/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Frisk grønkål. Frysning/kogning/genopvarmn~
Fra : Thomas Hjort


Dato : 17-01-03 16:19

Hej

Jeg har været heldig og købe en kæmpe bunke grønkål hos en grønthandler for
12 kr. :)
Jeg skal bruge det til grønlangkål.
Svinder (ligesom spinat) meget ved kogning?
Kan jeg fryse det ned i portioner efter kogning og for at tø det op eller
går det ikke?


Mvh Thomas



 
 
torup & bachmann (17-01-2003)
Kommentar
Fra : torup & bachmann


Dato : 17-01-03 16:27


"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:b096tc$b0u$2@news.cybercity.dk...
> Hej
>
> Jeg har været heldig og købe en kæmpe bunke grønkål hos en grønthandler
for
> 12 kr. :)
> Jeg skal bruge det til grønlangkål.
> Svinder (ligesom spinat) meget ved kogning?
> Kan jeg fryse det ned i portioner efter kogning og for at tø det op eller
> går det ikke?
>
>
> Mvh Thomas
>
>Hej Thomas
Det er bedst at fryse grønkålen efter blanchering. Dvs. du dypper grønkålen
i kogende vand et øjeblik. Denne fremgangsmåde er i øvrigt den bedste for
langt de fleste grøntsager.

MVH Rikke

Nemme opskifter:
Se www.rikkebachmann.webbyen.dk




Leif Johansen (18-01-2003)
Kommentar
Fra : Leif Johansen


Dato : 18-01-03 21:12

Kære Thomas !

Grønkålen rives af stokken og bladene i mindre stykker. Derpå blancheres
den ( når det skal være til grønlangkål - hvis det er til suppen
udelades dette ) blancheres betyder kommes kortvarigt i kogende vand i
små portioner, tages op med hulske. Lægges til afdrypning. Hvis du laver
grønlangkål som de fleste dansker, hakkes den nu gennem kødhakkeren
hvorpå den fryses. Hvis du vil lave fynsk grønlangskål, skal den blot
skæres groft med en kniv og fryses.

Skal du gemme grønkål til suppe, hakkes den rå og fryses med orme og det
hele gerne også med rå løg.

Snittet grønkål svitses sammen med græskarkærner i olivenolie er også fint.

mvh
Leif
NB Det falder ikke så meget sammen som spinat.



Thomas Hjort wrote:
> Hej
>
> Jeg har været heldig og købe en kæmpe bunke grønkål hos en grønthandler for
> 12 kr. :)
> Jeg skal bruge det til grønlangkål.
> Svinder (ligesom spinat) meget ved kogning?
> Kan jeg fryse det ned i portioner efter kogning og for at tø det op eller
> går det ikke?
>
>
> Mvh Thomas
>
>


Thomas Hjort (18-01-2003)
Kommentar
Fra : Thomas Hjort


Dato : 18-01-03 22:50


"Leif Johansen" <LeifJohansen3@netscape.net> skrev i en meddelelse
news:3E29B4FE.8090101@netscape.net...
> Kære Thomas !
>
> Grønkålen rives af stokken og bladene i mindre stykker. Derpå blancheres
> den ( når det skal være til grønlangkål - hvis det er til suppen
> udelades dette ) blancheres betyder kommes kortvarigt i kogende vand i
> små portioner, tages op med hulske. Lægges til afdrypning. Hvis du laver
> grønlangkål som de fleste dansker, hakkes den nu gennem kødhakkeren
> hvorpå den fryses. Hvis du vil lave fynsk grønlangskål, skal den blot
> skæres groft med en kniv og fryses.
>

Tak for det. Det er første gang jeg laver grønkål selv :) Det kan (mærkeligt
nok) være vanskelligt at få fat på.


Mvh Thomas



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste