On Mon, 03 Mar 2003 14:42:04 +0100, Jakob Bock <jakob.bock@mail.dk>
wrote:
>> Når det ikke er mere, så er det nemmeste at skrælle græstørven af, 3-5
>> cm.
>
>Jeg har selv lavet ca. 70 m2 gammel græsplæne om til køkkenhavebede de
>sidste par år, og det er nærmere 15 cm jord man fjerner, når
>græstørven fjernes. Men nu gjorde jeg også det, at jeg stak stykkerne
>af, og så hev dem af med en greb.
Jeg plejer ikke at tage mere end ca. 5 cm af.
Jeg stikker det i firkanter og graver tørven af med en skarpslebet
skovl. Så får man kun lige selve græstørven og en lille smule jord af.
>tørven derimod i rimeligt små stykker, kan man fint plante kål,
>græskar, majs og lignende på stykket. Jeg vil også skyde på, at
>kartofler og jordskokker fint kan plantes på et sådant stykke. Det har
>jeg dog ikke prøvet, men jeg vil tro, at det meste kan klare sig.
De par gange vi har fjernet græsplæne for at lave det til køkkenhave har
vi startet med at have kartofler i - de gror rigtig godt i sådan en
gammel græsplæne - men det er noget med nogle dyr som kan leve i
græsplæner og som så kan næsten udrydde kartoflerne helt - tror det er
smælderlarver. Hvor stort et problem det er i praksis aner jeg ikke.
--
Mads Lie Jensen - mads@gartneriet.dk - ICQ #25478403
http://www.gartneriet.dk
Lær af andres fejl
- du lever alligevel ikke længe nok til selv at prøve dem alle.