/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
Surdej til rugbrød.
Fra :
Georg
Dato :
06-02-03 12:43
Fruen har i årevis lavet rugbrød med sin egen surdej, men nu duer den vist
ikke mere.
Vi skal have lavet en ny surdej. Hvordan gør vi det?
Mvh.
Jørgen Hess (
08-02-2003
)
Kommentar
Fra :
Jørgen Hess
Dato :
08-02-03 11:41
"Georg" <skjelm@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e424a81$0$242$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Fruen har i årevis lavet rugbrød med sin egen surdej, men nu duer
den vist
> ikke mere.
> Vi skal have lavet en ny surdej. Hvordan gør vi det?
> Mvh.
>
>
>
>
>
Det er der nok mange bud på.
Men min er: 25 g rugmel røres op i ½ dl 40 grader varmt vand, herefter
røres 1 g gær, (et gram) en kugle på størrelse med en ært, i. Lad
blandingen stå (lunt) en 8 timers tid. Rør herefter 1 dl. 37 grader
varmt vand og 50 g rugmel. Og lad stå en 12 timers tid. (lunt).
Herefter som normalt, med fratagelse af surdej til næste gang. Der vil
gå to, tre bagninger før syrningen er optimal.
mvh
Jørgen
Ake Tegengren (
11-02-2003
)
Kommentar
Fra :
Ake Tegengren
Dato :
11-02-03 17:22
Georg wrote:
> Vi skal have lavet en ny surdej. Hvordan gør vi det?
Man kan också blanda youghurt med rågmjöl, vatten och salt. Surdegen blir
olika beroende på om den får stå vid 37 gr. eller c:a 30 gr. 37 gr. är bäst,
tycker jag. Mjölsorten verkar betyda en del. Kanske beror det på hur mycket
mjölksyrabakterier som följer med.
--
o
Ake Tegengren
aat@pmt.kth.se
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177552
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408849
Brugere :
218887
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.