/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Flåede tomater på dåse
Fra : Nette


Dato : 19-01-03 11:32

Hejsa
Nu skete der igen, her forleden da jeg stod i køkkenet og åbnede en dåse
flåede tomater købt i Føtex.... Det indhold er virkelig m e g e t rød? Hvor
kommer den røde farve fra? For uanset hvor meget mine tomater er solmodne og
røde når jeg køber den, så bliver de altså aldrig lige så røde, når jeg har
flået og hakket dem, som de flåede tomater fra Føtex.
Kan det ske de snyder os lidt?

Nette



 
 
Jakob Bock (19-01-2003)
Kommentar
Fra : Jakob Bock


Dato : 19-01-03 15:27

Nette skrev:

> Nu skete der igen, her forleden da jeg stod i køkkenet og åbnede en dåse
> flåede tomater købt i Føtex.... Det indhold er virkelig m e g e t rød? Hvor
> kommer den røde farve fra? For uanset hvor meget mine tomater er solmodne og
> røde når jeg køber den, så bliver de altså aldrig lige så røde, når jeg har
> flået og hakket dem, som de flåede tomater fra Føtex.
> Kan det ske de snyder os lidt?

Til dåsetomater bruger man som regel tomatsorter hvor frugterne består
af forholdsvis meget frugtkød. Dette frugtkød er også mere rødt end
det man finder i "almindelige" tomater. Jeg tror, at dette er -- om
end ikke andet -- en del af forklaringen.

--
Venlig hilsen
Jakob

Karsten Hammer Hanse~ (20-01-2003)
Kommentar
Fra : Karsten Hammer Hanse~


Dato : 20-01-03 08:20

Desuden ligger tomaterne i tomatjuice og ikke vand. Det hjælper sikkert også
på kraftige farve.

Det er forøvrigt sjældent (aldrig?) at en tomat fra forretningerne er
solmoden. De er plukket dage før de er modne, for at kunne holde sig gennem
transport og butiksophold ud til kunderne. Derfor kan de heller aldrig blive
helt så røde og smagsfulde som dem i dåserne. Tomatsort og voksested har
helt sikkert også noget at sige.


Apropos tomater på dåse, er der nogle her som ved hvor man finder San
Marziano på dåse i Kbh.?

K.

"Jakob Bock" <jakob.bock@mail.dk> wrote in message
news:b0ecj7$hil$1@sunsite.dk...
> Nette skrev:
>
> > Nu skete der igen, her forleden da jeg stod i køkkenet og åbnede en dåse
> > flåede tomater købt i Føtex.... Det indhold er virkelig m e g e t rød?
Hvor
> > kommer den røde farve fra? For uanset hvor meget mine tomater er
solmodne og
> > røde når jeg køber den, så bliver de altså aldrig lige så røde, når jeg
har
> > flået og hakket dem, som de flåede tomater fra Føtex.
> > Kan det ske de snyder os lidt?
>
> Til dåsetomater bruger man som regel tomatsorter hvor frugterne består
> af forholdsvis meget frugtkød. Dette frugtkød er også mere rødt end
> det man finder i "almindelige" tomater. Jeg tror, at dette er -- om
> end ikke andet -- en del af forklaringen.
>
> --
> Venlig hilsen
> Jakob



Nette (20-01-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 20-01-03 14:34


"Karsten Hammer Hansen" wrote in message
news:3e2ba195$0$216$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Desuden ligger tomaterne i tomatjuice og ikke vand. Det hjælper sikkert
også
> på kraftige farve.

Jakob Bock" wrote in message news:b0ecj7$hil$1@sunsite.dk...>
> Til dåsetomater bruger man som regel tomatsorter hvor frugterne består
> af forholdsvis meget frugtkød. Dette frugtkød er også mere rødt end
> det man finder i "almindelige" tomater. Jeg tror, at dette er -- om
> end ikke andet -- en del af forklaringen.

Mange tak for svarene

Nette




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408942
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste