[Vibeke & Michael | Mon, 27 Jan 2003 15:19:41 +0100]
>Opskrifter til ismaskiner vil jeg da være meget interesseret i.
Jeg bruger ikke EasyMealMasterSomthing programmet, men har lavet flere
gode opskrifter til en (god) ismaskine, og dem deler jeg gerne (flere af
dem har jeg også postet før):
Renés Gelato opskrifter
Grundmassen til gelato laves således
(500 g. masse, 4-5 portioner)
4 æggeblommer piskes med ca. 80-100 g. sukker; 2-2½ dl. sødmælk og 2 dl.
piskefløde gives et opkog og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under
grundig piskning; massen kommes tilbage i gryden under ganske svag varme
(eller bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet
forsvinder.
1-2 blade opblødt husblas kan evt. tilsættes. Massen afkøles i køleskab
før den anvendes.
Chokolade/Rom gelato
90 g. mørk chokolade smeltes under vandbad, og 1/3 grundmasse emulgeres
forsigtigt deri, hvorefter 2 spsk. mørk rom tilsættes sammen med 2 tsk.
god kakao - efter lidt tid tilsættes resten af grundmassen og isen køres
som normalt.
Chokolade/orange gelato "Stracciatella"
Smelt 80 g. mørk chokolade. 2 spsk. Cointreau tilsættes en portion
grundmasse; når isen køres i maskinen og begynder at tykne lidt,
tilsættes den lune chokolade i en tynd stråle mens maskinen kører.
Vanille gelato
Kornene af ½-1 stang (polynesisk) vanille piskes med æggeblommerne i
grundmassen; de tomme stænger tilsættes fløden under opkoget (fjernes
herefter) og isen køres som normalt.
Kastanie gelato
100 g. glaserede kastanier (fra dåse) hakkes fint og tilsættes
grundmassen.
Banan gelato
3 meget modne bananer moses og tilsættes grundmassen.
Hasselnød gelato
80 g. ristede hasselnødder uden skal hakkes ganske fint - nemmest sammen
med sukkeret. Halvdelen af blandingen koges med fløden og halvdelen
piskes med æggeblommerne.
Mandel gelato
80 g. mandler hakkes fint, gerne mandelmel og gerne Marconas - nemmest
sammen med sukkeret. Halvdelen af blandingen koges med fløden og
halvdelen piskes med æggeblommerne.
Pistacchio gelato
50 g. grønne rå afskallede pistacienødder og 20 g. spanske mandler
hakkes fint - nemmest sammen med sukkeret. Halvdelen af blandingen
koges med fløden og halvdelen piskes med æggeblommerne; 1 spsk.
maraschino likør samt lidt mandelessens tilsættes.
Valnød/Ahorn gelato
60 g. valnødder hakkes fint og koges med 50 g. ahornsirup til en tyk
grød, blandes med grundmassen og køres i ismaskinen når det er afkølet.
René
www.rene.hjorth.com
&
www.lowcarb.dk