"Søren Møller Mogensen" <smm@mail1.stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3e46a8ea$0$1780$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> Jeg er ikke verdensmester ud i kogekunsten, så dette spørgsmål kan måske
> virke lidt "dumt"....
For at citere min matematiklærer fra folkeskolen :"Der findes ingen dumme
spørgsmål, kun dumme svar!"
> Men i mange opskrifter står der, at man kan dampe fisken i x antal
minutter!
> Men hvordan gør man det???? Koger man den, som man gør med
> ris/pasta/kartofler???
Mjah, mere eller mindre: bare en lille sjat vand i bunden af en gryde og så
ellers over ilden med den. Kan også gøres i en bradepande i ovnen: lidt vand
+ evt lidt hvidvin, fisken lægges i og (alt efter størrelse, art m.m.) 20-30
min ved 180 grader og du har dig en dejlig dampet fisk. Kan varmt anbefales
til f.eks. laksestykker svøbt i savoykål-blade (kålbladene skal lige koges
et par minutter eller tre inden de svøbes om fisken)
> Eller sættes man en gryde med vand i kag, og "holder" fisken henover, når
> det begynder at dampe???
Sådan kan man sikkert også gøre det : fisken op i en sigte og op i gryden
med sigten
Mvh Mads