/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Pizza Bunde ??? hvordan
Fra : Thomas


Dato : 03-02-03 17:27

hejsa

Jeg elsker Pizza
men kan ikke finde en opskrift på en bund ligesom min Pizzaman nede på
hjørnet.
nogle da kender hemliheden på bunden ?????
og hvordan får de den så sprød på så kort tid.
Håber at da er nolge da kan hjælpe mig

hilsen thomas



 
 
Torup & Bachmann (03-02-2003)
Kommentar
Fra : Torup & Bachmann


Dato : 03-02-03 17:34


"Thomas" <twp@twp.dk> skrev i en meddelelse
news:3e3e985f$0$13215$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> hejsa
>
> Jeg elsker Pizza
> men kan ikke finde en opskrift på en bund ligesom min Pizzaman nede på
> hjørnet.
> nogle da kender hemliheden på bunden ?????
> og hvordan får de den så sprød på så kort tid.
> Håber at da er nolge da kan hjælpe mig
>
> hilsen thomas
>
> Hej Thomas
Du kommer tæt på ved at bage bunden efter opskriften bag på ZeZe mels posen.
ZeZe mel (den i den røde pose) er netop beregnet til pizzadej og andet der
skal være elastisk.
Du kan købe melet i Føtex og Prima (sikkert også flere steder) i 500 gr.
poser for 5-7 kr.
MVH Rikke

www.rikkebachmann.webbyen.dk



Iggy (03-02-2003)
Kommentar
Fra : Iggy


Dato : 03-02-03 18:04

Hemligheden er en meget varm ovn. Køb en pizzasten.

iggy
"Torup & Bachmann" <vagntorup@get2net.dk> wrote in message
news:8Sw%9.3070$ft5.2392@news.get2net.dk...
>
> "Thomas" <twp@twp.dk> skrev i en meddelelse
> news:3e3e985f$0$13215$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > hejsa
> >
> > Jeg elsker Pizza
> > men kan ikke finde en opskrift på en bund ligesom min Pizzaman nede på
> > hjørnet.
> > nogle da kender hemliheden på bunden ?????
> > og hvordan får de den så sprød på så kort tid.
> > Håber at da er nolge da kan hjælpe mig
> >
> > hilsen thomas
> >
> > Hej Thomas
> Du kommer tæt på ved at bage bunden efter opskriften bag på ZeZe mels
posen.
> ZeZe mel (den i den røde pose) er netop beregnet til pizzadej og andet der
> skal være elastisk.
> Du kan købe melet i Føtex og Prima (sikkert også flere steder) i 500 gr.
> poser for 5-7 kr.
> MVH Rikke
>
> www.rikkebachmann.webbyen.dk
>
>



Thomas (03-02-2003)
Kommentar
Fra : Thomas


Dato : 03-02-03 18:13

hejsa Iggy

hvrokøbet man sådan en steen ????
kan man ikke barer varme sin bageplade op alser lad den værer i oven så den
er meget varm tage den ud og smide sin pizza oven på oven så den får det
chock så den blive sprød.

hilsen thomas
"Iggy" <sbjoern@NOSPAMglocalbeer.dk> skrev i en meddelelse
news:Khx%9.52098$Hl6.6603027@news010.worldonline.dk...
> Hemligheden er en meget varm ovn. Køb en pizzasten.
>
> iggy
> "Torup & Bachmann" <vagntorup@get2net.dk> wrote in message
> news:8Sw%9.3070$ft5.2392@news.get2net.dk...
> >
> > "Thomas" <twp@twp.dk> skrev i en meddelelse
> > news:3e3e985f$0$13215$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > > hejsa
> > >
> > > Jeg elsker Pizza
> > > men kan ikke finde en opskrift på en bund ligesom min Pizzaman nede på
> > > hjørnet.
> > > nogle da kender hemliheden på bunden ?????
> > > og hvordan får de den så sprød på så kort tid.
> > > Håber at da er nolge da kan hjælpe mig
> > >
> > > hilsen thomas
> > >
> > > Hej Thomas
> > Du kommer tæt på ved at bage bunden efter opskriften bag på ZeZe mels
> posen.
> > ZeZe mel (den i den røde pose) er netop beregnet til pizzadej og andet
der
> > skal være elastisk.
> > Du kan købe melet i Føtex og Prima (sikkert også flere steder) i 500 gr.
> > poser for 5-7 kr.
> > MVH Rikke
> >
> > www.rikkebachmann.webbyen.dk
> >
> >
>
>



