/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
risengrødsbrød
Fra : Bettina Madsen


Dato : 16-01-03 22:42

Hej allesammen!

Her kommer et forslag til hvordan man kan få brugt
en rest risengrød: Et risengrødsbrød.

Det er et sødt brød, som får en helt speciel smag og farve.
Cirka opskrift på 2 risengrødsbrød:

50 g gær
2 dl lunken vand
3 dl mælk
4 spsk sukker
1 tsk salt
3-4 dl risengrød
ca. 1 kg hvedemel

Rør gæren ud i vandet. Kom mælk, sukker, salt og risengrød i.
Rør så hvedemelen i og ælt godt og længe. Det kan evt. gøres på maskine
da dejen er ret klistret.

Dejen hævet et par timer, indtil dobbelt størrelse.
Dejen fordeles i 2 brødforme og hæver igen i ca. ½ time.
Brødene pensles med enten mælk eller æg og kommes i ovnen
ved 200 grader i 45-55 min.
Brødet skal spises afkølet og er bedst dagen efter, da det
kan være noget løst på bage dagen.

Dejen kan godt koldhæve. Så skal gær mængden bare være ca. 10 g. og
vandet som gæren røres ud i skal være koldt.


Bettina



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste