"Claus Lerbech Jensen" <claus@lerbech.dk> wrote in message
news:3e43db29$0$148$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Jeg skal om 5 dage affodre 10 sultne skiløbere med lasagne, og vi er
trætte
> af den almindelige lasagne så er der nogle af jer der har et bud på en
> alternativ men god lasagne gerne med masser af grønsager, men der skal
også
> være kød i
Herunder er den lasagneopskrift, jeg plejer at bruge. Man kan tilsætte
squash, broccoli, kartoffel i små tern og andre yndlingsgrøntsager. Det er
også lækkert at lægge tomatskiver mellem lagene. Man kan lave sovsen godt
krydret.
Derudover kan du erstattet kødet med en anden slags kød - kylling i tern
eller hakket eller hakket svinekød. (Hakket kalkun er blevet foreslået, så
jeg lige, det ville også være godt.) Eller steg noget bacon i små stykker
eller pølser i skiver sammen med oksekødet, eller bland skinke i tern i
efter stegningen. Der må jo sikkert gerne være godt med kød i efter en lang
dag i sneen.
*** klip ***
Nem, nem lasagne
4 personer
400g hakket oksekød (helst 9-12%)
2 hakkede løg
2 revne gulerødder
2 ds hakket tomat (prøv også at bruge de krydrede varianter)
1 boullionterning
salt og peber
lasagneplader efter behag
Revet ost
Bechamelsovs: Brug Karolines Mornaysovs blandet op med mælk (50/50) eller
lav den selv:
1 l mælk
1 dl hvedemel
2 del revet ost
.... i en gryde og rør sammen ved svag varme. Men pas på, det brænder pokkers
nemt på.
Læg det hele lagvist (undgå plader helt i bunden og helt i toppen, de bliver
knasende tørre) og afslut med bechamelsovs. Drys med revet ost til sidst.
Sættes i ovnen i 30-45 min. ved 225 grader.