"Jens U. K." <1jk2@3bsopatent4.dk> wrote in message
news:kT43a.3730$PT4.1158@news.get2net.dk...
>
> "Bent L" <bentlund@stofanet.invalid> wrote in message
> news:3e4cbb73$0$2532$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> >
> > "Jens U. K." <1jk2@3bsopatent4.dk> skrev i en meddelelse
> > news:ct23a.19$Os3.16@news.get2net.dk...
> > >
> > > der den detalje ved induktionskomfurer at de typisk sidder sammen i
> par,
> > > hvilket betyder at hvis man steger noget på den ene plade og derefter
> > > tænder for den "parrede" plade og vil koge f.eks. vand der, ja så
> falder
> > > effekten på pladen der bruges til stegning! Jeg kan forestille mig at
> det
> > > kan gøre det svært at beregne tiden de forskellige ting skal
> steges/koges
> > Hej
> > Ovenstående er ikke noget problem i praksis. Vi har nu haft induktion i
> et
> > par år og det er den bedste investering længe. Det er hurtigt og nemt at
>
> Det var jo godt at høre. Jeg ville bare gøre opmærksom på problematikken.
> Det er jo ikke sikkert at andre bruge kogepladen på samme måde som dig.
>
> > regulere. Har endvidere den kæmpe fordel at det er nemt at gøre rent,
> hvad
> > man jo ikke kan sige om gas, hvor der er brændere og stivere i vejen.
> Steger
>
>
> Og det er nemt at komme til at ridse... hvilket man ikke lige kan sige om
> et gaskomfur.
>
> > jeg bacon lægger jeg en avis på pladen og sætter panden ovenpå. Så
> sviner
> > det ikke. Prøv det med gas
.
>
> Der findes sådan et smart låg med et fint metaltrådnet i. Brug det når du
> steger ting der sprutter, så bliver komfuret ikke beskidt. Det virker både
> til gas og induktion...
>
> > Plus omkostningerne med etablering af gas til komfuret. Induktion kan
> fås
>
> Hvad er omkostningerne egentlig, når nu man har naturgas?
>
> > til 6-8 k, hvis man prutter lidt om prisen. Vi gav 8 med grydesæt fra
> > Hagmann.
>
> Det er så lige en anden detalje. For at få fuld effekt ud af induktion,
> kræver det at der er "godt jern" i ens potter og pander. Hvis ikke så skal
> man ud at investere i nyt grej der også...
>
> Man får normalt hvad man betaler får. Og det gælder både design og
> kvalitet.
>
> /Jens Ulrik
>
Hej
I glemmer en væsentlig fordel ved induktion. Nemlig at det sikkerhedsmæssig
er en klar vinder. Her tænker jeg både på plader som automatisk slukker nok
gryden tages af og det faktum at gassen gør at der trækkes mere fedt med op
i emhætte filteret. Det er vel på grubd af dette at emhætten skal placeres
10 cm højere når der bruges gas i forhold til andre energiformer.
Det problem nu nævner med at kogefelterne er koblet sammen to og to har jeg
heller set som noget problem. Selv ved halv blus kan jeg sagtens holde
sovsen i kog.
MVH
Klaus