Iggy (03-02-2003)
Kommentar
Fra : Iggy


Dato : 03-02-03 19:12

Man kan købe dem i Imerco (el. ligende). Grunden til at man bruger en sten
er at den absorberer varmen og kan blive meget varmere end jern/stål
bageplade Det er det der giver den gode bund. Jeg har selv en og jeg elsker
pizza.

iggy
"Thomas" <twp@twp.dk> wrote in message
news:3e3ea31b$0$13196$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> hejsa Iggy
>
> hvrokøbet man sådan en steen ????
> kan man ikke barer varme sin bageplade op alser lad den værer i oven så
den
> er meget varm tage den ud og smide sin pizza oven på oven så den får det
> chock så den blive sprød.
>
> hilsen thomas
> "Iggy" <sbjoern@NOSPAMglocalbeer.dk> skrev i en meddelelse
> news:Khx%9.52098$Hl6.6603027@news010.worldonline.dk...
> > Hemligheden er en meget varm ovn. Køb en pizzasten.
> >
> > iggy
> > "Torup & Bachmann" <vagntorup@get2net.dk> wrote in message
> > news:8Sw%9.3070$ft5.2392@news.get2net.dk...
> > >
> > > "Thomas" <twp@twp.dk> skrev i en meddelelse
> > > news:3e3e985f$0$13215$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > > > hejsa
> > > >
> > > > Jeg elsker Pizza
> > > > men kan ikke finde en opskrift på en bund ligesom min Pizzaman nede

> > > > hjørnet.
> > > > nogle da kender hemliheden på bunden ?????
> > > > og hvordan får de den så sprød på så kort tid.
> > > > Håber at da er nolge da kan hjælpe mig
> > > >
> > > > hilsen thomas
> > > >
> > > > Hej Thomas
> > > Du kommer tæt på ved at bage bunden efter opskriften bag på ZeZe mels
> > posen.
> > > ZeZe mel (den i den røde pose) er netop beregnet til pizzadej og andet
> der
> > > skal være elastisk.
> > > Du kan købe melet i Føtex og Prima (sikkert også flere steder) i 500
gr.
> > > poser for 5-7 kr.
> > > MVH Rikke
> > >
> > > www.rikkebachmann.webbyen.dk
> > >
> > >
> >
> >
>
>



Søren Brix (03-02-2003)
Kommentar
Fra : Søren Brix


Dato : 03-02-03 19:28

Jeg har også hørt om nogle der køber en uglaseret stor flise/klinke(ca
30.-kr pr stk) i det lokale byggemarked også bruger den som pizza-
bagesten.....

mvh

søren
"Iggy" <sbjoern@NOSPAMglocalbeer.dk> skrev i en meddelelse
news:Chy%9.52137$Hl6.6613320@news010.worldonline.dk...
> Man kan købe dem i Imerco (el. ligende). Grunden til at man bruger en sten
> er at den absorberer varmen og kan blive meget varmere end jern/stål
> bageplade Det er det der giver den gode bund. Jeg har selv en og jeg
elsker
> pizza.
>
> iggy
> "Thomas" <twp@twp.dk> wrote in message
> news:3e3ea31b$0$13196$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > hejsa Iggy
> >
> > hvrokøbet man sådan en steen ????
> > kan man ikke barer varme sin bageplade op alser lad den værer i oven så
> den
> > er meget varm tage den ud og smide sin pizza oven på oven så den får det
> > chock så den blive sprød.
> >
> > hilsen thomas
> > "Iggy" <sbjoern@NOSPAMglocalbeer.dk> skrev i en meddelelse
> > news:Khx%9.52098$Hl6.6603027@news010.worldonline.dk...
> > > Hemligheden er en meget varm ovn. Køb en pizzasten.
> > >
> > > iggy
> > > "Torup & Bachmann" <vagntorup@get2net.dk> wrote in message
> > > news:8Sw%9.3070$ft5.2392@news.get2net.dk...
> > > >
> > > > "Thomas" <twp@twp.dk> skrev i en meddelelse
> > > > news:3e3e985f$0$13215$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > > > > hejsa
> > > > >
> > > > > Jeg elsker Pizza
> > > > > men kan ikke finde en opskrift på en bund ligesom min Pizzaman
nede
> på
> > > > > hjørnet.
> > > > > nogle da kender hemliheden på bunden ?????
> > > > > og hvordan får de den så sprød på så kort tid.
> > > > > Håber at da er nolge da kan hjælpe mig
> > > > >
> > > > > hilsen thomas
> > > > >
> > > > > Hej Thomas
> > > > Du kommer tæt på ved at bage bunden efter opskriften bag på ZeZe
mels
> > > posen.
> > > > ZeZe mel (den i den røde pose) er netop beregnet til pizzadej og
andet
> > der
> > > > skal være elastisk.
> > > > Du kan købe melet i Føtex og Prima (sikkert også flere steder) i 500
> gr.
> > > > poser for 5-7 kr.
> > > > MVH Rikke
> > > >
> > > > www.rikkebachmann.webbyen.dk
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>



Artemis McAldon (13-04-2003)
Kommentar
Fra : Artemis McAldon


Dato : 13-04-03 11:09

Øhh, Den der sten bliver nok ikke så skide meget varmere end ovnen ...
Men den holder bedre på varmen end en bageplade! Køb evt. en oven der
kan rykke nogle solide temperaturer!

Art

On Mon, 3 Feb 2003 19:11:45 +0100, "Iggy"
<sbjoern@NOSPAMglocalbeer.dk> wrote:

>Man kan købe dem i Imerco (el. ligende). Grunden til at man bruger en sten
>er at den absorberer varmen og kan blive meget varmere end jern/stål
>bageplade Det er det der giver den gode bund. Jeg har selv en og jeg elsker
>pizza.
>
>iggy
>"Thomas" <twp@twp.dk> wrote in message
>news:3e3ea31b$0$13196$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>> hejsa Iggy
>>
>> hvrokøbet man sådan en steen ????
>> kan man ikke barer varme sin bageplade op alser lad den værer i oven så
>den
>> er meget varm tage den ud og smide sin pizza oven på oven så den får det
>> chock så den blive sprød.
>>
>> hilsen thomas
>> "Iggy" <sbjoern@NOSPAMglocalbeer.dk> skrev i en meddelelse
>> news:Khx%9.52098$Hl6.6603027@news010.worldonline.dk...
>> > Hemligheden er en meget varm ovn. Køb en pizzasten.
>> >
>> > iggy
>> > "Torup & Bachmann" <vagntorup@get2net.dk> wrote in message
>> > news:8Sw%9.3070$ft5.2392@news.get2net.dk...
>> > >
>> > > "Thomas" <twp@twp.dk> skrev i en meddelelse
>> > > news:3e3e985f$0$13215$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>> > > > hejsa
>> > > >
>> > > > Jeg elsker Pizza
>> > > > men kan ikke finde en opskrift på en bund ligesom min Pizzaman nede
>på
>> > > > hjørnet.
>> > > > nogle da kender hemliheden på bunden ?????
>> > > > og hvordan får de den så sprød på så kort tid.
>> > > > Håber at da er nolge da kan hjælpe mig
>> > > >
>> > > > hilsen thomas
>> > > >
>> > > > Hej Thomas
>> > > Du kommer tæt på ved at bage bunden efter opskriften bag på ZeZe mels
>> > posen.
>> > > ZeZe mel (den i den røde pose) er netop beregnet til pizzadej og andet
>> der
>> > > skal være elastisk.
>> > > Du kan købe melet i Føtex og Prima (sikkert også flere steder) i 500
>gr.
>> > > poser for 5-7 kr.
>> > > MVH Rikke
>> > >
>> > > www.rikkebachmann.webbyen.dk
>> > >
>> > >
>> >
>> >
>>
>>
>


Anders Hagstrøm (04-02-2003)
Kommentar
Fra : Anders Hagstrøm


Dato : 04-02-03 12:01

"Iggy" <sbjoern@NOSPAMglocalbeer.dk> wrote

> Hemligheden er en meget varm ovn. Køb en pizzasten.

Nej, det er ikke hele hemmeligheden, men det hjælper.
Det er ikke nok at have en sprød bund, hvis den smager af franskbrød.
Jeg har aldrig prøvet det mel Rikke nævner, men det lyder da interessant.
Jeg plejer at bruge en ciabatta-blanding, og det bliver LANGT bedre end med
alm. hvedemel. Der er dog stadig langt til den "rigtige" pizzabund.
En varm ovn er som sagt også vigtig, og en af de bedste hjemmelavede pizzaer
jeg har fået var med en dej min veninde lavede. Den havde et meget stort
indhold af fedt, og blev nærmest lidt kikse-agtig, da den blev bagt. Ovnen
stod på 300 grader C, og der blev brugt en almindelig bageplade. Den var
sikkert blevet endnu bedre med en sten

/Anders



ottesen (04-02-2003)
Kommentar
Fra : ottesen


Dato : 04-02-03 22:33


"Anders Hagstrøm" <anders@woah.dk> wrote in message
news:b1o6h7$5qj$1@sunsite.dk...
<SNIP>
> Den havde et meget stort
> indhold af fedt, og blev nærmest lidt kikse-agtig, da den blev bagt. Ovnen
> stod på 300 grader C, og der blev brugt en almindelig bageplade. Den var
> sikkert blevet endnu bedre med en sten
>

Stemmer meget godt overens med hvad jeg har hørt fra en pizzaria-ansat. Han
snakkede noget om at de æltede en masse olivenolie i dejen, som derudover
minder meget om en alm. gærdej - bare med durum-mel i også. Dertil kommer så
naturligvis den specielle bagning ved HØJ varme...

/ottesen



Lars M. Pedersen (04-02-2003)
Kommentar
Fra : Lars M. Pedersen


Dato : 04-02-03 19:36

"Torup & Bachmann" <vagntorup@get2net.dk> wrote in
news:8Sw%9.3070$ft5.2392@news.get2net.dk:

> Du kommer tæt på ved at bage bunden efter opskriften bag på ZeZe mels
> posen. ZeZe mel (den i den røde pose) er netop beregnet til pizzadej
> og andet der skal være elastisk.
> Du kan købe melet i Føtex og Prima (sikkert også flere steder) i 500
> gr. poser for 5-7 kr.
>

Min lokale pizzamand bruger "Elephant" mel. Det fås i Metro for ca 110 kr
for 25 kg. Om det fås andre steder eller i mindre doser, ved jeg ikke.

--
Venligst Lars
Hovedaftalen for gravhunde:
Gravhunde er ansat til at gø og blive kløet på maven.
Gravhunde er fritaget for alle andre pligter end ovenstående.

Hanne Bak og Kurt E.~ (04-02-2003)
Kommentar
Fra : Hanne Bak og Kurt E.~


Dato : 04-02-03 10:00


>
> Jeg elsker Pizza
> men kan ikke finde en opskrift på en bund ligesom min Pizzaman nede på
> hjørnet.
> nogle da kender hemliheden på bunden ?????
> og hvordan får de den så sprød på så kort tid.
> Håber at da er nolge da kan hjælpe mig
>
> hilsen thomas
>
Hej!

Når jeg laver pizza, bruger jeg 3 dl. vand (37gr), 1 tsk. salt, 2 spsk.
olivenolie, 150 gr. durummel, hvedemel indtil dejen er passende, disse bunde
bliver vellykket, størrelsen rullet tyndtud, passer til en bageplade.

Kurt
Odense>



Kim Jensen (04-02-2003)
Kommentar
Fra : Kim Jensen


Dato : 04-02-03 15:13

> Når jeg laver pizza, bruger jeg 3 dl. vand (37gr), 1 tsk. salt, 2 spsk.
> olivenolie, 150 gr. durummel, hvedemel indtil dejen er passende, disse
bunde
> bliver vellykket, størrelsen rullet tyndtud, passer til en bageplade.

Ingen gær? Ingen hævning?


mvh
Kim Jensen



rick (04-02-2003)
Kommentar
Fra : rick


Dato : 04-02-03 19:45

"Thomas" <twp@twp.dk> skrev i en meddelelse
news:3e3e985f$0$13215$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> hejsa
>
> Jeg elsker Pizza
> men kan ikke finde en opskrift på en bund ligesom min Pizzaman nede på
> hjørnet.
> nogle da kender hemliheden på bunden ?????

Jeg ved ikke, om det er hemmeligheden, men en ven til mig, som arbejder i et
pizzaria fortalte mig, at en meget god indgrediens er sukker i dejen. Det får
dejen til at blive lidt hurtigere mørkt, men den bliver mere sprød af det, da
sukkeren glaserer (eller sådan noget ) - jeg har i hvert fald brugt det
selv med god resultat.
Jeg bruger nogenlunde samme opskrift som Hanne ovenfor, men så bare med ca. 1
spsk. sukker i.

hilsen rick...



