"Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev i en meddelelse
news:b1upua$16jsvf$1@ID-151207.news.dfncis.de...
>
> "Ghita" <mammasine@bonbon.net> wrote in message
> news:b1uosa$r87$1@sunsite.dk...
>
> > Her er en opskrift.
> >
http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/o0510621.html
>
> Tak for den...jeg vil da proeve den....men den siger, der bliver
sproed
> skorpe. Jeg synes da, jeg husker altid at have spist limpa med bloed
(omend
> tyk) skorpe???
>
Tror at det bliver blødt i skorpen hvis det lægges i plastpose efter
afkøling.
Her er en anden, men jeg ved ikke om den evt er bedre.
Jul-Limpa
Ingredienser (4 stk)
1/2 liter færdiglavet kartoffelmos
2 dl kærne, eller tykmælk
50 g gær
1 spsk salt
200 g sirup
1 spsk finthakket pomeranskal evt
anis eller fennikel
225 g rugmel
500 g hvedemel
TIL PENSLING:
1 spsk sirup
1 spsk kogende vand
Fremgangsmåde
Bland kartoffelmos og mælk i en skål. smuldr gæren i og tilsæt salt,
sirup og pomerranskal. (Hvis man gerne vil have brødet krydret tilsættes
også anis og fennikel efter smag).
Tilsæt rugmelet og ælt hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er blank
og smidig. Lad dejen hæve under et klæde i ca 3 min.
Ælt dejen igennem og form den til 4 runde brød der lægges på en beklædt
bageplade. Lad brødet hæve ca 30 min. mere under et klæde. Bages i ca 35
min. ved 200 grader. Lige før brødet er færdigt pensles der med
Sirupvand.
Ghita