|
| Fund i kollegiekælder Fra : Thomas K |
Dato : 11-02-03 12:29 |
|
Hejsa alle mad og drikkefolk
Vi er en flok kollegianere, som har ryddet op i kælderen og stødt på et
spændende fund. Vi mener at det er et distilations apperat, af en eller
anden slags. Der er ingen der har kendskab til hvem den tidligere kunne
være. Så ham/hende kan vi ikke spørge. Jeg har lagt et par billeder ud
på nettet:
http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil1.jpeg
http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil2.jpeg
Nogen mener at det er til vin, andre mener at det er til øl. Er der
nogen der kan hjælpe os med at kaste lys over vores mysterium? Hvad kan
den bruges til?
Mvh
Thomas K
| |
J. (11-02-2003)
| Kommentar Fra : J. |
Dato : 11-02-03 12:45 |
|
Min far lavede vin i sådan en da jeg var barn. Den stod altid og boblede i
kælderen, det var ret sjovt at se på, kan jeg huske
"Thomas K" <justspamme@sundancekid.dk> wrote in message
news:3E48DE7D.5060509@sundancekid.dk...
> Hejsa alle mad og drikkefolk
>
> Vi er en flok kollegianere, som har ryddet op i kælderen og stødt på et
> spændende fund. Vi mener at det er et distilations apperat, af en eller
> anden slags. Der er ingen der har kendskab til hvem den tidligere kunne
> være. Så ham/hende kan vi ikke spørge. Jeg har lagt et par billeder ud
> på nettet:
>
> http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil1.jpeg
> http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil2.jpeg
>
> Nogen mener at det er til vin, andre mener at det er til øl. Er der
> nogen der kan hjælpe os med at kaste lys over vores mysterium? Hvad kan
> den bruges til?
>
> Mvh
> Thomas K
>
| |
Anne Lindholt Ottose~ (11-02-2003)
| Kommentar Fra : Anne Lindholt Ottose~ |
Dato : 11-02-03 13:53 |
|
"J." <heldgaard71@hotmail.com> wrote in message
news:3e48e264$0$201$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> > http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil1.jpeg
> > http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil2.jpeg
> Min far lavede vin i sådan en da jeg var barn. Den stod altid og boblede i
> kælderen, det var ret sjovt at se på, kan jeg huske
Det kan man skam stadig! I kan bruge den til øl, vin og lignende, der skal
gære - så I kan altså ikke destillere noget med det. Hvis I investerer lidt
mere nede hos Matas, kan I lave tre ugers vin - det gjorde min mor engang.
Vær dog opmærksom på, at der skal laves lidt ved det i løbet af processen,
og at det kan lugte lidt under gæring (det ved jeg, for jeg boede ved siden
af vinrummet!).
Pas i øvrigt godt på den træramme, vinballonen står i - det gør den meget
nemmere at håndtere, for den er dælme tung, når den er fyldt med væske.
/Anne
| |
Jørgen Hess (14-02-2003)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 14-02-03 16:18 |
|
"Anne Lindholt Ottosen" <anli@VAEKc.dk> skrev i en meddelelse
news:3e48f237$0$175$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "J." <heldgaard71@hotmail.com> wrote in message
> news:3e48e264$0$201$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>
> > > http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil1.jpeg
> > > http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil2.jpeg
>
> > Min far lavede vin i sådan en da jeg var barn. Den stod altid og
boblede i
> > kælderen, det var ret sjovt at se på, kan jeg huske
>
> Det kan man skam stadig! I kan bruge den til øl, vin og lignende,
der skal
> gære - så I kan altså ikke destillere noget med det. Hvis I
investerer lidt
> mere nede hos Matas, kan I lave tre ugers vin - det gjorde min mor
engang.
> Vær dog opmærksom på, at der skal laves lidt ved det i løbet af
processen,
> og at det kan lugte lidt under gæring (det ved jeg, for jeg boede
ved siden
> af vinrummet!).
>
> Pas i øvrigt godt på den træramme, vinballonen står i - det gør den
meget
> nemmere at håndtere, for den er dælme tung, når den er fyldt med
væske.
>
> /Anne
>
>
I kan ikke bruge dem før de er ordentligt renset, men brug ikke sulfo,
brug ikke klor (Heller ikke vandværksvand hvis det er kloret) der skal
bruges soda (købes i en plasticpose hos købmanden, er billigt). Og
ribena saft kan ikke gøres til vin, konserveringsmidlet i saften slår
vingæren ihjel. Men hos MATAS er der formentlig gode råd at hente.
mvh
Jørgen
| |
Mads Thorning Peders~ (15-02-2003)
| Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~ |
Dato : 15-02-03 08:11 |
|
"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en meddelelse
news:3e4d08c4$0$236
> vingæren ihjel. Men hos MATAS er der formentlig gode råd at hente.
> mvh
> Jørgen
Ellers er der også vinøl-hobby (tror jeg nok den hedder. Det er i hvert fald
noget i den stil) på Godthåbsvej på Frederiksberg.
Mvh Mads
| |
Niels Elgaard Larsen (11-02-2003)
| Kommentar Fra : Niels Elgaard Larsen |
Dato : 11-02-03 12:48 |
|
>>>>> "Thomas" == Thomas K <Thomas> writes:
Thomas> Hejsa alle mad og drikkefolk
Thomas> Vi er en flok kollegianere, som har ryddet op i kælderen og stødt på et
Thomas> spændende fund. Vi mener at det er et distilations apperat, af en eller anden
Thomas> slags. Der er ingen der har kendskab til hvem den tidligere kunne være. Så
Thomas> ham/hende kan vi ikke spørge. Jeg har lagt et par billeder ud på nettet:
Thomas> http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil1.jpeg
Thomas> http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil2.jpeg
Thomas> Nogen mener at det er til vin, andre mener at det er til øl. Er der nogen der
Thomas> kan hjælpe os med at kaste lys over vores mysterium? Hvad kan den bruges til?
Det er to vinballonener og en gærlås.
Men i kan udmærket bryyge øl på dem.
http://www.ale.dk/haandbryg.htm
http://www.haandbryg.dk/dinfoersteale.html
--
Niels Elgaard Larsen
Department of Computer Science, University of Copenhagen, Denmark
email: elgaard@diku.dk <URL: http://www.agol.dk/elgaard>
| |
ozoko (11-02-2003)
| Kommentar Fra : ozoko |
Dato : 11-02-03 15:49 |
|
KK27 og KK35 har haft rigtige apparater mens jeg læste og boede på Kampsax,
men det du viser her kan ikke bruges til at destillere.
/Oizo
"Thomas K" <justspamme@sundancekid.dk> wrote in message
news:3E48DE7D.5060509@sundancekid.dk...
> Hejsa alle mad og drikkefolk
>
> Vi er en flok kollegianere, som har ryddet op i kælderen og stødt på et
> spændende fund. Vi mener at det er et distilations apperat, af en eller
> anden slags. Der er ingen der har kendskab til hvem den tidligere kunne
> være. Så ham/hende kan vi ikke spørge. Jeg har lagt et par billeder ud
> på nettet:
>
> http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil1.jpeg
> http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil2.jpeg
>
> Nogen mener at det er til vin, andre mener at det er til øl. Er der
> nogen der kan hjælpe os med at kaste lys over vores mysterium? Hvad kan
> den bruges til?
>
> Mvh
> Thomas K
>
| |
Hanne Bak og Kurt E.~ (12-02-2003)
| Kommentar Fra : Hanne Bak og Kurt E.~ |
Dato : 12-02-03 17:13 |
|
"dk...
> Hejsa alle mad og drikkefolk
>
> Vi er en flok kollegianere, som har ryddet op i kælderen og stødt på et
> spændende fund. Vi mener at det er et distilations apperat, af en eller
> anden slags. Der er ingen der har kendskab til hvem den tidligere kunne
> være. Så ham/hende kan vi ikke spørge. Jeg har lagt et par billeder ud
> på nettet:
>
> http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil1.jpeg
> http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil2.jpeg
>
> Nogen mener at det er til vin, andre mener at det er til øl. Er der
> nogen der kan hjælpe os med at kaste lys over vores mysterium? Hvad kan
> den bruges til?
>
> Mvh
> Thomas K
>
Hej.
Til 25 l, 6 kg. sukker, 6 pk. gær, 5 gr. gærnæringssalt, opløses i lunkent
vand, hældes i ballonen, gærrør på, efter 5 uger destileres det, renses for
fusel, tilsættes ekstrakt, lagres, drikkes, hovedpine, men, men, men, det er
ulovligt.
Kurt Odense
| |
[2900] Jesper Haaber~ (14-02-2003)
| Kommentar Fra : [2900] Jesper Haaber~ |
Dato : 14-02-03 23:05 |
|
Hanne Bak og Kurt E. Jensen <hbkj@galnet.dk> wrote:
> "dk...
> > Hejsa alle mad og drikkefolk
> >
> > Vi er en flok kollegianere, som har ryddet op i kælderen og stødt på et
> > spændende fund. Vi mener at det er et distilations apperat, af en eller
> > anden slags. Der er ingen der har kendskab til hvem den tidligere kunne
> > være. Så ham/hende kan vi ikke spørge. Jeg har lagt et par billeder ud
> > på nettet:
> >
> > http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil1.jpeg
> > http://www.kampsax.dtu.dk/~sundance/distil2.jpeg
> >
> > Nogen mener at det er til vin, andre mener at det er til øl. Er der
> > nogen der kan hjælpe os med at kaste lys over vores mysterium? Hvad kan
> > den bruges til?
> >
> > Mvh
> > Thomas K
> >
>
> Hej.
>
>
> Til 25 l, 6 kg. sukker, 6 pk. gær, 5 gr. gærnæringssalt, opløses i lunkent
> vand, hældes i ballonen, gærrør på, efter 5 uger destileres det, renses for
> fusel, tilsættes ekstrakt, lagres, drikkes, hovedpine, men, men, men, det er
> ulovligt.
Hvorfor det ? Det er vel ikke anderledes end at lave mad, en sodavand,
en kop kaffe ????
--
Med venlig hilsen Jesper
http://www.gylling.net/
ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET
| |
Hans Martin Hansen (15-02-2003)
| Kommentar Fra : Hans Martin Hansen |
Dato : 15-02-03 00:28 |
|
> > fusel, tilsættes ekstrakt, lagres, drikkes, hovedpine, men, men, men,
det er
> > ulovligt.
>
> Hvorfor det ? Det er vel ikke anderledes end at lave mad, en sodavand,
> en kop kaffe ????
>
Det er det heller ikke, hvis man har Told-&-Skattedyret med på den
- men det var nok ikke ideen, eller ??...
Hilsen fra Hans
| |
[2900] Jesper Haaber~ (15-02-2003)
| Kommentar Fra : [2900] Jesper Haaber~ |
Dato : 15-02-03 09:55 |
|
Hans Martin Hansen <kirstin.og.hans@privat.tdcadsl.dk> wrote:
> > > fusel, tilsættes ekstrakt, lagres, drikkes, hovedpine, men, men, men,
> det er
> > > ulovligt.
> >
> > Hvorfor det ? Det er vel ikke anderledes end at lave mad, en sodavand,
> > en kop kaffe ????
> >
>
> Det er det heller ikke, hvis man har Told-&-Skattedyret med på den
> - men det var nok ikke ideen, eller ??...
Mener du at man skal have Told & Skat med på den, hvis man laver 15
liter sherry hjemme i kælderen ?
--
Med venlig hilsen Jesper
http://www.gylling.net/
ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET
| |
Inger Pedersen (15-02-2003)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 15-02-03 10:00 |
|
"[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> skrev i en meddelelse
news:1fqf25c.1h4jdo6186tmh4N%jesper@gylling.net...
> Hans Martin Hansen <kirstin.og.hans@privat.tdcadsl.dk> wrote:
>
> > > > fusel, tilsættes ekstrakt, lagres, drikkes, hovedpine, men, men,
men,
> > det er
> > > > ulovligt.
klip
> Mener du at man skal have Told & Skat med på den, hvis man laver 15
> liter sherry hjemme i kælderen ?
Nej.
Men du har i dit klip overset det væsentlige: destilleringen
Hilsen Inger
| |
[2900] Jesper Haaber~ (15-02-2003)
| Kommentar Fra : [2900] Jesper Haaber~ |
Dato : 15-02-03 10:14 |
|
Inger Pedersen <inger@pedersen.tdcadsl.dk> wrote:
> "[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> skrev i en meddelelse
> news:1fqf25c.1h4jdo6186tmh4N%jesper@gylling.net...
> > Hans Martin Hansen <kirstin.og.hans@privat.tdcadsl.dk> wrote:
> >
> > > > > fusel, tilsættes ekstrakt, lagres, drikkes, hovedpine, men, men,
> men,
> > > det er
> > > > > ulovligt.
> klip
>
> > Mener du at man skal have Told & Skat med på den, hvis man laver 15
> > liter sherry hjemme i kælderen ?
>
> Nej.
> Men du har i dit klip overset det væsentlige: destilleringen
Og ? Destilleringen - hvad har det med andre end en selv at gøre ?
--
Med venlig hilsen Jesper
http://www.gylling.net/
ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET
| |
Inger Pedersen (15-02-2003)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 15-02-03 10:18 |
|
"[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> skrev i en meddelelse
news:1fqf32d.1vj37tizk0kn4N%jesper@gylling.net...
> Inger Pedersen <inger@pedersen.tdcadsl.dk> wrote: >
> Og ? Destilleringen - hvad har det med andre end en selv at gøre ?
Det er den, der er ulovlig og/eller afgiftsbelagt.
| |
[2900] Jesper Haaber~ (15-02-2003)
| Kommentar Fra : [2900] Jesper Haaber~ |
Dato : 15-02-03 10:55 |
|
Inger Pedersen <inger@pedersen.tdcadsl.dk> wrote:
> "[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> skrev i en meddelelse
> news:1fqf32d.1vj37tizk0kn4N%jesper@gylling.net...
> > Inger Pedersen <inger@pedersen.tdcadsl.dk> wrote: >
>
> > Og ? Destilleringen - hvad har det med andre end en selv at gøre ?
>
> Det er den, der er ulovlig og/eller afgiftsbelagt.
Kan du henvise til en paragraf ? Det forbavser mig ikke i dette land ?!
FUT jura
--
Med venlig hilsen Jesper
http://www.gylling.net/
ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET
| |
Kurt Lund (15-02-2003)
| Kommentar Fra : Kurt Lund |
Dato : 15-02-03 11:16 |
|
[2900] Jesper Haaber Gylling skrev:
>>> Og ? Destilleringen - hvad har det med andre end en selv at gøre ?
>>
>> Det er den, der er ulovlig og/eller afgiftsbelagt.
>
> Kan du henvise til en paragraf ? Det forbavser mig ikke i dette land
> ?!
LBK nr 564 af 03/08/1998
--
Kurt Lund
- der ikke længere ser indlæg afsendt fra kandu.dk
| |
Kurt Lund (15-02-2003)
| Kommentar Fra : Kurt Lund |
Dato : 15-02-03 11:24 |
|
Hanne Bak og Kurt E. Jensen skrev:
> Til 25 l, 6 kg. sukker, 6 pk. gær, 5 gr. gærnæringssalt, opløses i
> lunkent vand, hældes i ballonen, gærrør på, efter 5 uger destileres
> det, renses for fusel, tilsættes ekstrakt, lagres, drikkes,
> hovedpine, men, men, men, det er ulovligt.
Det var dog en amatøragtig måde. Lav en god vin på gode danske frugter,
brug rigtig vingær og pusl om vinen, så får du et resultat der indeholder
færre fuselolier og dermed langt mindre risiko for hovedpine, hvis du
skulle finde på at destillere produktet.
--
Kurt Lund
- der ikke længere ser indlæg afsendt fra kandu.dk
| |
|
|