|
| Nummerering af mel? Fra : Niklas |
Dato : 23-01-03 13:33 |
|
Nogle opskrifter nævner en nummerering af en melsort.
Eks.: http://www.isabellasmith.com/be-cm/be-cm-view?structure%5fid=3141
Min kone og jeg har set det i flere sammenhænge og undret os.
Hvad står denne nummerering for og hvor kan man se denne nummerering?
Er det på pakken eller en standardisering i form af en liste?
Venligst
Niklas
| |
Fru Hof (23-01-2003)
| Kommentar Fra : Fru Hof |
Dato : 23-01-03 13:48 |
|
> Hvad står denne nummerering for og hvor kan man se denne nummerering?
> Er det på pakken eller en standardisering i form af en liste?
>
Hej Niklas!
melet i denne opskrift er italiensk tipo 00, hvilket vil sige, at det er
meget fint italiensk durummel beregnet til f.eks. brød. Jeg ved, at der
også findes tipo 0, men om der ligefrem findes en liste, ved jeg ikke.
mvh
Tove
| |
Fru Hof (23-01-2003)
| Kommentar Fra : Fru Hof |
Dato : 23-01-03 14:01 |
|
"Fru Hof" <p.hoffmann@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3e2fe422$0$1779$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
>
> > Hvad står denne nummerering for og hvor kan man se denne nummerering?
PS: På nogle poser af italiensk oprindelse står nummereringen på pakken
| |
Mrs Krabappel (24-01-2003)
| Kommentar Fra : Mrs Krabappel |
Dato : 24-01-03 18:02 |
|
"Fru Hof" <p.hoffmann@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3e2fe422$0$1779$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> melet i denne opskrift er italiensk tipo 00, hvilket vil sige, at det er
> meget fint italiensk durummel beregnet til f.eks. brød. Jeg ved, at der
> også findes tipo 0, men om der ligefrem findes en liste, ved jeg ikke.
>
Farina 00 er IKKE af durum hvede men af "blød" hvede - grano tenero. Hvis
det er grano duro (durum) hedder den semola di grano duro - jfr. for eks.
pakken i Irma fra Molino Grassi.
Jeg er ikke bekendt med et nummerering system... Såvidt jeg husker er "0"
billigere og mindre fin end 00 (læses zero-zero eller doppio zero) - har
bl.a. mindre gluten osv., og det er ikke til at hverves længere... ligesom
man ikke kan få en helt almindelig Olio d'Oliva (undtagen, endelig,
Supermarco!), hvorfor pokker er der kun Extra Vergine...
Sandra Krabappel's return...
| |
Ole Stigaard (25-01-2003)
| Kommentar Fra : Ole Stigaard |
Dato : 25-01-03 00:39 |
|
"Mrs Krabappel" <sandra@nospam.dk> skrev i en meddelelse news:b0rrlf$s606i$1@ID-149139.news.dfncis.de...
> Sandra Krabappel's return...
[Klappen og hujen, mens tilbederne kaster sig i støvet]
Velkommen 'hjem'! -du har været savnet
--
Ole S
| |
Fru Hof (25-01-2003)
| Kommentar Fra : Fru Hof |
Dato : 25-01-03 11:13 |
|
> Farina 00 er IKKE af durum hvede men af "blød" hvede - grano tenero. Hvis
> det er grano duro (durum) hedder den semola di grano duro - jfr. for eks.
> pakken i Irma fra Molino Grassi.
> Jeg er ikke bekendt med et nummerering system... Såvidt jeg husker er "0"
> billigere og mindre fin end 00 (læses zero-zero eller doppio zero) - har
> bl.a. mindre gluten osv., og det er ikke til at hverves længere... ligesom
> man ikke kan få en helt almindelig Olio d'Oliva (undtagen, endelig,
> Supermarco!), hvorfor pokker er der kun Extra Vergine...
>
> Sandra Krabappel's return...
Hej Sandra!
Godt er du er kommet tilbage og kan korrekse min finke.
mvh
Tove
>
>
| |
Jan Bøgh (26-01-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 26-01-03 13:52 |
|
"Mrs Krabappel" <sandra@nospam.dk> wrote in message
news:b0rrlf$s606i$1@ID-149139.news.dfncis.de...
> man ikke kan få en helt almindelig Olio d'Oliva (undtagen, endelig,
> Supermarco!), hvorfor pokker er der kun Extra Vergine...
Fordi den 'almindelige' forbruger ikke har opfattet at kvaliteter kan være
/forskellige/ og alligevel alle kan være gode - blot til hvert sit formål.
Så derfor er kortslutningen sket ved at jomfru olie er dyrere end alm.
olie - så derfor også bedre. Og da 'ekstra jomfruolie' er endnu dyrere, ja
så medfører den samme logik, at så er den nok endnu bedre.
Hvorefter markedsdrengene tager over og leder højt og lavt efter en 'ekstra'
der helst skal være næsten gratis. Resultat: 'Ekstra jomfruolie' af en
jammerlig kvalitet til lav pris! (Dette sker ikke kun i DK - jeg kan se
nøjagtig den samme udvikling i Italien - der breder Extra Vergine sig også
mere og mere).
Desværre kunne man have den frygt at alt for mange forbrugere læser bedre
end de smager, hvorfor etiketten betyder mere end indholdet.
God søndag!
Jan
| |
Kevin Edelvang (26-01-2003)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 26-01-03 18:15 |
|
Jan Bøgh wrote:
> Resultat: 'Ekstra jomfruolie' af en jammerlig kvalitet til lav pris!
Ja, det er forfærdeligt. Langt de fleste olier på hjemmemarkedet smager
rædsomt. Enten harskt og bittert eller også bare af ingenting.
Rigtig god olie kan spises direkte af flasken med ske (hvis man er
oliegal som jeg) eller endnu bedre: på et stykke dejligt, langtidshævet
italiensk brød med groft salt.... For slet ikke at tale om ægte
focaccia... Nej, nu må jeg hellere standse, jeg bliver helt sulten.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Kristine Gazel (26-01-2003)
| Kommentar Fra : Kristine Gazel |
Dato : 26-01-03 19:11 |
|
Kevin Edelvang wrote:
> Ja, det er forfærdeligt. Langt de fleste olier på hjemmemarkedet
> smager rædsomt. Enten harskt og bittert eller også bare af ingenting.
>
> Rigtig god olie kan spises direkte af flasken med ske (hvis man er
> oliegal som jeg) eller endnu bedre: på et stykke dejligt,
> langtidshævet italiensk brød med groft salt.... For slet ikke at tale
> om ægte focaccia... Nej, nu må jeg hellere standse, jeg bliver helt
> sulten.
Hejsa -
jeg tænkte på om der er et bestemt mærke, der kan fås herhjemme, som du kan
anbefale - jeg er nemlig altid i tvivl om, hvilken olivenolie jeg skal købe.
Mvh Kristine.
--
Kristine Gazel - http://kristine.gazel.dk/
Bibliotekar DB; Stud. scient. bibl.
"He who lends a book is an idiot. He who returns the book is more
of an idiot". - Anonymous, Arabic Proverb
| |
Niklas (26-01-2003)
| Kommentar Fra : Niklas |
Dato : 26-01-03 23:32 |
|
"Kristine Gazel" <kristineFJERNDETTE@gazel.dk> skrev i en meddelelse news:b11843$tbv3d$1@ID-152666.news.dfncis.de...
> Kevin Edelvang wrote:
>
> > Ja, det er forfærdeligt. Langt de fleste olier på hjemmemarkedet
> > smager rædsomt. Enten harskt og bittert eller også bare af ingenting.
> >
> > Rigtig god olie kan spises direkte af flasken med ske (hvis man er
> > oliegal som jeg) eller endnu bedre: på et stykke dejligt,
> > langtidshævet italiensk brød med groft salt.... For slet ikke at tale
> > om ægte focaccia... Nej, nu må jeg hellere standse, jeg bliver helt
> > sulten.
>
> Hejsa -
> jeg tænkte på om der er et bestemt mærke, der kan fås herhjemme, som du kan
> anbefale - jeg er nemlig altid i tvivl om, hvilken olivenolie jeg skal købe.
>
> Mvh Kristine.
> --
> Kristine Gazel - http://kristine.gazel.dk/
> Bibliotekar DB; Stud. scient. bibl.
> "He who lends a book is an idiot. He who returns the book is more
> of an idiot". - Anonymous, Arabic Proverb
>
>
>
>
>
Det er dejligt at en tråd kan afføde inspiration til et nyt emne.
Må jeg dog ikke allerydmygst bede Jer om at starte det op i en ny tråd,
da jeg følger denne for at se om nogle evt. svarer på spørgsmålet vedr. melnummereringen.
Venligst
Niklas
| |
|
|