Bjarke Bundgaard <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> wrote:
> Du er bestemt ikke underlig!!! Det er TV-folkene og familien der er
> underlig(e)... ;)
>
> Thai køkkenet og rødvin hører i mine øjne OVERHOVEDET IKKE sammen.
>
> Det stærke, syrlige, søde og kokosmælksfede thaikøkken befinder sig i mine
> øjne så langt væk fra rødvinens domæne, som jeg overhovedet kan forestille
> mig noget køkken gøre. Jeg ville personligt hellere drikke rødvin til Inuit
> specialiteter såsom rå sæl-øjne eller isbjørnelever end til Thaimad.
>
> Udover til thaikøkkenet, ville jeg undgå rødvin til indonesisk, malaysisk,
> burmesisk, vietnamesisk og laotisk mad. Det kantonesiske køkken er også i
> mine øjne 'no go' for rødvin.
>
> Thaimad kræver øl af pilsnertypen - og helst én med et højt maltindhold. Det
> gør Thai'erne selv - hvis de vel og mærke har råd til det. For øl er altså
> et luksusgode for de fleste i Thailand. Det er muligt at formuende folk i
> Asiens byer frem til krakket, begyndte at substituere den lokale brændevin
> og øl ud med rødvin. Men det er for mig ikke et udtryk for stor kulinarisk
> indsigt. Det var tværtimod et udtryk for pral og mode-gejl... For fanden da,
> hvis man tænker tilbage på hvordan tingene så ud i 1970ernes Danmark, da vi
> reelt blev introduceret til rødvinen (okseblod og hvad det nu hed). Her var
> folk også en flok 'ukultiverede' bondeknolde der havde temmelige uvidende
> omkring hvordan og hvorledes man drak vin. Det er først med den rød-næsede
> rødvinsgeneration at vin-kultur er blevet almindelig trivial viden...
> Asiaterne vil sikkert begynde at drikke vin mere 'kultiveret' i fremtiden og
> så er jeg sikker på at rødvinen droppes til de ovennævnte køkkener...
>
> Men, derimod ville jeg kunne forstille mig, at rødvin til blive bredt
> accepteret til det szechuanske, mandarinske (?), koreanske, mongolske og til
> en vis grad også det japanske køkken. Faktisk vil det også kunne gå til
> visse fillippinske rette (p.g.a. af den spanske indflydelse). Rødvin vil
> også kunne gå til det nordindiske køkken (Punjab og Gujarat) og det
> pakistanske køkken (hvis det ikke lige var for religiøse påbud).
>
> Personligt vil jeg laaaaangt hellere have en god øl til asiatisk mad. Men
> det er faktisk pokkers svært at få på 'etniske' restauranter i KBH. Lige
> præcist thairestauranterne har nogle tilnærmelsesvist udemærkede øl (Singha
> og Chang). Så min opfordring skal være: Reservér rødvinen til det franske,
> italienske, spanske, australske, argentinske og californiske køkken... Don't
> bring it to a night in Bangkok!
Tak.
--
Med venlig hilsen Jesper
http://www.gylling.net/
ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET