"Line" <nasse@jubiimail.dk> wrote in message
news:b23m4t$18jpno$1@ID-179445.news.dfncis.de...
> Hejsa.
>
> Jeg har en rugbrødsopskrift, hvori der hverken indgår surdej eller gær;
der
> bliver i stedet brugt lys sirup og natron.
> Nu har jeg desværre kun mørk sirup i huset - kan jeg bare anvende det i
> stedet for lys sirup, eller bliver det mon for sødt/forkert? Skal jeg evt.
> bare bruge en lidt mindre mængde af det mørke, eller vil det gå ud over
> hæveevnen (hvis der er noget, der hedder det
)?
Tjah - uden at kende din opskrift vil jeg gætte på, at du ikke vil få
problemer med at bruge mørk sirup. Mørk sirup er farvet mørk med melasse af
sukkerrør, så måske vil brødet blive lidt mørkere. Men jeg tror ikke der er
forskel på mørk og lys sirups bagetekniske egenskaber.
MVH
Peter