Mette Nylander Sørup wrote:
> Hej Gruppe
>
> Jeg abonnet på en grønsagskasse. I denne kasse dukkede der et
> savoykål op. Nu har jeg kigget lidt på Google, men ikke lige faldet
> over den perfekte opskrift. Er der nogen af jer, der vil dele jeres
> favoritopskrift indeholdende savoykål med mig?
Hej Mette
Jeg har en opskrift på en tomatsuppe hvor kålen bliver camoufleret lidt.
Opskriften kommer her:
Tomatsuppe med kål.(ca. 6 personer)
4 mellem store kartofler
2 løg
¼ savoykål
2-3 dl vand
3 ds. fl. tomater
70 g tomatpasta/1 lille dåse
½-1 rød chili
4-5 tsk. tørret basilikum
evt. 2 fed hvidløg
¾ l sødmælk
salt
200 g pasta/suppehorn
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Løgene pilles og skæres i
mindre stykker. Savojkål skæres i strimler. Kartofler, løg, kål og vand
kommes i en stor gryde
og sættes til at koge. Det koges i ca. 15 min. De flåede tomater,
tomatpastaen, den hakkede chili, basilikum og evt. hvidløg kommes ved. Det
koger igen 10 min.
Nu blendes suppen, til den er helt glat. Mælken tilsættes. Suppen koges nu
op og står og simrer i mindst 10 min. Mælken skiller under opvarmning, men
samler sig igen når suppen koger. Der kan tilsættes mere vand eller mælk
hvis suppen er for tyk. Smag til med salt.
Pastaen koges til den er færdig og kommes i suppen lige inden servering.
Du kan også se på
www.cancer.dk. Jeg mener de har en god ret med savoykål,
hvor man bruger
bladene til at lave fiskepakker med.
Jeg bruger det også i wok retter ligesom man bruger kinakål eller hvidkål.
Det smager også godt dampet. Det skal skæres i kvarte og dampes i godt
saltet vand i 10-15 min.
God fornøjelse
Bettina