/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
risengrødsbrød
Fra :
Bettina Madsen
Dato :
16-01-03 22:42
Hej allesammen!
Her kommer et forslag til hvordan man kan få brugt
en rest risengrød: Et risengrødsbrød.
Det er et sødt brød, som får en helt speciel smag og farve.
Cirka opskrift på 2 risengrødsbrød:
50 g gær
2 dl lunken vand
3 dl mælk
4 spsk sukker
1 tsk salt
3-4 dl risengrød
ca. 1 kg hvedemel
Rør gæren ud i vandet. Kom mælk, sukker, salt og risengrød i.
Rør så hvedemelen i og ælt godt og længe. Det kan evt. gøres på maskine
da dejen er ret klistret.
Dejen hævet et par timer, indtil dobbelt størrelse.
Dejen fordeles i 2 brødforme og hæver igen i ca. ½ time.
Brødene pensles med enten mælk eller æg og kommes i ovnen
ved 200 grader i 45-55 min.
Brødet skal spises afkølet og er bedst dagen efter, da det
kan være noget løst på bage dagen.
Dejen kan godt koldhæve. Så skal gær mængden bare være ca. 10 g. og
vandet som gæren røres ud i skal være koldt.
Bettina
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177554
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408852
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.