Susanne Bjerregaard (12-02-2003)
Kommentar
Fra : Susanne Bjerregaard


Dato : 12-02-03 21:37

Denne pizza skal bages ved 275 grader og hvis bare bagepladen har stået i
ovnen under opvarmningen og pizzaen altså først lægges på når den kommer ind
i ovnen bliver den endnu spødere end den min lokale pizzamand laver. (De var
vidst også ved at blive lidt trætte af at vi altid spurgte om de kunne give
vores pizzaer nogle minutter ekstra fordi vi godt kan lide dem sprøde - men
altså ikke nævnte et ord om at vi faktisk syntes deres var alt for
slaskede

Anyway, opskriften for en pizza til 2 pers er som følger:

1/3 pakke gær opløses i
1 spsk. lunkent vand og
1½ spsk. durum-mel tilsættes.

Dejen hviler i ½ time.
Blandes herefter med ca.
1½ dl. lunkent vand og
275 g. durum-mel og
2/3 tsk. salt.

Tilsæt evt. mere mel hvis dejen er for løs. Æltes grundigt og efterhæves 2
timer.
Herefter rulles dejen ud til en stor rund cirkel (lad der være en lidt
ophøjet kant hele vejen rundt). Put herefter fyld på efter smag og bag. Nam!

Mvh. Susanne.

P.s. Hvis I vil have nogle ciabatta-boller til næste morgen fordobles
portionen og der laves 5-6 ciabattaboller af den ene halvdel.



Peter Ingsø Laursen (12-02-2003)
Kommentar
Fra : Peter Ingsø Laursen


Dato : 12-02-03 22:15

"Susanne Bjerregaard" <klmn2000@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e4ab087$0$252$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> 1/3 pakke gær opløses i
> 1 spsk. lunkent vand og
> 1½ spsk. durum-mel tilsættes.
>
> Dejen hviler i ½ time.
> Blandes herefter med ca.
> 1½ dl. lunkent vand og
> 275 g. durum-mel og
> 2/3 tsk. salt.

Hmmm, *kun* durum? I mine øre lyder det som den direkte vej til knækbrød
Hvilken durum bruger du?

mvh
Peter Ingsø Laursen



Susanne Bjerregaard (12-02-2003)
Kommentar
Fra : Susanne Bjerregaard


Dato : 12-02-03 22:33


> > 275 g. durum-mel og
> > 2/3 tsk. salt.
>
> Hmmm, *kun* durum? I mine øre lyder det som den direkte vej til knækbrød

> Hvilken durum bruger du?
>
> mvh
> Peter Ingsø Laursen
>

Nu har jeg først fundet opskriften for nylig og derfor kun lavet den 3
gange, men det er da meget muligt at man kan blande med alm. hvedemel. Jeg
hører dog til dem der godt kan lide bunden sprød = at pizzastykket ikke
"bøjer nedad" når man holder på den yderste skorpe, men man kan jo bare
prøve sig frem....jeg bruger Nettos durum-mel og har ingen erfaringer med
andre durum-meltyper, men der er vel næppe den store forskel...?

/Susanne



Maria F (15-04-2003)
Kommentar
Fra : Maria F


Dato : 15-04-03 01:20

Pizzaria opskriften er .....

Brug til 2 voksne følgende

1/4 pakke gær opløses i en kop med et 2 spk. salt og 1-2 tsk. sukker

Når gæren er opløst kommer man ca. ½ dl madolie i.

Blandingen kommes i 8-10 kopper hvedemel og æltes sammen med lige dele vand
og mælk. Dejen skal være sej og føles lettere "klistret"

Herefter skal dejen hæve i ca. 15 min under Vitawrap, helst lunt....

Herefter deles dejen i 2-3 portioner som læges på et fad, og sættes på køl
indtil dejen skal åbnes (min. 45 min i køleskabet).....


"Thomas" <twp@twp.dk> skrev i en meddelelse
news:3e3e985f$0$13215$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> hejsa
>
> Jeg elsker Pizza
> men kan ikke finde en opskrift på en bund ligesom min Pizzaman nede på
> hjørnet.
> nogle da kender hemliheden på bunden ?????
> og hvordan får de den så sprød på så kort tid.
> Håber at da er nolge da kan hjælpe mig
>
> hilsen thomas
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste