/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Risotto
Fra : Søren


Dato : 29-01-03 23:04

Hej

Hvilken slags ris bruger man til risotto?
Og hvordan tilberedes de ?

Søren



 
 
Kevin Edelvang (30-01-2003)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 30-01-03 01:57

Søren wrote:

> Hvilken slags ris bruger man til risotto?

Man bruger ris, der er specielt til risotto. Det står altid på pakken.
F.eks. arborio eller lignende. Det er små, rundkornede ris, der nærmest
ligner grødris eller japanske ris.

> Og hvordan tilberedes de?

På mange forskellige måder. Fælles for dem er dog, at risene koges som
en del af rettens opskrift. Dvs at risene er rå, når de tilsættes i
retten, og ikke koft på forhånd, som nogle somme tider misforstår.

Mvh
Kevin Edelvang



Abildgaard 3140 (30-01-2003)
Kommentar
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 30-01-03 11:50

"Søren" <madklub@fjernwanadoo.dk> spurgte
> Hvilken slags ris bruger man til risotto?
> Og hvordan tilberedes de ?
Mig bekendt er det lige fedt, hvad slags ris du bruger til risotto - bare du
respekterer de tilberedningskrav, der er til dem.

Min risottofavorit er fra Milano - den med oksemarv.
Ungefähr:
1 løg * 100 g smør * 30 g. oksemarv * 300 g. ris * godt 1 liter
hønsekødssuppe/boullion * safran efter behag * 3-4 skefuld reven parmesan.

Sauter løg og marv i smør * lad risene brune med * hæld suppe ved og lad
herligderne simre til risene har pattet det meste * lige før kogetiden er
slut hiver du safran og ost i evt. en klat smør eller lidt piskefløde, men
så skal du også være den svinske type, der foretrækker firehjulstrækkere og
hjemmebiograf med thx og ikke har noget mod en klædelig bleg stribe under
patterne.

--
vh ¸.·´¯)
)><((((º> ´Torben Abildgaard




Søren (30-01-2003)
Kommentar
Fra : Søren


Dato : 30-01-03 18:12

> slut hiver du safran og ost i evt. en klat smør eller lidt piskefløde, men
> så skal du også være den svinske type, der foretrækker firehjulstrækkere
og
> hjemmebiograf med thx og ikke har noget mod en klædelig bleg stribe under
> patterne.
>
Det lyder meget godt, men hvornår skal patterne i?

Søren



kautaq (31-01-2003)
Kommentar
Fra : kautaq


Dato : 31-01-03 00:51

Søren wrote:

> Hvilken slags ris bruger man til risotto?
> Og hvordan tilberedes de ?

Som Torben skriver, kan du bruge alle slags ris. Men jeg ville
nok ikke bruge de parfumerede basmati- og jasminris.
Ej heller alm. grødris, da det ville tage en evighed at tilberede.

De "rigtige" risottoris fås i supermarkedet, spør' dem hvis du
ikke kan finde dem. (Fakta, Rema, Netto og Alta har dem IKKE)

Risottoris er en slags grødris der er velegnet til at lave
risotto med (sjovt nok) De skal ikke koge ret længe og bliver
meget lækre.
Det er også en sjov måde at lave mad på, og du kan putte i
næsten hvad det skal være.

Grundformen: (følg anvisningen på pakken)

Ris
Løg (hakket)
Bouillon 1/2 til 1/1 liter (hønse)
Parmasanost (revet)
Hvidvin (kan udelades)

Svits ris og løg i olie
Tilsæt 1 dl hvidvin og kog det ind
Tilsæt 1 dl _varm_ bouillon ad gangen
indtil det er absorberet efter 20-30 min.
Svag varme under omrøring.

Du kan bruge ærter og gulerødder og den slags.
Rester fra lørdagskyllingen, hamburgerryggen osv.

Tag gryden af blusset og vend revet parmasan i
og server straks.

--
Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq

Torkil Halvorsen (31-01-2003)
Kommentar
Fra : Torkil Halvorsen


Dato : 31-01-03 22:57


"Søren" <madklub@fjernwanadoo.dk> skrev i en meddelelse
news:b19j3g$3q2$1@sunsite.dk...
> Hej
>
> Hvilken slags ris bruger man til risotto?
> Og hvordan tilberedes de ?
>
> Søren
>
Hej.
Prøv at søge på google eller altavista.com på risotto.....
Så bliver man nu alligevel overrasket over så mange måder,
der er at tilberede risotto på rundt i verden - altså de opskrifter
som ikke står på "Hiroglyf"-sprog....
Torkil



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste