/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kaffekværn
Fra : Flemming Jørgensen


Dato : 13-01-03 14:15

Vi står for at skulle købe en ny kaffekværn, men hvilken?
Vi har en kaffeblender med knive, men ønsker at få én med kværn.

Er der nogen der har gode erfaringer med hvilken det evt. kunne være?

Vi har prøvet et par hånddrevne, men det tager år for at male 6/8 kopper.

Anyone?

--
Hilsen

Flemming Jørgensen
remove fbi.



 
 
Peter Ingsø Laursen (13-01-2003)
Kommentar
Fra : Peter Ingsø Laursen


Dato : 13-01-03 14:52

"Flemming Jørgensen" <flej@fbi.jubiimail.dk> skrev i en meddelelse
news:3e22bc10$0$83830$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...

> Vi står for at skulle købe en ny kaffekværn, men hvilken?
> Vi har en kaffeblender med knive, men ønsker at få én med kværn.

Det er også langt bedre med en rigtig kværn! Gå efter en med koniske knive.
Den altafgørende forskel på en god kværn og en mindre god er kværnens evne
til at male ensartet. Får man for meget helt fintmalet pulver med, bliver
kaffen sur, fordi der trækkes en masse koffein og bitre/syrlige smagsstoffer
ud af kaffen.

Skal kværnen kun bruges til almindelig kaffe eller også til espresso?
Hvad må den koste?

Besøg f.eks. www.coffeegeek.com og lad dig inspirere under "Consumer
reviews". Flere af kværnene kan sagtens fås i DK, men du skal nok regne med
at slippe en tudse eller deromkring.

---
Peter Ingsø Laursen



Flemming Jørgensen (13-01-2003)
Kommentar
Fra : Flemming Jørgensen


Dato : 13-01-03 14:58

Peter Ingsø Laursen wrote:
> "Flemming Jørgensen" <flej@fbi.jubiimail.dk> skrev i en meddelelse
> news:3e22bc10$0$83830$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
>> Vi står for at skulle købe en ny kaffekværn, men hvilken?
>> Vi har en kaffeblender med knive, men ønsker at få én med kværn.
>
> Det er også langt bedre med en rigtig kværn! Gå efter en med koniske
knive.
> Den altafgørende forskel på en god kværn og en mindre god er kværnens evne
> til at male ensartet. Får man for meget helt fintmalet pulver med, bliver
> kaffen sur, fordi der trækkes en masse koffein og bitre/syrlige
smagsstoffer
> ud af kaffen.
>
> Skal kværnen kun bruges til almindelig kaffe eller også til espresso?
> Hvad må den koste?
>
> Besøg f.eks. www.coffeegeek.com og lad dig inspirere under "Consumer
> reviews". Flere af kværnene kan sagtens fås i DK, men du skal nok regne
med
> at slippe en tudse eller deromkring.
>
> ---
> Peter Ingsø Laursen

--
Hilsen

Flemming Jørgensen
remove fbi.



Flemming Jørgensen (13-01-2003)
Kommentar
Fra : Flemming Jørgensen


Dato : 13-01-03 15:03

Peter Ingsø Laursen wrote:
> "Flemming Jørgensen" <flej@fbi.jubiimail.dk> skrev i en meddelelse
> news:3e22bc10$0$83830$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
>> Vi står for at skulle købe en ny kaffekværn, men hvilken?
>> Vi har en kaffeblender med knive, men ønsker at få én med kværn.
>
> Det er også langt bedre med en rigtig kværn! Gå efter en med koniske
knive.
> Den altafgørende forskel på en god kværn og en mindre god er kværnens evne
> til at male ensartet. Får man for meget helt fintmalet pulver med, bliver
> kaffen sur, fordi der trækkes en masse koffein og bitre/syrlige
smagsstoffer
> ud af kaffen.
>
Okay, det med de koniske knive er nyt for mig, men at for fint malet kaffe
har tendens til at blive mere bitter er til gengæld også min erfaring. Det
er derfor at jeg vil have en kværn der kun har fat i bønnen én gang!
Og så det religiøse spørgsmål: "ka´ en rigtig kaffedreikker få for meget
koffein" :D

> Skal kværnen kun bruges til almindelig kaffe eller også til espresso?
>
Filter og stempel.

> Hvad må den koste?
>
Ja!

> Besøg f.eks. www.coffeegeek.com og lad dig inspirere under "Consumer
> reviews". Flere af kværnene kan sagtens fås i DK, men du skal nok regne
med
> at slippe en tudse eller deromkring.
>
Takker

--
Hilsen

Flemming Jørgensen
remove fbi.



Peter Ingsø Laursen (14-01-2003)
Kommentar
Fra : Peter Ingsø Laursen


Dato : 14-01-03 12:13

"Flemming Jørgensen" <flej@fbi.jubiimail.dk> skrev i en meddelelse
news:3e22c711$0$83824$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...

> Okay, det med de koniske knive er nyt for mig, men at for fint malet kaffe
> har tendens til at blive mere bitter er til gengæld også min erfaring. Det

Det er måske også en smule småreligiøst med de koniske knive. Ingen tvivl
om, at du *sagtens* kan få et fremragende resultat med flade knive. Jeg har
selv flade knive i min kværn, men de er også store - 64 mm i diameter. I små
"hjemmekværne" siges det at være en fordel med koniske knive, da snitfladen
er længere..

Hvis udgangspunktet for f.eks. stempelkaffe er 4 minutters bryggetid, så er
tricket at finde den mængde af kaffe samt formaling, der giver dig den
bedste smag - og holde bryggetiden konstant. Hvis kværnen ikke er god nok og
derfor har malet noget af kaffen for fint, bliver denne del "overtrukket" og
producerer dermed bitterstoffer.

> er derfor at jeg vil have en kværn der kun har fat i bønnen én gang!
> Og så det religiøse spørgsmål: "ka´ en rigtig kaffedreikker få for meget
> koffein" :D

He, he... koffein er jo dejligt - men hvis en bitter smag er omkostningen,
sååeee

> > Hvad må den koste?
> >
> Ja!

Det lyder godt! Så er der jo virkelig muligheder Der er et par stykker,
der har anbefalet Bodum ANTIQUA. Jeg har ikke selv prøvet den, men den
skulle larme helt gevaldigt! Det bedste ville være, hvis du har mulighed for
at teste, inden du køber. Kværn noget kaffe ud på et hvidt stykke papir, og
gransk det nøje. Ser det ud til at være jævnt formalet, eller ligger der
også "kaffestøv"?

Du kunne også prøve at skaffe dig en brugt professionel kværn fra en café
eller restaurant. Skift knivene ud (kr. 5-600,-), og så har du en super
kværn, der holder resten af livet. De fylder jo gerne lidt på køkkenbordet,
men netop vægten og det forhold, at de er lavet af metal - og ikke plastic -
holder knivene præcist fikserede i forhold til hinanden.

Jeg tror, jeg ved et nykøb ville gå efter en Solis Maestro. Læs om den her
http://www.coffeegeek.com/detailed/solismaestro . Den bliver netop omtalt
som et rigtigt godt køb og helt perfekt som opgradering fra en 'blade
grinder'...

Husk nu at fortælle, hvad du ender med

---
Peter Ingsø Laursen



Anders (13-01-2003)
Kommentar
Fra : Anders


Dato : 13-01-03 18:24


"Flemming Jørgensen" <flej@fbi.jubiimail.dk> skrev i en meddelelse
news:3e22bc10$0$83830$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Vi står for at skulle købe en ny kaffekværn, men hvilken?
> Vi har en kaffeblender med knive, men ønsker at få én med kværn.
>
> Er der nogen der har gode erfaringer med hvilken det evt. kunne være?
>
> Vi har prøvet et par hånddrevne, men det tager år for at male 6/8 kopper.
>
> Anyone?
>
> --
> Hilsen
>
> Flemming Jørgensen
> remove fbi.

