"ronny" <m11000@hotmail.com> skrev således...
> Og hvad er typiske græske desserter?
Som regel slutter grækerne måltidet med årstidens frugter og nødder.
Egentlige desserter findes der vist ikke ret mange af. Kogt eller frisk
frugt med eller uden yoghurt, ris-, semulje- og yoghurtbuddinger er
måske nogle af budene.
Evt.: Herunder følger et par ægte græske opskrifter (kager/desserter,
- eller kald det hvad du vil..
Yoghurtkage (Yiaurtopita):
125 g smør
125 g melis
6 æg
3-4 dl yoghurt
125 g mel
revet skal af 1 citron
1 tsk bagepulver
Hæld 5-6 dl yoghurt i en sigte foret med et stykke ostelærred og lad
vallen dryppe af. Mål heraf den yoghurt der skal anvendes i kagen.
Pisk smør og sukker, pisk æggeblommerne i én ad gangen, tilsæt
yoghurt, bland mel og bagepulver og drys det forsigtigt i dejen, luften
må ikke gå ud af den. Pisk hviderne meget stive, vend dem i dejen,
fyld den i en smurt tærteform og bag den ved 200° i en time. Vend
den når den er kold og drys flormelis på.
-oo-
Halvas (Halvas:
125 g smør
255 g melis
4 æg
1 tsk st. kanel
125 g revne mandler
225 g semuljemel
Til siruppen:
2 dl vand
175 g sukker
saften af 1 citron
Pisk smør og melis til det skummer, tilsæt æggene, ét ad gangen,
kanel, mandler og semulje. Beklæd en springform med smurt papir,
hæld dejen i og bag kagen ved 200° i 1 time.
Kog vand, sukker og citronsaft til en jævn sirup, hæld den lunken på
kagen, såsnart den kommer ud af ovnen.
-oo-
Kage med olie.. og Metaxa (Keik ladero):
2½ dl olivenolie
325 g melis
1 tsk bagepulver
¼ tsk salt
1 tsk st. kanel
revet skal og saft af 1 appelsin og 1 citron
2 spsk Metaxa (glem ikke at ta' en ordentlig slurk selv)
750 g mel
350 g korender
Rør olivenolie og sukker, bland bagepulver, salt, kanel, revet
appelsin- og citronskal og mel og tilsæt det skiftevis med appelsin-
og citronsaften og Metaxa. Kog korenderne 5 min., hæld dem i en
sigte og tryk dem helt tørre i en serviet, vend dem i lidt mel og rør
dem i dejen. Bages ca. 1 time ved 200° i en velsmurt bageform.
-oo-
Tærte med flødeost og honning (Mizithropitta me meli):
175 g mel
¼ tsk salt
100 g smør
Til fyld:
½ kg flødeoste
175 g honning
100 g sukker
4-5 æg
100 g revne mandler
Ælt mel, salt og smør med 2-3 spsk koldt vand til en glat og smidig
dej. rul den ud i 2-3 mm tykkelse og beklæd en smurt springform i
bund og på sider med dejen. Bland med en gaffel flødeostene med
honning, sukker, revne mandler og de sammenpiskede æg. Fyld
formen og bag kagen ved knap 200° i 40-50 minutter.
Go' fornøjelse!
--
Mvh. ‹(•¿•)›
Petros Papadopoulos
Narkomaner på lakridserne.
Narkopolitiet har fået fængslet en mand for at sælge
lakridspulver til narkomaner på Københavns Vesterbro.
www.berlingske.dk/artikel:aid=245702