/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fondue
Fra : Henrik Pedersen


Dato : 18-02-03 00:09

Hej NG

Hvilket fedtstof bruger I i jeres fonduegryder?
Palmin? Olie? -Hvilken slags?

Nogen utraditionelle forslag til hvad man kan tilberede i en sådan..?

/Henrik



 
 
Abildgaard 3140 (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 18-02-03 00:31


"Henrik Pedersen" <hepe@io.dk> skrev i en meddelelse
news:b2rq2q$3cr$1@news.cybercity.dk...
> Hvilket fedtstof bruger I i jeres fonduegryder?
> Palmin? Olie? -Hvilken slags?
> Nogen utraditionelle forslag til hvad man kan tilberede i en sådan..?

Jeg genposter i den anledning lige en gammel sag, der må kunne få alle
kolesterolkrigerne til tastaturet:

I de gode gamle dage var der krig, og i dens kølige skygge avlede mine
forældre mig i Belgisk Congo, hvor de også lærte en anden perversion:
Fondue. Perverst, fordi de fik allle ingredienserne til sauce ind på bordet
og så pladrede det sammen dér.

Mayonnaise, ketchup, marmalade, løg, hvidløg, chili, tabasco, engelsk sauce
osv.

Jeg har siden serveret retten for mine venner, der som regel kender både
etikette og klassiske opskrifter. Når først de har rynket på næsen, kaster
de sig som regel frådende ud i orgiet, der ligesom alle andre rigtige
perversiteter kan varieres udi det uendelige.

Du skal bruge:
Ovenstående.
En gryde med olie.
Kød + cocktailpølser
Friskbagt flutes
Chips
Rødvin og vand i rå mængder.

Husk alkasider.


--
vh ¸.·´¯)
)><((((º> ´Torben Abildgaard




Helle Skoett (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Helle Skoett


Dato : 18-02-03 01:02


"Abildgaard 3140" <pialykke@fjernmigget2net.dk> skrev i en meddelelse
news:3e516f29$0$238$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
>
> Jeg genposter i den anledning lige en gammel sag, der må kunne få alle
> kolesterolkrigerne til tastaturet:
>
> I de gode gamle dage var der krig, og i dens kølige skygge avlede mine
> forældre mig i Belgisk Congo, hvor de også lærte en anden perversion:
> Fondue. Perverst, fordi de fik allle ingredienserne til sauce ind på
bordet
> og så pladrede det sammen dér.
> vh ¸.·´¯)
> )><((((º> ´Torben Abildgaard
>
Ud fra devisen i krig og kærlighed gælder alle kneb? )

vh østerbrostøbte helle



Renate Jacobsen (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Renate Jacobsen


Dato : 18-02-03 08:51


"Henrik Pedersen" <hepe@io.dk> skrev i en meddelelse
news:b2rq2q$3cr$1@news.cybercity.dk...
> Hej NG
>
> Hvilket fedtstof bruger I i jeres fonduegryder?
> Palmin? Olie? -Hvilken slags?
>
> Nogen utraditionelle forslag til hvad man kan tilberede i en sådan..?
>
> /Henrik
>

Hej Henrik,

For mange år siden, havde jeg en venninde, som ikke var særlig hjemmevandt i
et køkken. Hun inviterede derfor hele vennekredsen til fondue. Hun mente
ikke, hun her kunne komme til at lave de store ulykker.... Men ak og
ve....Hun havde i bedste hensigt kommet friturefedt i gryden, hvilket
resulterede i at vi nærmest blev røget ud.....))) Stakkels, stakkels
pige. Derfor ville jeg under ingen omstændigheder anbefale palmin! Det
oser nemlig også helt afsindigt.
Hos os står menuen ofte på fondue. Ungerne er vilde med det, og så er der
altid lidt for en hver smag. I gennem årene har jeg prøvet forskellige ting.
Boullion, rødvin og olie. Det var på et tidspunkt (80'erne) meget "in" at
komme boullion i gryden. (Så vidt jeg husker kaldtes det kinesisk fondue)
Det er efter min bedste overbevisning rædsomt. Kødet bliver naturligvis kogt
og ikke stegt. Rødvin i gryden vil jeg helst ikke kommentere.....Diplomatisk
sagt: "Synd for både rødvin og kød." Altså er jeg kommet frem til, at olie
er absolut at foretrække. Jeg vælger oftest ikke den billigste, dog heller
den dyreste. En overgang brugte jeg udelukkende Mazola (Majsolie) Den gør i
hvert fald ingen fortræd. Og så oser den ikke.
Vindruekerneolie er måske mere neutral og finder du den i en ikke alt for
billige udgave, virker den også ganske glimrende.

Mvh. Renate






Klaus Alexander Seis~ (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 18-02-03 09:16

Renate Jacobsen skrev:

> Vindruekerneolie er måske mere neutral og finder du den i en
> ikke alt for billige udgave, virker den også ganske glimrende.

Vindruekerneolie egner sig dårligt til fondue, da olien indeholder
store mængder flerumættede fedtsyrer.

En god olie der tåler opvarmning godt, er jordnøddeolie, men den
er formodentlig også for dyr at bruge i de mængder der kræves
til fondue.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Renate Jacobsen (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Renate Jacobsen


Dato : 18-02-03 09:49


"Klaus Alexander Seistrup" <spam@magnetic-ink.dk> skrev i en meddelelse
news:7163e115-1fa2-42f0-b61b-7430d6846967@news.szn.dk...
> Renate Jacobsen skrev:
>
> > Vindruekerneolie er måske mere neutral og finder du den i en
> > ikke alt for billige udgave, virker den også ganske glimrende.
>
> Vindruekerneolie egner sig dårligt til fondue, da olien indeholder
> store mængder flerumættede fedtsyrer.

Hej Klaus,

Hvad er det der gør, at det høje indhold af flerumættede fedtsyrer er
uegnet?

> En god olie der tåler opvarmning godt, er jordnøddeolie, men den
> er formodentlig også for dyr at bruge i de mængder der kræves
> til fondue.

Ja, muligt men ikke særlig smagsneutral.....eller? Hvad prisen angår har
du nok ret. Jeg bruger 3/4 l. olie pr. gryde......


Mvh. Renate



Klaus Alexander Seis~ (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 18-02-03 10:31

Renate Jacobsen skrev:

> Hvad er det der gør, at det høje indhold af flerumættede
> fedtsyrer er uegnet?

Dobbeltbindingerne i de flerumættede fedtsyrer er ikke særlig stabile,
og tåler ikke kraftig opvarmning. Der kan dannes skadelige nedbryd-
ningsprodukter, bl.a. transfedtsyrer.

Se fx
<http://www.fi.dk/mad/sundmad/fedtstoffer/fedtstoffer/rr980618.pdf>,
<http://www.vitaviva.com/info/info_d.asp?infoID=228&type=2> og
<http://www.forbrugerstyrelsen.dk/pj/fedt-pj1.htm>.

>> [ jordnøddeolie ]
>
> Ja, muligt men ikke særlig smagsneutral.....eller?

Den er ikke helt smagsneutral, og jeg kun selv brugt den til wokmad,
men så voldsom synes jeg nu heller ikke at smagen er - olivenolie,
som anbefales til stegning, smager bestemt af meget mere.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Renate Jacobsen (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Renate Jacobsen


Dato : 18-02-03 11:09


"Klaus Alexander Seistrup" <spam@magnetic-ink.dk> skrev i en meddelelse
news:7788d791-3092-4169-bcd6-9a04a59d430b@news.szn.dk...
> Renate Jacobsen skrev:
>
> > Hvad er det der gør, at det høje indhold af flerumættede
> > fedtsyrer er uegnet?
>
> Dobbeltbindingerne i de flerumættede fedtsyrer er ikke særlig stabile,
> og tåler ikke kraftig opvarmning. Der kan dannes skadelige nedbryd-
> ningsprodukter, bl.a. transfedtsyrer.

> Se fx
> <http://www.fi.dk/mad/sundmad/fedtstoffer/fedtstoffer/rr980618.pdf>,
> <http://www.vitaviva.com/info/info_d.asp?infoID=228&type=2> og
> <http://www.forbrugerstyrelsen.dk/pj/fedt-pj1.htm>.

Jamen så er det vist på plads. Jeg troede du mente, at det kunne få
betydning for måltidets smagsmæssige værdi.
Derfor spørgsmålet.

Mvh. Renate



Mette Nylander Sørup (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Mette Nylander Sørup


Dato : 18-02-03 10:13

> Hvilket fedtstof bruger I i jeres fonduegryder?
> Palmin? Olie? -Hvilken slags?
>
> Nogen utraditionelle forslag til hvad man kan tilberede i en sådan..?
>
Hej Henrik

I min fonduegryde findes der ingen fedt. Jeg er helt klart tilhænger af
rødvin i gryden, sammen med rødvinen hældes en god portion herbs de provence
i. Jeg synes, resultatet er uovertruffen, men det er jo en smagssag .

Mvh.
Mette



Jakob T. Eriksen (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Jakob T. Eriksen


Dato : 18-02-03 11:51

På de andre svar kan jeg se at ost tilsyneladende er et utraditionelt svar -
men jeg har aldrig prøvet andet selv. Evt. blandet med lidt hvidvin.

