|
| Flåede tomater på dåse Fra : Nette |
Dato : 19-01-03 11:32 |
|
Hejsa
Nu skete der igen, her forleden da jeg stod i køkkenet og åbnede en dåse
flåede tomater købt i Føtex.... Det indhold er virkelig m e g e t rød? Hvor
kommer den røde farve fra? For uanset hvor meget mine tomater er solmodne og
røde når jeg køber den, så bliver de altså aldrig lige så røde, når jeg har
flået og hakket dem, som de flåede tomater fra Føtex.
Kan det ske de snyder os lidt?
Nette
| |
Jakob Bock (19-01-2003)
| Kommentar Fra : Jakob Bock |
Dato : 19-01-03 15:27 |
|
Nette skrev:
> Nu skete der igen, her forleden da jeg stod i køkkenet og åbnede en dåse
> flåede tomater købt i Føtex.... Det indhold er virkelig m e g e t rød? Hvor
> kommer den røde farve fra? For uanset hvor meget mine tomater er solmodne og
> røde når jeg køber den, så bliver de altså aldrig lige så røde, når jeg har
> flået og hakket dem, som de flåede tomater fra Føtex.
> Kan det ske de snyder os lidt?
Til dåsetomater bruger man som regel tomatsorter hvor frugterne består
af forholdsvis meget frugtkød. Dette frugtkød er også mere rødt end
det man finder i "almindelige" tomater. Jeg tror, at dette er -- om
end ikke andet -- en del af forklaringen.
--
Venlig hilsen
Jakob
| |
Karsten Hammer Hanse~ (20-01-2003)
| Kommentar Fra : Karsten Hammer Hanse~ |
Dato : 20-01-03 08:20 |
|
Desuden ligger tomaterne i tomatjuice og ikke vand. Det hjælper sikkert også
på kraftige farve.
Det er forøvrigt sjældent (aldrig?) at en tomat fra forretningerne er
solmoden. De er plukket dage før de er modne, for at kunne holde sig gennem
transport og butiksophold ud til kunderne. Derfor kan de heller aldrig blive
helt så røde og smagsfulde som dem i dåserne. Tomatsort og voksested har
helt sikkert også noget at sige.
Apropos tomater på dåse, er der nogle her som ved hvor man finder San
Marziano på dåse i Kbh.?
K.
"Jakob Bock" <jakob.bock@mail.dk> wrote in message
news:b0ecj7$hil$1@sunsite.dk...
> Nette skrev:
>
> > Nu skete der igen, her forleden da jeg stod i køkkenet og åbnede en dåse
> > flåede tomater købt i Føtex.... Det indhold er virkelig m e g e t rød?
Hvor
> > kommer den røde farve fra? For uanset hvor meget mine tomater er
solmodne og
> > røde når jeg køber den, så bliver de altså aldrig lige så røde, når jeg
har
> > flået og hakket dem, som de flåede tomater fra Føtex.
> > Kan det ske de snyder os lidt?
>
> Til dåsetomater bruger man som regel tomatsorter hvor frugterne består
> af forholdsvis meget frugtkød. Dette frugtkød er også mere rødt end
> det man finder i "almindelige" tomater. Jeg tror, at dette er -- om
> end ikke andet -- en del af forklaringen.
>
> --
> Venlig hilsen
> Jakob
| |
Nette (20-01-2003)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 20-01-03 14:34 |
|
"Karsten Hammer Hansen" wrote in message
news:3e2ba195$0$216$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Desuden ligger tomaterne i tomatjuice og ikke vand. Det hjælper sikkert
også
> på kraftige farve.
Jakob Bock" wrote in message news:b0ecj7$hil$1@sunsite.dk...>
> Til dåsetomater bruger man som regel tomatsorter hvor frugterne består
> af forholdsvis meget frugtkød. Dette frugtkød er også mere rødt end
> det man finder i "almindelige" tomater. Jeg tror, at dette er -- om
> end ikke andet -- en del af forklaringen.
Mange tak for svarene
Nette
| |
|
|