Til filter og stempel kan du købe Bodum ANTIQUA som koster 699,- eller
499,- i visse farvevarianter.
Den fås bl.a i Magasin.......................


Anders



Ukendt (13-01-2003)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 13-01-03 23:57

> Til filter og stempel kan du købe Bodum ANTIQUA som koster 699,- eller
> 499,- i visse farvevarianter.
> Den fås bl.a i Magasin.......................
>
>
> Anders
>
Enig!
Den kan "tunes" til at male kaffen finere end den fineste indstilling fra
fabrikken, men duer ikke til espresso, og kan give problemer med at kaffen
bliver statisk elektrisk, og flyver ud over det hele...men det kan
modvirkeds ved at væde bønnerne med et par dråber koldt vand inden
formalingen.....
H



Søren Lindholt (14-01-2003)
Kommentar
Fra : Søren Lindholt


Dato : 14-01-03 13:29



Flemming Jørgensen <flej@fbi.jubiimail.dk> wrote in article
<3e22bc10$0$83830$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk>...
> Vi står for at skulle købe en ny kaffekværn, men hvilken?
> Vi har en kaffeblender med knive, men ønsker at få én med kværn.
>
> Er der nogen der har gode erfaringer med hvilken det evt. kunne være?
>
> Vi har prøvet et par hånddrevne, men det tager år for at male 6/8 kopper.
>
> Anyone?
>
> --
Jeg fik et veritabelt foredrag en dag ved vin/kaffemanden i en nyindrettet
butik.
Der er først og fremmest forskel på koldmaling og varmmaling.
Koldmaling udføres af de der fine gamle nogen med remskiver osv.
Varmmaling er det man gør i alm. købmandsbutikker, og så fordamper de gode
fra bønnerne i en fart. Det er vel også det man gør hjemme, men da gør det
ikke så meget da man kun maler det der lige skal bruges.

Koldmale-møllerne skal justeres af en specialist der har forskellige
måleremedier, og til sidst brygger lidt kaffe og smager om finheden er den
rette. De enkelte maskiner justeres efter den kaffebønne den skal bruges
til, kaffemanden havde fået en fed balle da han efter justeringen af alle 6
maskiner sagde at det ikke var de endelig typer kaffe der var i
maskinerneSå de måtte justeres helt forfra !!
Man kan lære noget hver dag...

--
Søren
http://motortosse.dk


Krabsen (14-01-2003)
Kommentar
Fra : Krabsen


Dato : 14-01-03 16:59

Det lyder, som om du har været i kløerne på Haaning i Penny Lane

mvh

Krabsen


"Søren Lindholt" <lindholt@FJERNperson.dk> skrev i en meddelelse
news:01c2bbc8$71c1e120$f20b12ac@pc4148...
>
>
> Flemming Jørgensen <flej@fbi.jubiimail.dk> wrote in article
> <3e22bc10$0$83830$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk>...
> > Vi står for at skulle købe en ny kaffekværn, men hvilken?
> > Vi har en kaffeblender med knive, men ønsker at få én med kværn.
> >
> > Er der nogen der har gode erfaringer med hvilken det evt. kunne være?
> >
> > Vi har prøvet et par hånddrevne, men det tager år for at male 6/8
kopper.
> >
> > Anyone?
> >
> > --
> Jeg fik et veritabelt foredrag en dag ved vin/kaffemanden i en
nyindrettet
> butik.
> Der er først og fremmest forskel på koldmaling og varmmaling.
> Koldmaling udføres af de der fine gamle nogen med remskiver osv.
> Varmmaling er det man gør i alm. købmandsbutikker, og så fordamper de gode
> fra bønnerne i en fart. Det er vel også det man gør hjemme, men da gør det
> ikke så meget da man kun maler det der lige skal bruges.
>
> Koldmale-møllerne skal justeres af en specialist der har forskellige
> måleremedier, og til sidst brygger lidt kaffe og smager om finheden er den
> rette. De enkelte maskiner justeres efter den kaffebønne den skal bruges
> til, kaffemanden havde fået en fed balle da han efter justeringen af alle
6
> maskiner sagde at det ikke var de endelig typer kaffe der var i
> maskinerneSå de måtte justeres helt forfra !!
> Man kan lære noget hver dag...
>
> --
> Søren
> http://motortosse.dk
>



Søren Lindholt (15-01-2003)
Kommentar
Fra : Søren Lindholt


Dato : 15-01-03 11:36


Krabsen <news@krabsen.dk> wrote in article <b01c4c$iph$1@sunsite.dk>...
> Det lyder, som om du har været i kløerne på Haaning i Penny Lane
>
> mvh
>
> Krabsen
>
>
Det er godt nok eksakt samme butikslokale, men det var den gang det hed
Peters vin.
I øvrigt en fin butik også i dag, mange rare sager...
--
Søren
http://motortosse.dk



Krabsen (15-01-2003)
Kommentar
Fra : Krabsen


Dato : 15-01-03 14:21

Sammenfaldet i butikslokale er tilfældigt og utilsigtet..

Men, ok - Peter tangerede også det lettere excentriske (positivt ment), men
jeg vidste ikke, at det osse gjaldt kaffe.
Gad forresten vide, hvad han laver nu..

mvh

Krabsen



"Søren Lindholt" <lindholt@FJERNperson.dk> skrev i en meddelelse
news:01c2bc81$e72240e0$f20b12ac@pc4148...
>
> Krabsen <news@krabsen.dk> wrote in article <b01c4c$iph$1@sunsite.dk>...
> > Det lyder, som om du har været i kløerne på Haaning i Penny Lane
> >
> > mvh
> >
> > Krabsen
> >
> >
> Det er godt nok eksakt samme butikslokale, men det var den gang det hed
> Peters vin.
> I øvrigt en fin butik også i dag, mange rare sager...
> --
> Søren
> http://motortosse.dk
>
>



Søren Lindholt (16-01-2003)
Kommentar
Fra : Søren Lindholt


Dato : 16-01-03 11:24



Krabsen <news@krabsen.dk> wrote in article <b03n79$93e$1@sunsite.dk>...
> Sammenfaldet i butikslokale er tilfældigt og utilsigtet..
>
> Men, ok - Peter tangerede også det lettere excentriske (positivt ment),
men
> jeg vidste ikke, at det osse gjaldt kaffe.
> Gad forresten vide, hvad han laver nu..


Tja, han flyttede jo butikken ud i storcenteret, om den er der endnu ved
jeg ikke. Jeg kommer ikke sådanne steder...
--
Søren
http://motortosse.dk


Krabsen (16-01-2003)
Kommentar
Fra : Krabsen


Dato : 16-01-03 18:31

Det er flere år siden, han forlod Storcenteret, vendte tilbage til
Nørresundby og senere solgte butikken til Mahler's, som så lukkede den og
flyttede til Rosdahls på havnen i Aalborg, og her slutter stafetløbet indtil
videre. Men Peter forsvandt altså undervejs

/Krabsen


"Søren Lindholt" <lindholt@FJERNperson.dk> skrev i en meddelelse
news:01c2bd49$5a790ca0$f20b12ac@pc4148...
>
>
> Krabsen <news@krabsen.dk> wrote in article <b03n79$93e$1@sunsite.dk>...
> > Sammenfaldet i butikslokale er tilfældigt og utilsigtet..
> >
> > Men, ok - Peter tangerede også det lettere excentriske (positivt ment),
> men
> > jeg vidste ikke, at det osse gjaldt kaffe.
> > Gad forresten vide, hvad han laver nu..
>
>
> Tja, han flyttede jo butikken ud i storcenteret, om den er der endnu ved
> jeg ikke. Jeg kommer ikke sådanne steder...
> --
> Søren
> http://motortosse.dk
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste