/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
får gæst ......
Fra : lulle


Dato : 16-01-03 15:54

..... ja han kommer for første gang til middag hos mig, så det skal være
lækkert! Men jeg har ikke de store penge.....i fryseren har jeg dog f.eks.
torskefilet, rejer og en svinemørbrad.. smid lige nogle forslag til en god
menu..tak for hjælpen..
Lulle



 
 
Trine Kornum Christi~ (16-01-2003)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 16-01-03 16:02

"lulle" <Madamme@ofir.dk> writes:

> .... ja han kommer for første gang til middag hos mig, så det skal være
> lækkert! Men jeg har ikke de store penge.....i fryseren har jeg dog f.eks.
> torskefilet, rejer og en svinemørbrad.. smid lige nogle forslag til en god
> menu..tak for hjælpen..

Rejecocktail efterfulgt af svinemørbrad stegt som vildt. Til dessert
hjemmelavet gammeldags æblekage. Jeg bryder mig ikke selv om rejer,
men det andet kan nok få mig til at savle.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.biersted.com, billig overnatning i Nordjylland
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder

Jakob Andersen (17-01-2003)
Kommentar
Fra : Jakob Andersen


Dato : 17-01-03 00:50

"lulle" <Madamme@ofir.dk> wrote
> .... ja han kommer for første gang til middag hos mig, så det skal være
> lækkert! Men jeg har ikke de store penge.....i fryseren har jeg dog f.eks.
> torskefilet, rejer og en svinemørbrad.. smid lige nogle forslag til en god
> menu..tak for hjælpen..

Til forret kan denne her anbefales:
<http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/o0830355.html>

Og til hovedret har jeg en eminent opskrift på svinemørbrad i oreganosovs.
Har den ikke lige ved hånden men sig til hvis du vil have den.

--
Jakob Andersen



Knud Winckelmann (17-01-2003)
Kommentar
Fra : Knud Winckelmann


Dato : 17-01-03 00:55

Således skrev "Jakob Andersen" <jakob@effectus.dk> i
dk.kultur.mad+drikke Fri, 17 Jan 2003 00:49:59 +0100:

>Og til hovedret har jeg en eminent opskrift på svinemørbrad i oreganosovs.
>Har den ikke lige ved hånden men sig til hvis du vil have den.

Til.

Knud
--
Np: Marcus Miller - Teen Town

Jakob Andersen (17-01-2003)
Kommentar
Fra : Jakob Andersen


Dato : 17-01-03 09:55

"Knud Winckelmann" <knud@fabel.dk> wrote
> >Og til hovedret har jeg en eminent opskrift på
> > svinemørbrad i oreganosovs.Har den ikke
> > lige ved hånden men sig til hvis du vil have den.
>
> Til.


Det var selvfølgelig ikke i oreganosovs, men basilikumsauce. Men her er den:

(4 pers.)

600g svinemørbrad
1 bakke frisk basilikum
Smør til stegning
Salt og peber
2 dl bouillon
1 spsk soja
2-3 fed hvidløg, pressede
2 dl creme frauche 38%
1 spsk hvedemel rørt op i 2 spsk vand
Pynt: Friske basilikumblade

1. Skær mørbraden i 1½ cm. tykke skiver og bank dem lidt ud. Snit
basilikumbladene i strimler. Brun mørbradbøfferne nogle stykker ad gangen i
smør på en pande, krydr med salt og peber og læg dem i en gryde.

2. Tilsæt bouillon, soja og hvidløg. Braissér mørbradbøfferne under låg i
ca. 10 min. Rør cremefraichen i og lad det koge op. Tilsæt meljævningen og
lad retten koge et par minutter.

3. Rør halvdelen af den snittede basilikum i retten og drys resten over.
Pynt med hele basilikumblade og servér retten med kartofler og tomater.

Hvis du laver retten i forvejen skal du IKKE tilsætte den friske basilikum
før efter genopvarmning.

--
Jakob Andersen



Kim Jensen (17-01-2003)
Kommentar
Fra : Kim Jensen


Dato : 17-01-03 09:41

> .... ja han kommer for første gang til middag hos mig, så det skal være
> lækkert! Men jeg har ikke de store penge.....i fryseren har jeg dog f.eks.
> torskefilet, rejer og en svinemørbrad.. smid lige nogle forslag til en god
> menu..tak for hjælpen..

Forret: (karry/fersken/rejesuppe)
http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/o0830003.html
(den er suveræn! - udelad gerne hvidkålen)

Til hovedret ville jeg lave mørbradbøffer i flødesauce med fx nogle
brasserede og ovnbagte kartofler og gulerødder, drysset med godt med
basilikum.

Desserten skal afgjort være noget med chokolade; find evt. en opskrift på
chokolademousse og lav halv/halv af mørk chokolade, henholdsvis hvid
chokolade.


NB! Jeg lavede mørbradbøffer i denne stil til min kæreste første gang hun
var til middag hos mig; vi har nu været sammen i 2½ år

mvh
Kim Jensen



lulle (19-01-2003)
Kommentar
Fra : lulle


Dato : 19-01-03 16:15


"lulle" <Madamme@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:b06h0g$pdi$1@news.net.uni-c.dk...
> .... ja han kommer for første gang til middag hos mig, så det skal være
> lækkert! Men jeg har ikke de store penge.....i fryseren har jeg dog f.eks.
> torskefilet, rejer og en svinemørbrad.. smid lige nogle forslag til en god
> menu..tak for hjælpen..
> Lulle
>

Hej Alle
Tak for inspirationen.
Det endte med den i den grad lækre! karry-fersken-reje-suppe til forret.
Til hovedret lavede jeg (ud fra "tøm køleskabet-princippet")mørbradbøffer m.
sherry, champignonger, bacon og gorgonzola...serveret med ris.
Det blev en rigtig vellykket middag.........og aften....!
Hilsen Lulle



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste