/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
chilli
Fra : Geo Ref.


Dato : 12-01-03 16:57

Hej
For et par år siden fikjeg en opskrift af Kille Enna.
Der indgik en bestemt slags chilli, chipolte-chilli i adobo-sauce.
Jeg blev vildt begejstret for den. Siden har jeg prøvet, prøvet og ...
Jeg kan ikke finde den nogen steder.
Så læste jeg i politiken i dag (søndag) igen en opskrift hvor Kille Enna
anbefaler den chilli.
Hun skriver samtidig; at den kan købes i de fleste supermarkeder.
Er der en der kan hjælpe mig med at finde den vil jeg blive glad (igen).


Hilsen Georg



 
 
Abildgaard 3140 (12-01-2003)
Kommentar
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 12-01-03 19:56

"Geo Ref.skrev
> For et par år siden fikjeg en opskrift af Kille Enna.
> Der indgik en bestemt slags chilli, chipolte-chilli i adobo-sauce.
> Jeg blev vildt begejstret for den. Siden har jeg prøvet, prøvet og ...
> Jeg kan ikke finde den nogen steder.

Jeg har en tre-fire bøtter "chipotle pepper in adobo sauce" stående. De er
købt i brugsen i Løkken, men jeg har også set dem hos min chilipusher i
københavn og min grønsagswalla i Ålsgårde.

Hvad med at poste recepten fra Kille Enna?
--
vh ¸.·´¯)
)><((((º> ´Torben Abildgaard






Peter W. Bosse (13-01-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 13-01-03 04:13

"Abildgaard 3140" <pialykke@fjernmigget2net.dk> skrev i en meddelelse...

> Hvad med at poste recepten fra Kille Enna?

Jeg har den lige her! ..

Det kræver at du har en Römertopf.

Projekt römertopf
Kartoffel-kvædesuppe med vanille og chilier:
4-5 pers.

600 g løg
andefedt/koldpressset olivenolie
1 kg bagekartofler
450 g kvæder (renset vægt)
50 g skrællet, frisk ingefær

1 tørret chile pasilla
1 tørret chile mulato
1 tørret chile ancho
PS: Ellers erstattes de nemt af 2 stk. konserverede chipotle i adobo-sauce.
Fås i de fleste supermarkeder/udenlandske butikker (de ligger sammen
med de mexikanske produkter).

1 polinesisk vanillestang, flækket og kornene skrabet ud.
2½ liter vand
havsalt (gerne fra Det Døde Hav)
friskkværnet sort peber

Start med at sætte römertopfen i blød i koldt vand.
Skær løg i supertynde og ensartede skiver. Varm en gryde op og
tilsæt lidt andefedt eller olie. Kom løg heri og krydr generøst med
havsalt og sort peber. Sautér løgene i en halv time, hvor man
skænker dem lidt opmærksomhed. De må gerne blive gyldne, men
selvfølgelig ikke brænde på.
Skræl og skær kartofler, kvæder og ingefær i meget tynde, ensartede
skiver (i de størrelser, som man forventer vil ligge tilbage i suppeskeen,
når suppen spises).
Læg chilierne i blød i kogende vand i 15 minutter. Tag dem op og
fjern de fleste frø og toppen med en kniv. Hak chilierne meget fint,
indtil der opstår en tæt puré. Der skal bruges 2-3 spsk chilipuré.
Kom alle ingredienserne op i römrtopfen. Læg låg på og placér
römertopfen i den kolde ovn. Sæt ovnen på 225° og bag i ca. 1¾
time. Kig, snus og smag på suppen undervejs, så man er sikker
på, at alting trives.
NB! Skulle der være chilepuré tilbage, bruges den blot som
stand in for chiliflager eller chilisaucen. Opbevar chilepuré i
køleskabet.

PS: Chilierne fås på nettet www.loschileros.com

Velbekommen!


.. ¸.·´¯)
> )><((((º> ´Torben Abildgaard

Er der mon torsk at fange i Helsingør havn for tiden? ..


--
Mvh.
Peter W. Bosse

-The storm starts when the drops start dropping.
When the drops stop dropping the storm starts stopping.



Abildgaard 3140 (13-01-2003)
Kommentar
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 13-01-03 15:01


"Peter W. Bosse" leverede en Kille Enna-opskrift og spurgte:

> Er der mon torsk at fange i Helsingør havn for tiden? ..
>
Kanonopskrift! Takker og bukker.

Du kan sagtens fange torsk fra havnen, men skal du have chance for en måler
må du til havs. Se f.eks tråden "Torsk i Øresund" i dk.fritid.lystfiskeri .

--
vh ¸.·´¯)
)><((((º> ´Torben Abildgaard




Geo Ref. (13-01-2003)
Kommentar
Fra : Geo Ref.


Dato : 13-01-03 15:07

Hej Torben

Jeg har prøver at finde ud-af-at købe omtalte chilli på www.loschileros.com.
Det gik ikke.

Du skriver at du kan købe dem fra Lykken til København.

Kan du hjælpe mig nærmere med en adresse/tlf. nr?

Hilsen Georg

georefby@email.dk


"Abildgaard 3140" <pialykke@fjernmigget2net.dk> skrev i en meddelelse
news:3e21b8bc$0$161$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> "Geo Ref.skrev
> > For et par år siden fikjeg en opskrift af Kille Enna.
> > Der indgik en bestemt slags chilli, chipolte-chilli i adobo-sauce.
> > Jeg blev vildt begejstret for den. Siden har jeg prøvet, prøvet og ...
> > Jeg kan ikke finde den nogen steder.
>
> Jeg har en tre-fire bøtter "chipotle pepper in adobo sauce" stående. De er
> købt i brugsen i Løkken, men jeg har også set dem hos min chilipusher i
> københavn og min grønsagswalla i Ålsgårde.
>
> Hvad med at poste recepten fra Kille Enna?
> --
> vh ¸.·´¯)
> )><((((º> ´Torben Abildgaard
>
>
>
>
>



Abildgaard 3140 (13-01-2003)
Kommentar
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 13-01-03 16:51

Jeg skal kigge efter dem i Hornbæk i morgen. Som regel er det en spotvare .
.. .

--
vh ¸.·´¯)
)><((((º> ´Torben Abildgaard


"Geo Ref." <georefby@email.dk> skrev i en meddelelse
news:avuh6t$5c6$1@news.cybercity.dk...
> Hej Torben
>
> Jeg har prøver at finde ud-af-at købe omtalte chilli på
www.loschileros.com.
> Det gik ikke.
>
> Du skriver at du kan købe dem fra Lykken til København.
>
> Kan du hjælpe mig nærmere med en adresse/tlf. nr?
>
> Hilsen Georg
>
> georefby@email.dk
>
>
> "Abildgaard 3140" <pialykke@fjernmigget2net.dk> skrev i en meddelelse
> news:3e21b8bc$0$161$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> > "Geo Ref.skrev
> > > For et par år siden fikjeg en opskrift af Kille Enna.
> > > Der indgik en bestemt slags chilli, chipolte-chilli i adobo-sauce.
> > > Jeg blev vildt begejstret for den. Siden har jeg prøvet, prøvet og ...
> > > Jeg kan ikke finde den nogen steder.
> >
> > Jeg har en tre-fire bøtter "chipotle pepper in adobo sauce" stående. De
er
> > købt i brugsen i Løkken, men jeg har også set dem hos min chilipusher i
> > københavn og min grønsagswalla i Ålsgårde.
> >
> > Hvad med at poste recepten fra Kille Enna?
> > --
> > vh ¸.·´¯)
> > )><((((º> ´Torben Abildgaard
> >
> >
> >
> >
> >
>
>



Abildgaard 3140 (15-01-2003)
Kommentar
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 15-01-03 15:57

Fandt desværre ikke noget.

--
vh ¸.·´¯)
)><((((º> ´Torben Abildgaard


"Abildgaard 3140" <pialykke@fjernmigget2net.dk> skrev i en meddelelse
news:3e22decc$0$214$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Jeg skal kigge efter dem i Hornbæk i morgen. Som regel er det en spotvare
..
> . .
>
> --
> vh ¸.·´¯)
> )><((((º> ´Torben Abildgaard
>
>
> "Geo Ref." <georefby@email.dk> skrev i en meddelelse
> news:avuh6t$5c6$1@news.cybercity.dk...
> > Hej Torben
> >
> > Jeg har prøver at finde ud-af-at købe omtalte chilli på
> www.loschileros.com.
> > Det gik ikke.
> >
> > Du skriver at du kan købe dem fra Lykken til København.
> >
> > Kan du hjælpe mig nærmere med en adresse/tlf. nr?
> >
> > Hilsen Georg
> >
> > georefby@email.dk
> >
> >
> > "Abildgaard 3140" <pialykke@fjernmigget2net.dk> skrev i en meddelelse
> > news:3e21b8bc$0$161$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> > > "Geo Ref.skrev
> > > > For et par år siden fikjeg en opskrift af Kille Enna.
> > > > Der indgik en bestemt slags chilli, chipolte-chilli i adobo-sauce.
> > > > Jeg blev vildt begejstret for den. Siden har jeg prøvet, prøvet og
....
> > > > Jeg kan ikke finde den nogen steder.
> > >
> > > Jeg har en tre-fire bøtter "chipotle pepper in adobo sauce" stående.
De
> er
> > > købt i brugsen i Løkken, men jeg har også set dem hos min chilipusher
i
> > > københavn og min grønsagswalla i Ålsgårde.
> > >
> > > Hvad med at poste recepten fra Kille Enna?
> > > --
> > > vh ¸.·´¯)
> > > )><((((º> ´Torben Abildgaard
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>



Knud Hubbard (14-01-2003)
Kommentar
Fra : Knud Hubbard


Dato : 14-01-03 21:17

De kan købes i enhver indvandrer-grønthandel med respekt for sig selv.
Det er en lille dåse som står ved de mexicanske produkter.
Chipotle-chilier er s.v.j.v. røgede chilier som er lagt i en speciel
lage/sovs.

On Sun, 12 Jan 2003 16:56:41 +0100, "Geo Ref." <georefby@email.dk>
wrote:

>Hej
>For et par år siden fikjeg en opskrift af Kille Enna.
>Der indgik en bestemt slags chilli, chipolte-chilli i adobo-sauce.
>Jeg blev vildt begejstret for den. Siden har jeg prøvet, prøvet og ...
>Jeg kan ikke finde den nogen steder.
>Så læste jeg i politiken i dag (søndag) igen en opskrift hvor Kille Enna
>anbefaler den chilli.
>Hun skriver samtidig; at den kan købes i de fleste supermarkeder.
>Er der en der kan hjælpe mig med at finde den vil jeg blive glad (igen).
>
>
>Hilsen Georg
>


Lone (16-01-2003)
Kommentar
Fra : Lone


Dato : 16-01-03 10:49

Hej Georg.

Jeg køber min chipottle-chilli i ISO.

KH Lone

"Geo Ref." <georefby@email.dk> skrev i en meddelelse
news:avs386$br5$1@news.cybercity.dk...
> Hej
> For et par år siden fikjeg en opskrift af Kille Enna.
> Der indgik en bestemt slags chilli, chipolte-chilli i adobo-sauce.
> Jeg blev vildt begejstret for den. Siden har jeg prøvet, prøvet og ...
> Jeg kan ikke finde den nogen steder.
> Så læste jeg i politiken i dag (søndag) igen en opskrift hvor Kille Enna
> anbefaler den chilli.
> Hun skriver samtidig; at den kan købes i de fleste supermarkeder.
> Er der en der kan hjælpe mig med at finde den vil jeg blive glad (igen).
>
>
> Hilsen Georg
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste