"Flemming Jørgensen" <flej@fbi.jubiimail.dk> skrev i en meddelelse
news:3e22c711$0$83824$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Okay, det med de koniske knive er nyt for mig, men at for fint malet kaffe
> har tendens til at blive mere bitter er til gengæld også min erfaring. Det
Det er måske også en smule småreligiøst med de koniske knive. Ingen tvivl
om, at du *sagtens* kan få et fremragende resultat med flade knive. Jeg har
selv flade knive i min kværn, men de er også store - 64 mm i diameter. I små
"hjemmekværne" siges det at være en fordel med koniske knive, da snitfladen
er længere..
Hvis udgangspunktet for f.eks. stempelkaffe er 4 minutters bryggetid, så er
tricket at finde den mængde af kaffe samt formaling, der giver dig den
bedste smag - og holde bryggetiden konstant. Hvis kværnen ikke er god nok og
derfor har malet noget af kaffen for fint, bliver denne del "overtrukket" og
producerer dermed bitterstoffer.
> er derfor at jeg vil have en kværn der kun har fat i bønnen én gang!
> Og så det religiøse spørgsmål: "ka´ en rigtig kaffedreikker få for meget
> koffein" :D
He, he... koffein er jo dejligt - men hvis en bitter smag er omkostningen,
sååeee
> > Hvad må den koste?
> >
> Ja!
Det lyder godt! Så er der jo virkelig muligheder
Der er et par stykker,
der har anbefalet Bodum ANTIQUA. Jeg har ikke selv prøvet den, men den
skulle larme helt gevaldigt! Det bedste ville være, hvis du har mulighed for
at teste, inden du køber. Kværn noget kaffe ud på et hvidt stykke papir, og
gransk det nøje. Ser det ud til at være jævnt formalet, eller ligger der
også "kaffestøv"?
Du kunne også prøve at skaffe dig en brugt professionel kværn fra en café
eller restaurant. Skift knivene ud (kr. 5-600,-), og så har du en super
kværn, der holder resten af livet. De fylder jo gerne lidt på køkkenbordet,
men netop vægten og det forhold, at de er lavet af metal - og ikke plastic -
holder knivene præcist fikserede i forhold til hinanden.
Jeg tror, jeg ved et nykøb ville gå efter en Solis Maestro. Læs om den her
http://www.coffeegeek.com/detailed/solismaestro . Den bliver netop omtalt
som et rigtigt godt køb og helt perfekt som opgradering fra en 'blade
grinder'...
Husk nu at fortælle, hvad du ender med
---
Peter Ingsø Laursen