/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Limpan - Svensk brød
Fra : Schubert


Dato : 06-02-03 23:32

Vi har på vores nyligt afholdte skiferie i Sverige, nydt det svenske brød
Limpan, i forskellige former.

Det smager fantastisk, er p*sse usundt - men .....rart til aftenteen

Kan man får det nogen steder her hjemme - Irma havde engang noget der hed
Farfars havlfina, det har de ikke mere.

Nogen der evt. har en opskrift - Men helst et købssted.

Schubert



 
 
Pia (06-02-2003)
Kommentar
Fra : Pia


Dato : 06-02-03 23:51


"Schubert" <schubert@FJERNDETTEcomplex.dk> wrote in message
news:3e42e12e$0$153$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>snip
> Kan man får det nogen steder her hjemme - Irma havde engang noget der hed
> Farfars havlfina, det har de ikke mere.
>
> Nogen der evt. har en opskrift - Men helst et købssted.
>
> Schubert
>
Noej...jeg kunne altsaa ogsaa godt bruge en opskrift. Man kan uden tvivl
ikke koebe det i England, men mon ikke en eller anden har en opskrift?? Jeg
kunne spise det dagen lang :)

Pia



Ghita (06-02-2003)
Kommentar
Fra : Ghita


Dato : 06-02-03 23:54

I news:3e42e12e$0$153$edfadb0f@dread14.news.tele.dk griflede Schubert:
> Vi har på vores nyligt afholdte skiferie i Sverige, nydt det svenske
> brød Limpan, i forskellige former.
>
> Det smager fantastisk, er p*sse usundt - men .....rart til aftenteen
>
> Kan man får det nogen steder her hjemme - Irma havde engang noget der
> hed Farfars havlfina, det har de ikke mere.
>
> Nogen der evt. har en opskrift - Men helst et købssted.

Her er en opskrift.
http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/o0510621.html


--
God bagjul...
Ghita
- Et LILLE juleønske er at se svar under det DU citerer...
TAK


Pia (07-02-2003)
Kommentar
Fra : Pia


Dato : 07-02-03 00:09


"Ghita" <mammasine@bonbon.net> wrote in message
news:b1uosa$r87$1@sunsite.dk...

> Her er en opskrift.
> http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/o0510621.html
>
>
> --
> God bagjul...
> Ghita

Tak for den...jeg vil da proeve den....men den siger, der bliver sproed
skorpe. Jeg synes da, jeg husker altid at have spist limpa med bloed (omend
tyk) skorpe???

Pia



Ghita (07-02-2003)
Kommentar
Fra : Ghita


Dato : 07-02-03 01:15

"Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev i en meddelelse
news:b1upua$16jsvf$1@ID-151207.news.dfncis.de...
>
> "Ghita" <mammasine@bonbon.net> wrote in message
> news:b1uosa$r87$1@sunsite.dk...
>
> > Her er en opskrift.
> > http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/o0510621.html

>
> Tak for den...jeg vil da proeve den....men den siger, der bliver
sproed
> skorpe. Jeg synes da, jeg husker altid at have spist limpa med bloed
(omend
> tyk) skorpe???
>
Tror at det bliver blødt i skorpen hvis det lægges i plastpose efter
afkøling.
Her er en anden, men jeg ved ikke om den evt er bedre.

Jul-Limpa

Ingredienser (4 stk)

1/2 liter færdiglavet kartoffelmos
2 dl kærne, eller tykmælk
50 g gær
1 spsk salt
200 g sirup
1 spsk finthakket pomeranskal evt
anis eller fennikel
225 g rugmel
500 g hvedemel

TIL PENSLING:
1 spsk sirup
1 spsk kogende vand


Fremgangsmåde

Bland kartoffelmos og mælk i en skål. smuldr gæren i og tilsæt salt,
sirup og pomerranskal. (Hvis man gerne vil have brødet krydret tilsættes
også anis og fennikel efter smag).
Tilsæt rugmelet og ælt hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er blank
og smidig. Lad dejen hæve under et klæde i ca 3 min.
Ælt dejen igennem og form den til 4 runde brød der lægges på en beklædt
bageplade. Lad brødet hæve ca 30 min. mere under et klæde. Bages i ca 35
min. ved 200 grader. Lige før brødet er færdigt pensles der med
Sirupvand.

Ghita


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408942
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste