|
| God mad til god øl II Fra : sune vuorela |
Dato : 27-01-03 22:45 |
|
Hjesa!
I lørdags lavede jeg super god mad - og tak til alle dem, der kom med
ideer!
Hold da k*ft hvor var det godt.
Her følger menuen:
Halve bagte kartofler
Kalveculotte - stegt meget rød
sauterede rodfrugter[1] m. svampe[2]
Sovs lavet på stegesky + væske fra sauteringen + fløde
brød bagt på lige dele porter og lager (carls begge to)
Der blev serveret chimay-øl til
og hvor det smagte godt - især brødet!
Hvis der skal lidt flere detaljer rent opskriftsmæssigt, så kan jeg
prøve at levere dem!
[1] Løg, masser af fennikel, pastinak, kinaradise, en dusk persille
[2] Porto bello + champignon
--
Sune
| |
Thomas Hjort (27-01-2003)
| Kommentar Fra : Thomas Hjort |
Dato : 27-01-03 23:40 |
|
"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
news:7p9b3v0b2pi9tjetslc0kf8ok8u8vip6q7@4ax.com...
> Hjesa!
>
> I lørdags lavede jeg super god mad - og tak til alle dem, der kom med
> ideer!
>
> Hold da k*ft hvor var det godt.
>
> Her følger menuen:
>
> Halve bagte kartofler
> Kalveculotte - stegt meget rød
> sauterede rodfrugter[1] m. svampe[2]
> Sovs lavet på stegesky + væske fra sauteringen + fløde
> brød bagt på lige dele porter og lager (carls begge to)
>
> Der blev serveret chimay-øl til
Chimay ROCKZ :))) Bedre end tør (sur) rødvin og passer godt til bastante
retter som den du nævner. I lørdags serverede jeg flæskesteg med hjemmelavet
groft rødkål for forældrende. Normalt ville jeg servere rødvin til, men jeg
serverede Chimay (den mørke med champagneprop) og det var en stor succes.
Mvh Thomas
| |
Bjarke Bundgaard (28-01-2003)
| Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard |
Dato : 28-01-03 08:58 |
|
> Halve bagte kartofler
> Kalveculotte - stegt meget rød
> sauterede rodfrugter[1] m. svampe[2]
> Sovs lavet på stegesky + væske fra sauteringen + fløde
> brød bagt på lige dele porter og lager (carls begge to)
Ser lækkert ud. Jeg er da især interesseret i at høre hvordan kalvekødet
gik med Chimay'en?
>
> Hvis der skal lidt flere detaljer rent opskriftsmæssigt, så kan jeg
> prøve at levere dem!
Ja, endeligt!
Bjarke
| |
sune vuorela (28-01-2003)
| Kommentar Fra : sune vuorela |
Dato : 28-01-03 10:58 |
|
On Tue, 28 Jan 2003 08:58:15 +0100, "Bjarke Bundgaard"
<bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> wrote:
>Ser lækkert ud. Jeg er da især interesseret i at høre hvordan kalvekødet
>gik med Chimay'en?
Det gik faktisk rigtig godt sammen! Kødet var supermørt - ret rødt.
LIdt sovs oven på. og mums. Det var faktisk rigtig godt!
>> Hvis der skal lidt flere detaljer rent opskriftsmæssigt, så kan jeg
>> prøve at levere dem!
>
>Ja, endeligt!
>> Halve bagte kartofler
Kartofler skåret i halve - ind i ovnen i ca 1 time (jeg havde 3 plader
derind - har man kun en skal man nok nøjes med mindre) ved ca 200
grader varmluft.
Efter de kom ud blev de drysset med salt og stillet væk. blev lige
opvarmet igen mens kødet stod og hvilede.
>> Kalveculotte - stegt meget rød
Stegene blev afpudset og røg bare i ovnen ved ca 200 grader. Jeg havde
troet at 45 minutter i ovn + 15 minutter hviletid havde været nok til
at få den meget færdig uden at være rå - men det var det ikke!Så den
fik lige 20 minutter mere.
>> sauterede rodfrugter[1] m. svampe[2]
Her lavede jeg rigeligt til 12 mennesker - men det jeg gjorde var:
6 fenikkel
4 rødløg
2 pastinakker
½ kinaradise
skåret i passende små stykker - sauteret i smør
1 bundt persille
skåret i stykker med stilke og det hele - og ned til det andet med
det.
5 porto bello svampe
500 g champignoner
skæres i passede stykker og tilsættes også
står ca 15 minutter og røres forsigtigt.
Der er trukket en masse væske ud. den blev brugt til sovsen
>> Sovs lavet på stegesky + væske fra sauteringen + fløde
meget simpelt: stegesky + sauteringsvæske + ½ liter fløde koges op og
smages til med salt, peber og sukker. Jeg må desværre krybe til korset
og tilstå at der ikek var nok smag i stegeskyen, så jeg blev nødt til
- meget mod min vilje - at tilsætte en boullionterning!
>> brød bagt på lige dele porter og lager (carls begge to)
1 carls porter og en carls lager.
1 pk gær
samme mængde salt og sukker som man noprmalt bruger npr der er ca 6-7
dl væske (har ikke det præsice mål - sidder i håndleddet)
mel ind til det bliver dej - ca 1½ kg
Hæver...
laves som 6-7 store boller tæt i et fad og hæver lidt mere
får ca 45 minutter i ovnen - og bollerne er vokset sammen til et stort
brød.
Små stykker brød dyppes i sovsen - puttes i munden og skylles efter
med chimay. Se det er lykken!
--
Sune
| |
Kristine Gazel (28-01-2003)
| Kommentar Fra : Kristine Gazel |
Dato : 28-01-03 13:11 |
|
"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
news:7p9b3v0b2pi9tjetslc0kf8ok8u8vip6q7@4ax.com...
Hej Sune
> og hvor det smagte godt - især brødet!
>
> Hvis der skal lidt flere detaljer rent opskriftsmæssigt, så kan jeg
> prøve at levere dem!
Jeg vil da gerne have en opskrift på brødet.
mvh Kristine Gazel.
| |
sune vuorela (28-01-2003)
| Kommentar Fra : sune vuorela |
Dato : 28-01-03 14:15 |
|
On Tue, 28 Jan 2003 13:10:38 +0100, "Kristine Gazel"
<kristineFJERNDETTE@gazel.dk> wrote:
>"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
>news:7p9b3v0b2pi9tjetslc0kf8ok8u8vip6q7@4ax.com...
>
>Hej Sune
>
>> og hvor det smagte godt - især brødet!
>>
>> Hvis der skal lidt flere detaljer rent opskriftsmæssigt, så kan jeg
>> prøve at levere dem!
>
>Jeg vil da gerne have en opskrift på brødet.
1 carls porter
1 carls lager
lidt salt og sukker
1 pk gær
blandes sammen
mel tilsættes til det føles som dej!
fordeles i en form a la springform (eller ildfast fad m. samme
dimensioner) i 5-7 store boller
bages ca 45 minutter ved ca 200 grader!
--
Sune
| |
|
|