Sakset fra DR1
Jeg lavede suppen i går - og det er bare guf.
SLAGTER HOLMBERGS
KRAFTIGE VINTERSUPPE
(6 PERSONER)
1,2 kg bovklump u/ben (skæres i tern 3 x 3 cm)
1 stk. marvben (kraftben) (eller en færdig kalvebouillon)
50 gram margarine eller smør
4 spsk. kikkoman soja
1 kop tør hvidvin (kan undværes)
3 tsk. paprika
6 stk. store tomater (eller 1 ds. flåede tomater)
5 fed hvidløg
4 stk. store gulerødder
1/2 stk. selleri (el. persillerod eller pastinak)
1 bdt. porretoppe eller en suppevisk
2-3 tsk. maizenamel chili (enten frisk som pasta eller i pulverform-
må gerne være "hot")
salt og peber (husk at sojaen salter en del!)
Rengør grøntsagerne, skræl selleri og
gulerødder. Skær disse i tern på 1 x 1
cm. Hvidløg pilles og deles i 4 på den
lange led. Porretoppe snøres til et
bundt, tomater skoldes, flås og skæres
i halve.
Brun kød og ben godt af i en stor
stegegryde med friskkværnet peber og
salt. Tilsæt soja, hvidvin og paprika
og lad det koge godt ind under
omrøring. Derefter tilsættes tomater,
hvidløg, ca. 1/4 af selleribjælkerne,
porretop, chili og 1,5 l vand.
Kødet koges mørt ved svag varme i ca. 1
time 30 minutter, afhængig af kødets
beskaffenhed.
Suppen kan jævnes af med et par tsk.
maizenamel udrørt i 1/2 kop koldt vand.
Tern af gulerod og selleri dampes i ca.
8 minutter i lidt letsaltet vand.
Suppen serveres i varme, dybe
tallerkener. Pynt af med de dampede
rodfrugter. Et godt stykke landbrød
eller flutes serveres til sammen med et
glas kølig, tør hvidvin eller en kølig
pilsner.
Tilberedningstid: Ca. 1 time 45 min.
Arbejdstid: Ca. 20 min.
--
Villy Erichsen -
|