Søren wrote:
> Hvilken slags ris bruger man til risotto?
> Og hvordan tilberedes de ?
Som Torben skriver, kan du bruge alle slags ris. Men jeg ville
nok ikke bruge de parfumerede basmati- og jasminris.
Ej heller alm. grødris, da det ville tage en evighed at tilberede.
De "rigtige" risottoris fås i supermarkedet, spør' dem hvis du
ikke kan finde dem. (Fakta, Rema, Netto og Alta har dem IKKE)
Risottoris er en slags grødris der er velegnet til at lave
risotto med (sjovt nok) De skal ikke koge ret længe og bliver
meget lækre.
Det er også en sjov måde at lave mad på, og du kan putte i
næsten hvad det skal være.
Grundformen: (følg anvisningen på pakken)
Ris
Løg (hakket)
Bouillon 1/2 til 1/1 liter (hønse)
Parmasanost (revet)
Hvidvin (kan udelades)
Svits ris og løg i olie
Tilsæt 1 dl hvidvin og kog det ind
Tilsæt 1 dl _varm_ bouillon ad gangen
indtil det er absorberet efter 20-30 min.
Svag varme under omrøring.
Du kan bruge ærter og gulerødder og den slags.
Rester fra lørdagskyllingen, hamburgerryggen osv.
Tag gryden af blusset og vend revet parmasan i
og server straks.
--
Mike
http://home2.inet.tele.dk/kautaq