|
| Cremet muslingesuppe... Fra : Ole Stigaard |
Dato : 12-01-03 21:08 |
|
Hej gruppe,
jeg skal holden en mindre sammenkomst på fredag (mumlemumlefødselsdagmumlemumle) og har tænkt mig at lave følgende menu:
Forret:
Lakserillette med friskbagt olivenoliebrød/Foccacia
Hertil tør hvidvin eller evt. en cremant
Hovedret:
cremet muslingesuppe (helst som den jeg fik på Corsika i sommeren 1998 på den der lille fiskerestaurant på kajen i det der lille
fiskeleje i bugten hv...SUK!...)
Hertil en tysk rosè
Dessert: God friskmalet kaffe og kvargkage
Cognac / sherry / grappa efter preference...
Mit problem er dog at jeg ikke liiige har en opskrift på muslingesuppen. Er der nogen gode bud i jeres opskriftsamlinger?
--
Med madglad hilsen Ole S
| |
Anders (12-01-2003)
| Kommentar Fra : Anders |
Dato : 12-01-03 21:27 |
|
"Ole Stigaard" <stigardNOSPAM@NOSPAM.dk> skrev i en meddelelse
news:avshtr$mim$1@dknews.tiscali.dk...
> Hej gruppe,
> jeg skal holden en mindre sammenkomst på fredag
(mumlemumlefødselsdagmumlemumle) og har tænkt mig at lave følgende menu:
> Forret:
> Lakserillette med friskbagt olivenoliebrød/Foccacia
> Hertil tør hvidvin eller evt. en cremant
>
> Hovedret:
> cremet muslingesuppe (helst som den jeg fik på Corsika i sommeren 1998 på
den der lille fiskerestaurant på kajen i det der lille
> fiskeleje i bugten hv...SUK!...)
> Hertil en tysk rosè
>
> Dessert: God friskmalet kaffe og kvargkage
> Cognac / sherry / grappa efter preference...
>
> Mit problem er dog at jeg ikke liiige har en opskrift på muslingesuppen.
Er der nogen gode bud i jeres opskriftsamlinger?
>
> --
> Med madglad hilsen Ole S
Hej Ole,
Her er mit bud:
Friske blåmuslinger
skalotteløg
hvidløg
bredbladet persille
citronskal
laurbærblade
olivenolie
vin (hvid eller rosé)
piskefløde.
I en stor gryde sauterer du i olivenolie løg, hvidløg, citronskal og
laurbærblad. Tilsæt væde, halv vin og halv vand samt hakket persille.
Bring væden i kog.
Tilsæt muslingerne.
Lad dem dampe under låg i ca. 8 minutter.
Tag dem op og si væden gennem et klæde.
Reducér væden, tilsæt piskefløde og smag til med salt og hvid peber.
Anret muslingerne i dybe tallerkener og hæld suppen over.
Spises med et godt brød til.
Vinen du serverer til skal være tør.
mvh
Anders
| |
Bettina Madsen (13-01-2003)
| Kommentar Fra : Bettina Madsen |
Dato : 13-01-03 09:00 |
|
"> Friske blåmuslinger
> skalotteløg
> hvidløg
> bredbladet persille
> citronskal
> laurbærblade
> olivenolie
> vin (hvid eller rosé)
> piskefløde.
>
> I en stor gryde sauterer du i olivenolie løg, hvidløg, citronskal og
> laurbærblad. Tilsæt væde, halv vin og halv vand samt hakket persille.
> Bring væden i kog.
> Tilsæt muslingerne.
> Lad dem dampe under låg i ca. 8 minutter.
> Tag dem op og si væden gennem et klæde.
> Reducér væden, tilsæt piskefløde og smag til med salt og hvid peber.
Et forslag til ovenstående opskrift kan være at komme lidt gurkemeje i
suppen, så
får det en flot gullig farve. Det synes jeg virker lækkert.
En anden grønsag der forøvrigt også passer godt til muslinger,
persille m.v. er fenikkel. Den skal bare hakkes groft og svitses med løg,
hvidløg,
citronskal og laurblad.
Er det forøvrigt sæson for muslinger? (-jeg spørger fordi jeg ikke ved det!)
med venlig hilsen
Bettina
| |
Benny Bersærk (13-01-2003)
| Kommentar Fra : Benny Bersærk |
Dato : 13-01-03 22:49 |
|
> Er det forøvrigt sæson for muslinger? (-jeg spørger fordi jeg ikke ved det!)
>
> med venlig hilsen
> Bettina
Min erfaring er, at blåmuslinger stort set holder prisen året rundt.
Mvh. Jakob
| |
Jan Bøgh (14-01-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 14-01-03 18:01 |
|
"Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> wrote in message
news:3e22720c$0$83837$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Et forslag til ovenstående opskrift kan være at komme lidt gurkemeje i
> suppen, så
> får det en flot gullig farve. Det synes jeg virker lækkert.
Hvorfor så ikke gøre det rigtigt: Ofre nogle få hår safran? Det /smager/
også godt.
vh
Jan
| |
|
|