Jeg vil lige dele en ret som vi fik forleden.
Et lille rødkålshoved, et lille hvidkålshoved, 1 selleri, ½ kg gulerødder,
et par store kartofler, et par løg, samt et kalkunbryst - et lille
kilogram - samt ca. 200 gram bacontern. Salt og peber.
Kalkunkødet skæres i små tern og svitses - baconen svitses - der tilsættes
vand til det står lidt over kødet. Lad det småsimre en 20 minutters tid.
Imens gøres grønsagerne rene og skæres småt ud - også kålen.
Rodfrugterne tilsættes og får lov at koge med i ca. 10 minutter - derefter
tilsættes løg og kål og måske lidt ekstra vand. Vi holder af at der er lidt
ekstra suppe.Smages naturligvis til med salt og peber.
Serveres i dybe tallerkener med ske og gaffel - hertil groft brød.
Kan evt. varieres med tilsætning af tomat og hvidløg - karry er også
godt.Tilsæt evt. krydderurter - persille er fint.
Velbekomme.
|