|
| Tærtebund Fra : Scorpmoon |
Dato : 12-01-03 00:32 |
|
Hej, skal man bage en tærtebund alene uden fyld, og så måske efter afkøling
bage eller bare varme den igen med fyld?
Sidst jeg lavede en maizena tærtebund var den ikke vellykket.. lidt
pizzaagtig, men ok jeg fik den nok heller ikke helt flad.. Men den sku ha
mindst 1 time i ovnen før den var færdig..
Nogen der har en super opskrift på en tærtebund?
Må simpelthen lave min egen svesketærte.. mums
| |
Peter W. Bosse (12-01-2003)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 12-01-03 05:49 |
|
"Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> skrev i en meddelelse...
> Hej, skal man bage en tærtebund alene uden fyld, og så måske efter afkøling
> bage eller bare varme den igen med fyld?
Ikke nødvendigvis, ..det kommer an på hvor meget fyld, fx mazarinmasse i
bunden, så kan det måske godt betale sig at forbage selve bunden.
> Nogen der har en super opskrift på en tærtebund?
En rimelig god mørdejs opskrift er 1-2-3, kan også bruges som linsedej.. dvs:
100 g flormelis
200 g marg/smør
300 g mel
1æg (lille)
evt. vanille
PS: Har du prøvet at bage svesketærte af butterdej, ..det er bare sagen!
Fortsat go' weekend!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
»Guderne kjedede sig, derfor skabte de Menneskene. Adam kjedede sig,
fordi han var alene, derfor skabtes Eva. Fra det Øieblik af kom
Kjedsommeligheden ind i Verden, og voxede i Størrelse paa det Nøiagtigste
alt eftersom Folkemængden voxede. Adam kjedede sig alene, derpaa kjedede
Adam og Eva sig i Forening, derpaa kjedede Adam og Eva og Kain og Abel sig
en famille, derpaa tiltog Folkemængden i Verden, og Folkene kjedede sig en
masse. For at adsprede sig fattede de den Tanke at bygge et Taarn, der var saa
langt, at det ragede op i Skyen. Denne Tanke er ligesaa kjedsommelig som
Taarnet var langt, og et forfærdeligt Beviis paa, hvorledes Kjedsommeligheden
havde taget Overhaand.« - Søren Kierkegaard
| |
torup bachmann (12-01-2003)
| Kommentar Fra : torup bachmann |
Dato : 12-01-03 12:22 |
|
"Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> skrev i en meddelelse
news:avq9hq$vn4$1@news.net.uni-c.dk...
> Hej, skal man bage en tærtebund alene uden fyld, og så måske efter
afkøling
> bage eller bare varme den igen med fyld?
>
> Sidst jeg lavede en maizena tærtebund var den ikke vellykket.. lidt
> pizzaagtig, men ok jeg fik den nok heller ikke helt flad.. Men den sku ha
> mindst 1 time i ovnen før den var færdig..
>
> Nogen der har en super opskrift på en tærtebund?
>
> Må simpelthen lave min egen svesketærte.. mums
>
>Hejsa
Mit bedste bud, er hvis du kan få fat i noget ZeZe mel til tærter. Det er
sådan en lilla pose med 500 gr. i. Jeg har desværre ikke set det længe, hvor
jeg bor, men det er jo ikke ensbetydende med, at det ikke er der, hvor du
bor.
den opskrift der er på posen er i mine øjne perfekt. Supersprød og dejlig og
ganske nem at lave.
MVH Rikke
www.rikkebachmann.webbyen.dk
| |
Bjarke Bundgaard (12-01-2003)
| Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard |
Dato : 12-01-03 13:01 |
|
"Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> wrote in message
news:avq9hq$vn4$1@news.net.uni-c.dk...
> Hej, skal man bage en tærtebund alene uden fyld, og så måske efter
afkøling
> bage eller bare varme den igen med fyld?
>
> Sidst jeg lavede en maizena tærtebund var den ikke vellykket.. lidt
> pizzaagtig, men ok jeg fik den nok heller ikke helt flad.. Men den sku ha
> mindst 1 time i ovnen før den var færdig..
>
> Nogen der har en super opskrift på en tærtebund?
>
> Må simpelthen lave min egen svesketærte.. mums
>
Husk at når du forbager tærter, enten at ligge kikærter, bønner, gule ærter,
rene småsten eller lignende på/i tærtebunden når du bager. Ligeledes skal du
huske at prikke hul i dejen med en gaffel eller lignende (det ved du
sæ'fø'li godt). Så holdes den på plads under bagning. Du kan vist også købe
nogle professionelle bagesmåsten af et eller andet varmeresistent materiale.
Det kan altså godt anbefales! - Det er ikke bare li'r ;)
Bjarke
| |
Scorpmoon (22-01-2003)
| Kommentar Fra : Scorpmoon |
Dato : 22-01-03 06:51 |
|
> Husk at når du forbager tærter, enten at ligge kikærter, bønner, gule
ærter,
> rene småsten eller lignende på/i tærtebunden når du bager. Ligeledes skal
du
> huske at prikke hul i dejen med en gaffel eller lignende (det ved du
> sæ'fø'li godt). Så holdes den på plads under bagning. Du kan vist også
købe
> nogle professionelle bagesmåsten af et eller andet varmeresistent
materiale.
> Det kan altså godt anbefales! - Det er ikke bare li'r ;)
>
>
> Bjarke
>
Har netop fulgt dit råd med at putte bønner under tærten, det var en ren
fiasko! Tærten smagte af popcorn! og bønnerne var umulige at fjerne fra
tærten bagefter.
| |
Klaus Alexander Seis~ (22-01-2003)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 22-01-03 09:13 |
|
Scorpmoon skrev:
> bønnerne var umulige at fjerne fra tærten bagefter.
Jeg plejer at lægge et lag bagepapir mellem tærtebunden og bønnerne
(jeg bruger linser, men det er nok en uvæsentlig detalje). Man kan
i øvrigt få "linser" af metal til den slags - de frigiver ikke smag.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Bjarke Bundgaard (22-01-2003)
| Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard |
Dato : 22-01-03 09:22 |
|
Åh... det er jeg ked af... :(
Jeg har åbenbart lige glemt en vigtig detalje! Bagepapir!!!
Jeg siger uforbeholdent undskyld! Håber det er gået bedre uden mine råd...
Men hvis du tør at prøve igen - vil jeg altså opfordre dig til at gøre det
igen - men bagepapir. Du forer tærten med bagpapir (så tæt på dejen som
muligt) og så fordeler du bønnerne el. lignende ovenpå bagepapiret.
Bjarke
| |
Bjarke Bundgaard (22-01-2003)
| Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard |
Dato : 22-01-03 09:23 |
|
> Har netop fulgt dit råd med at putte bønner under tærten, det var en ren
> fiasko! Tærten smagte af popcorn! og bønnerne var umulige at fjerne fra
> tærten bagefter.
Lige et spørgsmål? Under tærten? Du mener vel oveni - ikke sandt?
Bjarke
| |
Scorpmoon (22-01-2003)
| Kommentar Fra : Scorpmoon |
Dato : 22-01-03 11:29 |
|
"Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> wrote in message
news:b0lkcs$890$1@news.cybercity.dk...
>
> > Har netop fulgt dit råd med at putte bønner under tærten, det var en ren
> > fiasko! Tærten smagte af popcorn! og bønnerne var umulige at fjerne fra
> > tærten bagefter.
>
> Lige et spørgsmål? Under tærten? Du mener vel oveni - ikke sandt?
>
Nej jeg havde åbenbart totalt misforstået det hele, jeg puttede bønnerne
_under_ tærten.. min logik var at varmen derved kunne komme under bunden på
den måde.
Men det var ikke kun det som gik galt for mig, jeg forsøgte at lave gele med
husblas/frugtlage og det blev en omgang vand, så tærten var helt vandet..
hvad værst var at jeg serverede den for gæster
Men nu tror jeg at jeg fatter det..
| |
Scorpmoon (22-01-2003)
| Kommentar Fra : Scorpmoon |
Dato : 22-01-03 11:31 |
|
øhh en helt anden ting... Når jeg forbager tærten og så kommer
fyld/creme/gele på så plejer jeg også at lægge dej i tern ovenpå tærten, men
denne dej bliver ikke bagt færdig på samme tid som bunden fordi den kommer
efter... Så der har jeg et problem jeg ikke rigtig ved hvordan jeg løser.
Men i grunden så tror jeg ikke at creme og gele egner sig til at bages..
| |
Bjarke Bundgaard (22-01-2003)
| Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard |
Dato : 22-01-03 12:17 |
|
"Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> wrote in message
news:b0lrth$vgo$1@news.net.uni-c.dk...
> øhh en helt anden ting... Når jeg forbager tærten og så kommer
> fyld/creme/gele på så plejer jeg også at lægge dej i tern ovenpå tærten,
men
> denne dej bliver ikke bagt færdig på samme tid som bunden fordi den kommer
> efter... Så der har jeg et problem jeg ikke rigtig ved hvordan jeg løser.
>
> Men i grunden så tror jeg ikke at creme og gele egner sig til at bages..
Nej... det ville jeg heller ikke satse på... En tærte med 'låg' kan vist kun
laves med indhold der tåler høj varme, f.eks. bær, frugt osv. Sådan noget
som chokolade, gelé, creme og friske bær skal puttes i tærten efter bagning.
Hvis du er en 'haj' kan du sikkert bage et låg der passer til diameteren og
placere det ovenpå...
Jeg villle ta' et stort stykke bagepapir. Så ville jeg tegne omridset af
tærteformen på papiret. Derefter ville jeg rulle tærtedej ud til en tykkelse
svarende til tærtebunden. Derefter kunne man skærer strimler af tærtedej ud
i 1½ cm brede bånd, som så kunne arrangeres i et 'net' over på den aftegnede
cirkel. Skær de ender af, der rager du over skitsen. Evt. kan man ligge en
strimmel dej hele vejen rundt i kanten. Tryk nettet sammen med en gaffel. og
sæt det i ovnen. Bag den på sammen måde som tærtebunden - men sid lige foran
ovnen, parat til at hive den ud hvis den begynder at sortne. For den skal
givet vis ikke ha' lige så lang tid som bunden (Det tager jo lidt tid at
varme tærteformen op).
Dette forslag er ikke praktisk afprøvet - så det er på egen risiko ;) Jeg
forestille mig dog, at det godt ville kunne lykkes... (ja, ellers ville jeg
jo selvfø'li ikke skrive det).
Bjarke
| |
Nette (22-01-2003)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 22-01-03 12:55 |
|
"Scorpmoon" wrote in message news:b0lrth$vgo$1@news.net.uni-c.dk...
> øhh en helt anden ting... Når jeg forbager tærten og så kommer
> fyld/creme/gele på så plejer jeg også at lægge dej i tern ovenpå tærten,
men
> denne dej bliver ikke bagt færdig på samme tid som bunden fordi den kommer
> efter... Så der har jeg et problem jeg ikke rigtig ved hvordan jeg løser.
>
> Men i grunden så tror jeg ikke at creme og gele egner sig til at bages..
Det kommer helt an på, hvad du vil lave???
Hvis du vil lave en tærte med creme, vil jeg nok råde dig til selv at lave
noget creme, afkøle det og hælde det i tærten. Det der creme du kan købe i
pulverform i forretningerne, egner sig ikke til bagning. Din lokale bager,
kan sikkert også sælge dig lidt coldcremespulver, hvis du vil gøre det nemt.
men husk at creme bager meget op.
Hvis tærten er lavet af den linsedej der er omtalt her tidligere og rullet
rimelig tyndt ud, så er det ikke nødvendigt at forbage den, end sige at
fylde den med bønner for at holde den nede.
Bønner, forme osv. kan man med held fylde ovenpå bagepapiret, som ligger
over dejen, hvis man bager med butterdej.
Linsedejen skal dog, som der også er skrevet herinde, prikkes alligevel.
Men igen, det er lidt svært at råde dig, når jeg ikke ved, hvilken slags
tærte du vil lave.
Hvis det f.eks. er frugttærte, vil jeg slet ikke lave den med linsedej, men
der i mod skrælle frugten og lave en dej af 1:1 af mel, margarine og sukker
og så smuldre den over, bag den og servere cremefraiche oprørt med noget
sirup el. lign. til.
Nette
| |
|
|