kan være en sygdomsfremkaldende bakterie.
Men fra det øjeblik du åbner glasset er holdbarheden begrænset, højst 3 -4
dage i køleskab (under 5° C) Et godt råd er at skære en skive frisk peberrod
op i glasset (øverst) det konservere faktisk.
Held og lykke
Henrik
"Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> skrev i en meddelelse
news:b30j9m$1100$1@news.net.uni-c.dk...
> Gæt hvor lang tid en flaske konserveringsmiddel (atamon) holder? 10 år! :)
>
> Jeg vil gerne sylte ingefær, men kun fordi at min opskrift påkræver dem,
og
> de koster 20kr hos kvickly. Men jeg har fornemmelsen at sylte er sådan
noget
> man laver fordi ting skal holde sig vildt længe.. Det er jeg ikke
> interesseret i.
>
> Derfor vil jeg ikke tilsætte atamon, jeg er blot nysgerrig efter hvor lang
> tid noget syltet skal stå før det begynder at få smagen af noget syltet?
>
> Kan man i grunden ikke blot bruge kogende vand til at vaske sylteglas i
før
> man langtids sylter?
>
>
Inger Pedersen (
19-02-2003
)
Kommentar
Fra :
Inger Pedersen
Dato :
19-02-03 21:34
"crema" <crema@business.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3e53d4ed$0$13221$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Der er ikke noget til hinder for ikke at anvende Atamon. Jeg bruger det
kun
> yderst sjældent.
Heller ikke her.
Jeg koger skruelågene og stiller de renvaskede glas i ovnen ved ca. 100
grader - hælder det syltede i - skruer låget fast.
Hilsen Inger
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177554
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408852
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.