-Jakob

"Henrik Pedersen" <hepe@io.dk> skrev i en meddelelse
news:b2rq2q$3cr$1@news.cybercity.dk...
> Hej NG
>
> Hvilket fedtstof bruger I i jeres fonduegryder?
> Palmin? Olie? -Hvilken slags?
>
> Nogen utraditionelle forslag til hvad man kan tilberede i en sådan..?
>
> /Henrik
>
>



Cindie Iwersen (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Cindie Iwersen


Dato : 18-02-03 13:28

Hejsa

Hvad så med chokolade? Og dertil en masse frugt.
Man smelter bare en masse chokolade og dypper frugt i den og så spiser man
bare løs.

mvh Cindie



Morten Juel (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Morten Juel


Dato : 18-02-03 20:49

> På de andre svar kan jeg se at ost tilsyneladende er et utraditionelt
svar -
> men jeg har aldrig prøvet andet selv. Evt. blandet med lidt hvidvin.
hehe nu har jeg læst hele tråden, og først nu knækker filmen og så bliver
jeg nyskerrig, og så må man jo spørge..
Hvilken ost bruger man til det ??! noget tyndt noget, eller skal hvisvinen
klare det ?? tager man bare en blok alm ost, eller skal vi over i noget
smørreost a la buko pikant ?! og vælger man så en uden smag ?!

--
Mvh
Morten --- http://StarChild.dk
Golf II GTI 1.8Ti 8v --- http://Golf2.dk
Jallagryde 320i
Nissan Micra 1.2 Aut. <- Til salg
DR350SET --- http://DR350.dk
-= girls and sex can't beat binary and hex =-



Krabsen (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Krabsen


Dato : 18-02-03 20:55

Så vidt jeg husker bare en alm. billig danbo-lignende.

Men for at undgå hævede øjenbryn omkring bordet:

...når det er ostefondue, bruger man brødstykker til at dybbe med, og ikke
kød! (muligvis logik for perlehøns, i så fald undskyld)

...det lægger en _go'_ bund !!

...ofte drikkes skoldhed te til - netop for at undgå, at osten ved afkølingen
genantager sin oprindelige konsistens nede i maven


...det er godt for mavsen at afslutte måltidet med en von Oosten - eller en
jonge Genever. I oprindelseslandet Svejts bruges normalt Kirsch.

mvh
Krabsen



"Morten Juel" <MP@stofanet.invalid> skrev i en meddelelse
news:b2u2ht$9it$1@sunsite.dk...
> > På de andre svar kan jeg se at ost tilsyneladende er et utraditionelt
> svar -
> > men jeg har aldrig prøvet andet selv. Evt. blandet med lidt hvidvin.
> hehe nu har jeg læst hele tråden, og først nu knækker filmen og så bliver
> jeg nyskerrig, og så må man jo spørge..
> Hvilken ost bruger man til det ??! noget tyndt noget, eller skal hvisvinen
> klare det ?? tager man bare en blok alm ost, eller skal vi over i noget
> smørreost a la buko pikant ?! og vælger man så en uden smag ?!
>
> --
> Mvh
> Morten --- http://StarChild.dk
> Golf II GTI 1.8Ti 8v --- http://Golf2.dk
> Jallagryde 320i
> Nissan Micra 1.2 Aut. <- Til salg
> DR350SET --- http://DR350.dk
> -= girls and sex can't beat binary and hex =-
>
>



Trine Kornum Christi~ (18-02-2003)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 18-02-03 20:57

"Krabsen" <news@krabsen.dk> writes:

> Så vidt jeg husker bare en alm. billig danbo-lignende.

Man blander ofte kirschen i osten.

> ..det er godt for mavsen at afslutte måltidet med en von Oosten - eller en
> jonge Genever. I oprindelseslandet Svejts bruges normalt Kirsch.

Og bagefter ligger man sig ind på sofaen, spænder bukserne op og
brokker sig over at man er forædt. Og så sørger man for særdeles god
udluftning!

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.biersted.com, billig overnatning i Nordjylland
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder

palleholm@tdcadsl.dk (21-02-2003)
Kommentar
Fra : palleholm@tdcadsl.dk


Dato : 21-02-03 20:24

On 18 Feb 2003 20:57:13 +0100, Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk>
wrote:

>Og bagefter ligger man sig ind på sofaen, spænder bukserne op og
>brokker sig over at man er forædt. Og så sørger man for særdeles god
>udluftning!

lol.... velbekomme



Hilsen/regards
Palle Holm

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste