/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvad sker der med chokolade der er blevet ~
Fra : Mads Th. Pedersen


Dato : 23-01-03 01:03

Har netop hjembragt adskillige plader mørk chokolade, Toblerone m.m fra min
mormors fraflyttede hus - blot for at opdage at det meste af det er over
datoen...men hvad sker der egentlig ved det? Bliver chokoladen dårlig,
smager den bare af mindre, smager den grimt, kommer der skadelige bakterier
i den eller?!!! (Og jo, principielt kunne jeg jo godt bare smage på den, men
efter en tur på mormorbesøg og efter lige at have børstet tænder er det ikke
liiige søde sager man har allermest behov for (-: )

Har dato-overskridelsen evt. betydning for smelte-egenskaberne?

Mvh Mads




 
 
sune vuorela (23-01-2003)
Kommentar
Fra : sune vuorela


Dato : 23-01-03 01:24

On Thu, 23 Jan 2003 01:03:09 +0100, "Mads Th. Pedersen"
<cykologen@sletdette.mailme.dk> wrote:

>Har netop hjembragt adskillige plader mørk chokolade, Toblerone m.m fra min
>mormors fraflyttede hus - blot for at opdage at det meste af det er over
>datoen..

Hvis det for nylig er blevet over datoen... Så er den aldeles
sundhedsskadelig og skal straks sendes til mig for destruktion...

Hvis den er meget gammel - såe må dagrenovationen tage sig af det!

Definitionen mellem meget gammel og fornylig er der nok snart en der
kommer med.

ps: undskyld mit ikke-svar

--
Sune

Anne Sandsgaard (23-01-2003)
Kommentar
Fra : Anne Sandsgaard


Dato : 23-01-03 23:23

sune vuorela skrev:
> Mads Th. Pedersen wrote:
>> Har netop hjembragt adskillige plader mørk chokolade,
>> Toblerone m.m fra min mormors fraflyttede hus - blot for at
>> opdage at det meste af det er over datoen..
>
> Hvis det for nylig er blevet over datoen... Så er den aldeles
> sundhedsskadelig og skal straks sendes til mig for
> destruktion...
>
> Hvis den er meget gammel - såe må dagrenovationen tage sig af
> det!

Ellers skal jeg nok destruere det.
Engang på en spejdertur overnattede min patrulje på et høloft og
bondemanden var så flink at give os en masse chokolade. Efter vi
havde spist en stor del af det, opdagede vi at sidste salgsdato
var 12 år tidligere. Det smagte dog udemærket, så vi spiste
resten.
Jeg lever endnu og så vidt jeg husker var der ingen af os der fik
ondt i maven eller noget.

--
Hilsen Anne
http://annarella.dk


Troels (24-01-2003)
Kommentar
Fra : Troels


Dato : 24-01-03 01:34


> Ellers skal jeg nok destruere det.
> Engang på en spejdertur overnattede min patrulje på et høloft og
> bondemanden var så flink at give os en masse chokolade. Efter vi
> havde spist en stor del af det, opdagede vi at sidste salgsdato
> var 12 år tidligere. Det smagte dog udemærket, så vi spiste
> resten.
> Jeg lever endnu og så vidt jeg husker var der ingen af os der fik
> ondt i maven eller noget.

12 år! Det var alligevel lang tid at ha' haft sådan noget chokolade til at
ligge

/Troels



rick (23-01-2003)
Kommentar
Fra : rick


Dato : 23-01-03 13:03

"Mads Th. Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> skrev i en meddelelse
news:b0nbuk$2s40$1@news.cybercity.dk...
> Har netop hjembragt adskillige plader mørk chokolade, Toblerone m.m fra
min
> mormors fraflyttede hus - blot for at opdage at det meste af det er over
> datoen...men hvad sker der egentlig ved det? Bliver chokoladen dårlig,
> smager den bare af mindre, smager den grimt, kommer der skadelige
bakterier
> i den eller?!!! (Og jo, principielt kunne jeg jo godt bare smage på den,
men
> efter en tur på mormorbesøg og efter lige at have børstet tænder er det
ikke
> liiige søde sager man har allermest behov for (-: )

Jeg ved i hvert fald, at nutella kommer til at miste smagen og ikke smager
så godt, selv lidt inden udløbsdatoen. Lidt tør og pap-agtig smag.
Derudover når chokolade ikke at blive for gammelt hos mig... og slet
ikke nutella, men det var nu også fordi, jeg havde kommet til at stille den
helt bagerst på hylden og glemt den.

Hilsen rick...



Jakob Andersen (23-01-2003)
Kommentar
Fra : Jakob Andersen


Dato : 23-01-03 14:11

> ...men hvad sker der egentlig ved det? Bliver chokoladen dårlig,
> smager den bare af mindre, smager den grimt, kommer der skadelige
bakterier
> i den eller?!!!

Det der sker hvis den er for gammel er at fedtstoffet i toblerone bliver
harskt. Det eneste du kan gøre er at smage på det, det er ikke farligt, det
smager bare ikke så godt......

Hvis det havde været ægte chokolade (altså kun med kakaosmør, og ikke andre
fedtstoffer) ville det derimod ikke kunne blive for gammelt. (pas
naturligvis på med chokolade med fyld, da dette nemt bliver dårligt)

Jakob



Lars Jensen (23-01-2003)
Kommentar
Fra : Lars Jensen


Dato : 23-01-03 15:34

On Thu, 23 Jan 2003 14:10:47 +0100, "Jakob Andersen"
<jakob@NOSPAMsprit.dk> wrote:


>
>Hvis det havde været ægte chokolade (altså kun med kakaosmør, og ikke andre
>fedtstoffer) ville det derimod ikke kunne blive for gammelt. (pas
>naturligvis på med chokolade med fyld, da dette nemt bliver dårligt)
>
Så vidt jeg ved kan alle fedtstoffer harskne - hvorfor skulle det ikke
kunne lade sig gøre med kakaosmør?

Lars

Jakob Andersen (23-01-2003)
Kommentar
Fra : Jakob Andersen


Dato : 23-01-03 21:07

> Så vidt jeg ved kan alle fedtstoffer harskne - hvorfor skulle det ikke
> kunne lade sig gøre med kakaosmør?

Det ved jeg ikke, men jeg har fået det fortalt af flere faglærer på
konditorskolen i Ringsted.

Jakob



Jan Bøgh (23-01-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 23-01-03 18:31

"Jakob Andersen" <jakob@NOSPAMsprit.dk> wrote in message
news:sRRX9.19110$Rc7.271772@news2.e.nsc.no...

> Hvis det havde været ægte chokolade (altså kun med kakaosmør, og ikke
andre
> fedtstoffer) ville det derimod ikke kunne blive for gammelt. (pas
> naturligvis på med chokolade med fyld, da dette nemt bliver dårligt)

Jeg troede at alle fedtstoffer kunne harskne - og at harsk fedt var usundt
(er der ikke et eller andet om mistanke om at harsk fedt er carsinogent?)

vh
Jan



Niels Elgaard Larsen (24-01-2003)
Kommentar
Fra : Niels Elgaard Larsen


Dato : 24-01-03 10:56

>>>>> "Jan" == Jan Bøgh <jan@boegh._X_net> writes:


Jan> Jeg troede at alle fedtstoffer kunne harskne - og at harsk fedt var usundt
Jan> (er der ikke et eller andet om mistanke om at harsk fedt er carsinogent?)

Nøddeolie (hassel eller valnød?) harskner vist ikke.

Jeg brugte det engang til at behandle et køkkenbord.
Måske skulle jeg have give bordet en chokoladebehandling

--
Niels Elgaard Larsen
Department of Computer Science, University of Copenhagen, Denmark
email: elgaard@diku.dk <URL:http://www.agol.dk/elgaard>

Mads Th. Pedersen (25-01-2003)
Kommentar
Fra : Mads Th. Pedersen


Dato : 25-01-03 00:24


"Niels Elgaard Larsen" <elgaard@diku.dk> skrev i en meddelelse
news:7u8yxaooqn.fsf@tyr.diku.dk...

>
> Nøddeolie (hassel eller valnød?) harskner vist ikke.
>
> Jeg brugte det engang til at behandle et køkkenbord.
> Måske skulle jeg have give bordet en chokoladebehandling

Ville føje nye dimensioner til begrebet "spisebord"

Mvh Mads





Nette (23-01-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 23-01-03 15:17


"Mads Th. Pedersen" wrote in message
news:b0nbuk$2s40$1@news.cybercity.dk...
> Har netop hjembragt adskillige plader mørk chokolade, Toblerone m.m fra
min
> mormors fraflyttede hus - blot for at opdage at det meste af det er over
> datoen...men hvad sker der egentlig ved det?

Du bliver under ingen omstændigheder syg af at smage på det. På den måde kan
du bedømme om det er blevet smagsløst, har fået en kedelig smag eller om det
smager som det skal.

Nette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste