|
| Popcorn i gryde... Fra : Mads Th. Pedersen |
Dato : 30-01-03 12:33 |
|
Jeg skal lave en ordentlig røvfuld popcorn til en James
Bond-marathonvideoaften i morgen, men er pludselig blevet i tvivl om hvor
olie/kerneforholdet. Hvor meget af hver skal jeg egentlig bruge (i forhold
til hinanden - hvor mange færdige popcorn jeg skal bruge finder jeg ud af
hen af vejen (-: )
Mvh Mads
| |
Gerner (30-01-2003)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 30-01-03 13:12 |
|
On Thu, 30 Jan 2003 12:33:27 +0100, "Mads Th. Pedersen"
<cykologen@sletdette.mailme.dk> wrote in dk.kultur.mad+drikke:
>Jeg skal lave en ordentlig røvfuld popcorn til en James
>Bond-marathonvideoaften i morgen, men er pludselig blevet i tvivl om hvor
>olie/kerneforholdet. Hvor meget af hver skal jeg egentlig bruge (i forhold
>til hinanden - hvor mange færdige popcorn jeg skal bruge finder jeg ud af
>hen af vejen (-: )
"opskriften" er gerne : dæk bunden med madolie og dæk så med popkorn i 1 lag.
Olien må ikke dække popkornene. Så jo større bund du har jo flere popkorn kan
der laves på een gang.
Når de er poppet så fylder de jo en hel del, så mængden er stor per "popning".
>
>Mvh Mads
>
>
>
--
Gerner
fuku wa uchi, oni wa soto
| |
Bettina Madsen (30-01-2003)
| Kommentar Fra : Bettina Madsen |
Dato : 30-01-03 13:29 |
|
"Gerner" <gerner@teknik.dk> wrote in message
news:lb5i3vgnql52h0sdor8tpts6ffm29sh362@4ax.com...
> On Thu, 30 Jan 2003 12:33:27 +0100, "Mads Th. Pedersen"
> <cykologen@sletdette.mailme.dk> wrote in dk.kultur.mad+drikke:
>
> >Jeg skal lave en ordentlig røvfuld popcorn til en James
> >Bond-marathonvideoaften i morgen, men er pludselig blevet i tvivl om hvor
> >olie/kerneforholdet. Hvor meget af hver skal jeg egentlig bruge (i
forhold
> >til hinanden - hvor mange færdige popcorn jeg skal bruge finder jeg ud af
> >hen af vejen (-: )
En mere konkret opskrift er: 3 spsk olie og 5 spsk majskorn og 1-2 tsk fint
salt.
I en stor gryde kan man godt poppe dobbeltportion.
Bettina
| |
Mureren (30-01-2003)
| Kommentar Fra : Mureren |
Dato : 30-01-03 13:35 |
|
> > >Jeg skal lave en ordentlig røvfuld popcorn til en James
> > >Bond-marathonvideoaften i morgen, men er pludselig blevet i tvivl om
hvor
> > >olie/kerneforholdet. Hvor meget af hver skal jeg egentlig bruge (i
> forhold
> > >til hinanden - hvor mange færdige popcorn jeg skal bruge finder jeg ud
af
> > >hen af vejen (-: )
Når du nu skal til det, så prøv lige at lave en enkelt grydefuld, hvor du
hælder lidt karrypulver i olien, lige inden du putter majskornene i, det
smager rigtig godt
Mureren
| |
Søren Brix (30-01-2003)
| Kommentar Fra : Søren Brix |
Dato : 30-01-03 13:58 |
|
"Mureren" <thomas.storgaard@dk-benzin.dk> skrev i en meddelelse
news:3e391bee$0$71635$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > > >Jeg skal lave en ordentlig røvfuld popcorn til en James
> > > >Bond-marathonvideoaften i morgen, men er pludselig blevet i tvivl om
> hvor
> > > >olie/kerneforholdet. Hvor meget af hver skal jeg egentlig bruge (i
> > forhold
> > > >til hinanden - hvor mange færdige popcorn jeg skal bruge finder jeg
ud
> af
> > > >hen af vejen (-: )
>
> Når du nu skal til det, så prøv lige at lave en enkelt grydefuld, hvor du
> hælder lidt karrypulver i olien, lige inden du putter majskornene i, det
> smager rigtig godt
>
> Mureren
>
>
kunne man egentlig ikke lave popcorn i ovnen ????
ildfast fad ind i ovnen i 10min ved ex 200 grader hæld popcorn(låg på..)i
og du har "fedtfattige popcorn......
bare en ide har ikke afprøvet...
mvh
Søren
| |
Thomas Hjort (30-01-2003)
| Kommentar Fra : Thomas Hjort |
Dato : 30-01-03 14:10 |
|
"Søren Brix" <jha74@mail1.stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:b1b7ii$bgn$1@sunsite.dk...
>
> "Mureren" <thomas.storgaard@dk-benzin.dk> skrev i en meddelelse
> news:3e391bee$0$71635$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > > > >Jeg skal lave en ordentlig røvfuld popcorn til en James
> > > > >Bond-marathonvideoaften i morgen, men er pludselig blevet i tvivl
om
> > hvor
> > > > >olie/kerneforholdet. Hvor meget af hver skal jeg egentlig bruge (i
> > > forhold
> > > > >til hinanden - hvor mange færdige popcorn jeg skal bruge finder jeg
> ud
> > af
> > > > >hen af vejen (-: )
> >
> > Når du nu skal til det, så prøv lige at lave en enkelt grydefuld, hvor
du
> > hælder lidt karrypulver i olien, lige inden du putter majskornene i, det
> > smager rigtig godt
> >
> > Mureren
> >
> >
> kunne man egentlig ikke lave popcorn i ovnen ????
> ildfast fad ind i ovnen i 10min ved ex 200 grader hæld popcorn(låg på..)i
> og du har "fedtfattige popcorn......
>
> bare en ide har ikke afprøvet...
Tror jeg ikke man kan. 200 eller 250 grader er ikke nok.
Mvh Thomas
| |
Mads Thorning Peders~ (11-02-2003)
| Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~ |
Dato : 11-02-03 19:36 |
|
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:b1b86e$25eb$1@news.cybercity.dk...
> > ildfast fad ind i ovnen i 10min ved ex 200 grader hæld popcorn(låg
på..)i
> > og du har "fedtfattige popcorn......
> >
> > bare en ide har ikke afprøvet...
>
> Tror jeg ikke man kan. 200 eller 250 grader er ikke nok.
Et gammelt spejdertrick er... "en popcornmaskine"
to sammenbundne sigter med kerner i, ind over bålet i en passende afstand og
pop-pop-poppelipop (eller hvad sådan nogen nu siger): der er dømt popcorn
Har godt nok kun set andre gøre det, aldrig selv prøvet det.
Mvh Mads
| |
Maria Pedersen (30-01-2003)
| Kommentar Fra : Maria Pedersen |
Dato : 30-01-03 14:12 |
|
"> >
> kunne man egentlig ikke lave popcorn i ovnen ????
> ildfast fad ind i ovnen i 10min ved ex 200 grader hæld popcorn(låg på..)i
> og du har "fedtfattige popcorn......
>
> bare en ide har ikke afprøvet...
>
> mvh
>
> Søren
Hmm den version jeg kender er et ildfast med låg popkorn, lidt vand og så
ind i mikroen på fuld skrue
hilsen
maria
| |
rick (30-01-2003)
| Kommentar Fra : rick |
Dato : 30-01-03 16:20 |
|
"Maria Pedersen" <mariaped@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:mx9_9.48200$Hl6.6128817@news010.worldonline.dk...
> Hmm den version jeg kender er et ildfast med låg popkorn, lidt vand og så
> ind i mikroen på fuld skrue
Har du afprøvet det? Virker det?
Det lyder i hvert fald billigere end at købe færdige pakker og så kunne man jo
også bruge Murerens ide med karryen.
- rick...
| |
Peter Lykkegaard (30-01-2003)
| Kommentar Fra : Peter Lykkegaard |
Dato : 30-01-03 21:57 |
|
"rick" <rickcool22@hotmail.com> wrote in message
news:b1bfs7$1dv2$1@jarjarbinks.mobilixnet.dk...
> Det lyder i hvert fald billigere end at købe færdige pakker og så kunne
man jo
> også bruge Murerens ide med karryen.
>
Vær opmærksom på at karry skal "brændes" af i fedtstof for at det bliver
rigtig rigtig godt
Så jeg tror mere på karry/gryde kombinationen
mvh/Peter Lykkegaard
| |
Per&Dorthe (30-01-2003)
| Kommentar Fra : Per&Dorthe |
Dato : 30-01-03 14:02 |
|
On Thu, 30 Jan 2003 13:34:53 +0100, "Mureren"
<thomas.storgaard@dk-benzin.dk> wrote:
>> > >Jeg skal lave en ordentlig røvfuld popcorn til en James
>> > >Bond-marathonvideoaften i morgen, men er pludselig blevet i tvivl om
>hvor
>> > >olie/kerneforholdet. Hvor meget af hver skal jeg egentlig bruge (i
>> forhold
>> > >til hinanden - hvor mange færdige popcorn jeg skal bruge finder jeg ud
>af
>> > >hen af vejen (-: )
>
>Når du nu skal til det, så prøv lige at lave en enkelt grydefuld, hvor du
>hælder lidt karrypulver i olien, lige inden du putter majskornene i, det
>smager rigtig godt
>
>Mureren
>
>
Lyder som en spændende ide - den snupper jeg !
KH Dorthe
| |
|
|