|
| Nigella & Jamie = pop-kultur? Fra : Bjarke Bundgaard |
Dato : 10-01-03 23:09 |
|
Jeg lyttede til P1 Nanna's køkken her til aften. De diskuterede blandt andet
de britiske TV-kokke Nigella og Jamie Oliver. Fyren i programmet havde lidt
svært ved at døje Nigella, men de blev vist enige om at det er en personlig
smagssag. Jeg synes ikke rigtig nogen af dem kom dybt ind i emnet omkring
disse supersmarte kokkes overdrevne indtog i dansk TV.
Jeg var på besøg hos en ven i London for et par år siden - og det var mit
generelle indtryk, at den gennemsnitlige englænder bestemt hverken har råd
eller tid til at følge disse to guldfugles udskejelser i køkkenet. Min
oplevelse var nærmest at supermarkederne i London enten sælger præfabrikeret
gourmetmad i eksklusive plastikpakker for dem der ikke har tid - og
dybfrosne chips i 10 varianter til dem der ikke har råd.
Så - måske er målgruppen for disse programmer- i virkeligheden alle os
danskere og skandinavere der altid - per instinkt - vender øjene imod
London, når vi skal finde en ny trend. Måske er vi køerne der skal malkes?
Muuuuhhhehe....
Men hvis vi virkeligt er målgruppen - rammer de os så egentligt? Er disse
programmer egentligt særlige gode? Lærer vi noget? Er det egentligt ikke
bare en 'soap-opera' der foregår i køkkenet i stedet for i Huxtables
dagligstue?
Jeg plejer - når jeg ikke lige er for træt - at stille mig selv spørgsmålet:
hvad fik du så ud af det, kammerat? Jeg ved godt det nærmest er en umulighed
når man er smadret efter en arbejdsdag - men i tillfældet med Nigella og
Jamie fandt jeg frem til min egen klare holdning... og det er en go'
fornemmelse...
Nej, de siger mig intet. Og værre er - de inspirerer mig generelt heller
ikke. Kun Jamie's burger med udskårne bøffer har holdt fast i mine
køkkenvaner. Med det udbud af råvare de har til rådighed, skal man være
noget af en køkke-idiot for at være i stand til at ødelægge måltidet.
Alting bliver lækkert når man har frisk krydderurter i lange baner,
sprællende fisk, prima jomfruolivenolie en masse, superbt kød, friske
mejeriprodukter der synes komme direkte ind med 04:00-toget... Jeg mener;
hvor svært kan det så egentligt være??? Næ, jeg synes Nigella og Jamie
Oliver er en rå omgang pop-kultur fra UK. Jeg synes faktisk BBC programmet
"Ready, steady cook!" var langt sjovere og mere lærerigt. Her tog man nemlig
udgangspunkt i en realistisk virkelighed. Ikke noget Dr. Huxtable - bare mad
for mennesker.
Med venlig hilsen
Bjarke (forventningsfuldt ventende på en go' diskussion)
| |
Ukendt (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 11-01-03 01:15 |
|
"Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> wrote in message
news:avng9a$3dq$1@news.cybercity.dk...
> Jeg lyttede til P1 Nanna's køkken her til aften. De diskuterede blandt
andet
> de britiske TV-kokke Nigella og Jamie Oliver. Fyren i programmet havde
lidt
> svært ved at døje Nigella, men de blev vist enige om at det er en
personlig
> smagssag. Jeg synes ikke rigtig nogen af dem kom dybt ind i emnet omkring
> disse supersmarte kokkes overdrevne indtog i dansk TV.
>
> Jeg var på besøg hos en ven i London for et par år siden - og det var mit
> generelle indtryk, at den gennemsnitlige englænder bestemt hverken har råd
> eller tid til at følge disse to guldfugles udskejelser i køkkenet. Min
> oplevelse var nærmest at supermarkederne i London enten sælger
præfabrikeret
> gourmetmad i eksklusive plastikpakker for dem der ikke har tid - og
> dybfrosne chips i 10 varianter til dem der ikke har råd.
>
> Så - måske er målgruppen for disse programmer- i virkeligheden alle os
> danskere og skandinavere der altid - per instinkt - vender øjene imod
> London, når vi skal finde en ny trend. Måske er vi køerne der skal malkes?
> Muuuuhhhehe....
>
> Men hvis vi virkeligt er målgruppen - rammer de os så egentligt? Er disse
> programmer egentligt særlige gode? Lærer vi noget? Er det egentligt ikke
> bare en 'soap-opera' der foregår i køkkenet i stedet for i Huxtables
> dagligstue?
>
> Jeg plejer - når jeg ikke lige er for træt - at stille mig selv
spørgsmålet:
> hvad fik du så ud af det, kammerat? Jeg ved godt det nærmest er en
umulighed
> når man er smadret efter en arbejdsdag - men i tillfældet med Nigella og
> Jamie fandt jeg frem til min egen klare holdning... og det er en go'
> fornemmelse...
>
> Nej, de siger mig intet. Og værre er - de inspirerer mig generelt heller
> ikke. Kun Jamie's burger med udskårne bøffer har holdt fast i mine
> køkkenvaner. Med det udbud af råvare de har til rådighed, skal man være
> noget af en køkke-idiot for at være i stand til at ødelægge måltidet.
> Alting bliver lækkert når man har frisk krydderurter i lange baner,
> sprællende fisk, prima jomfruolivenolie en masse, superbt kød, friske
> mejeriprodukter der synes komme direkte ind med 04:00-toget... Jeg mener;
> hvor svært kan det så egentligt være??? Næ, jeg synes Nigella og Jamie
> Oliver er en rå omgang pop-kultur fra UK. Jeg synes faktisk BBC programmet
> "Ready, steady cook!" var langt sjovere og mere lærerigt. Her tog man
nemlig
> udgangspunkt i en realistisk virkelighed. Ikke noget Dr. Huxtable - bare
mad
> for mennesker.
>
> Med venlig hilsen
>
> Bjarke (forventningsfuldt ventende på en go' diskussion)
>
>
>
og?
H
| |
Jan Bøgh (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 11-01-03 18:59 |
|
"Henrik" <henrik> wrote in message
news:3e1f620f$0$215$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> og?
Var det virkeligt nødvendigt med et så enormt citat for at fremføre
ovenstående dybsindighed?
vh
Jan
| |
Thomas Hjort (12-01-2003)
| Kommentar Fra : Thomas Hjort |
Dato : 12-01-03 01:09 |
|
"Jan Bøgh" <jan@boegh._X_net> skrev i en meddelelse
news:avplos$3tr$1@sunsite.dk...
> "Henrik" <henrik> wrote in message
> news:3e1f620f$0$215$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>
> > og?
>
> Var det virkeligt nødvendigt med et så enormt citat for at fremføre
> ovenstående dybsindighed?
>
> vh
> Jan
LOL
Mvh Thomas
| |
Scorpmoon (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Scorpmoon |
Dato : 11-01-03 01:46 |
|
Jeg er enig..
Ham Jamie, er det ikke ham "the obvious homosexual" som får julelys i øjnene
hver gang hans let piskede fløde driver ned af desserten? Det er altså klamt
at se på...
Jeg har på det seneste forsøgt at efterligne nogle af de færdige
gourmet-retter man finder i Kvickly kaldet "What's Cooking".. De har nogle
ret spændende salater.. Jeg er dog ikke kommet helt tæt på endnu.. Har
forsøgt at lave Durum-hvede salat og bønne-tomat salsa. Det ender dog med at
koste mere i råvarer end selve salaten fordi man _altid_ skal købe flere
grøntsager end man har brug for
| |
Peter Westh (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 11-01-03 11:38 |
|
"Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> wrote in message
news:avnpgc$v96$1@news.net.uni-c.dk...
> Jeg er enig..
>
> Ham Jamie, er det ikke ham "the obvious homosexual" som får julelys i
øjnene
> hver gang hans let piskede fløde driver ned af desserten? Det er altså
klamt
> at se på...
Nej, det er ham den anden... jeg har navnet lige på tungen... øh...
/P
| |
Peter Westh (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 11-01-03 11:53 |
|
"Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> wrote in message
news:BsST9.33426$Hl6.3580564@news010.worldonline.dk...
> "Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> wrote in message
> news:avnpgc$v96$1@news.net.uni-c.dk...
> > Jeg er enig..
> >
> > Ham Jamie, er det ikke ham "the obvious homosexual" som får julelys i
> øjnene
> > hver gang hans let piskede fløde driver ned af desserten? Det er altså
> klamt
> > at se på...
>
> Nej, det er ham den anden... jeg har navnet lige på tungen... øh...
Gary Rhodes!
Ham kan jeg godt lide, netop fordi han er fuldstændig for meget.
Iøvrigt har han angiveligt en kone, der hedder Jenny????
MVH
Peter
| |
Nicolai Zoffmann Hei~ (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Nicolai Zoffmann Hei~ |
Dato : 11-01-03 02:17 |
|
Tjae....de er da bedre end Tv3 og 3+'s Mad på minuttet - det er da for
åndsvagt.
Jeg må indrømme at jeg ikke er meget for den smule Nigella jeg har set.
Jamie kan jeg (lidt) bedre forholde mig til, men jeg gi'r ikke meget for alt
det der med hans venner (er det egentligt ikke oftest veninder) og som du
siger har man alle de råvarer han har burde lækker mad ikke være noget
problem Jeg har to af hans kogebøger hvoraf jeg har jeg lavet et par
opskrifter med stor succes, men de er nu også ligeså gode hvis jeg bruger
dem som udgangspunkt for egen kreation.
Synes ellers i starten at det var rart med et forfriskende madprogram, men
ved eftertanke tror jeg sådan set du har ret, en ordentlig gang pop-kultur.
hygge,
Nicolai
| |
Thomas Hjort (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Thomas Hjort |
Dato : 11-01-03 02:22 |
|
"Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> skrev i en meddelelse
news:avng9a$3dq$1@news.cybercity.dk...
Nigella er hvad mad angår totalt klam. Hun slikker på fingrene og stikker
dem ned i maden igen, og jeg har set hende flere gange hvor hendes hår
falder ned i/røre maden.
Det er sgu top-ulækkert og har intet med køkken-kultur at gøre.
Mvh Thomas
| |
Peter Westh (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 11-01-03 11:49 |
|
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> wrote in message
news:avnrjn$mit$1@news.cybercity.dk...
>
> "Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> skrev i en meddelelse
> news:avng9a$3dq$1@news.cybercity.dk...
>
> Nigella er hvad mad angår totalt klam. Hun slikker på fingrene og stikker
> dem ned i maden igen, og jeg har set hende flere gange hvor hendes hår
> falder ned i/røre maden.
> Det er sgu top-ulækkert og har intet med køkken-kultur at gøre.
Hun må til enhver tid gerne komme sit hår i min mad
Spøg til side, jeg synes egentlig hun er meget god, for retterne er meget
enkle og de bliver lavet i en realistisk sammehæng. Jeg synes man kan snuppe
en ide hist og her. Jamie oliver siger mig derimod ikke. Jeg tror det er
fordi, han tydeligvis ikke har et liv. Jeg synes det virker ekstremt
iscenesat.
Det er rigtigt at det kan være dyrt at lave tv-kokkenes mad fra ende til
anden, men jeg tror mere det skyldes at det altid er dyrt at lave mad ud fra
et billede i en kogebog.
Jeg går altid på indkøb, køber hvad der er på tilbud eller ser ekstra godt
ud, og så starter jeg der. Er lige begyndt at på grøntsager fra Årstiderne,
og så sætter kassens indhold jo ligesom dagsordenen.
Ind imellem er det så at jeg kan huske, hvad en eller anden kok engang
gjorde med lige netop den ting, jeg står med.
Men alt det der med vennerne, der kommer på besøg, som prøger både Jamie
Oliver og Nigella Lawson synes jeg er ren følelsesporno; gad vide hvor mange
blegfede briter der sidder med en pose chips og ser på det, alene?
MVH
Peter
| |
Maria Pedersen (12-01-2003)
| Kommentar Fra : Maria Pedersen |
Dato : 12-01-03 20:42 |
|
>
> Nigella er hvad mad angår totalt klam. Hun slikker på fingrene og stikker
Hvad kanal kører Nigella's tv køkken på?
VH
Maria Pedersen
| |
Peter Westh (13-01-2003)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 13-01-03 13:07 |
|
"Maria Pedersen" <mariaped@worldonline.dk> wrote in message
news:UxjU9.34531$Hl6.3829235@news010.worldonline.dk...
> >
> > Nigella er hvad mad angår totalt klam. Hun slikker på fingrene og
stikker
>
> Hvad kanal kører Nigella's tv køkken på?
DR2, den hemmelige kanal.
/P
| |
Nette (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 11-01-03 08:54 |
|
"Bjarke Bundgaard" wrote in message news:avng9a$3dq$1@news.cybercity.dk...
> Jeg lyttede til P1 Nanna's køkken her til aften. De diskuterede blandt
andet
> de britiske TV-kokke Nigella og Jamie Oliver..............etc..
Hej Bjarke.
Jeg vil give dig tildels ret.
Det ER underholdning mere end det er "køkkenlektion". Det er en trend på et
område, hvor nogle hopper med og resten bliver ved hakkebøfferne, med de
kogte kartofler og den brune sovs. Men spøgsmålet er, om dem der hopper med
ikke bare gør ligesom jeg?
Nu kender jeg kun Olivers, den anden har jeg faktisk aldrig set eller hørt
ret meget om.
Jeg har heller ikke råd til at efterleve alle de ting, der sker i det
køkken. Det er meget få opskrifter jeg har ladet indgå i hverdagens
madlavning.
Men sådan synes jeg altid det har været med tvkokkene. De har nogle fine og
gode ideer, men som bare er hamrende svære at få udført til hverdag, hvor
også tid og økonomi spiller ind.
Jeg ser nogle gange madprogrammerne, skriver nogle af ideerne ned, og gemmer
dem til en given lejlighed, hvor der skal ske noget ekstra. Men jeg gør det,
hvis det er noget nyt, og føler ikke jeg lader mig drage af programmets
sammensætning, omgivelserne eller måden hvorpå fremstillingen af retten
vises, det kunne faktisk være nok at vise opskriften og så den færdige ret,
resten skulle jeg nu nok selv kunne finde ud af, for ja,- det e r svært at
lave noget der smager dårligt, når man har alle de gode råvarer i hus
Nette
| |
Anders (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Anders |
Dato : 11-01-03 10:26 |
|
"Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> skrev i en meddelelse
news:avng9a$3dq$1@news.cybercity.dk...
snip
> Nej, de siger mig intet. Og værre er - de inspirerer mig generelt heller
> ikke. Kun Jamie's burger med udskårne bøffer har holdt fast i mine
> køkkenvaner. Med det udbud af råvare de har til rådighed, skal man være
> noget af en køkke-idiot for at være i stand til at ødelægge måltidet.
> Alting bliver lækkert når man har frisk krydderurter i lange baner,
> sprællende fisk, prima jomfruolivenolie en masse, superbt kød, friske
> mejeriprodukter der synes komme direkte ind med 04:00-toget... Jeg mener;
> hvor svært kan det så egentligt være???
Jamen, hvem siger det skal være svært? Pointen med disse programmer er vel
netop
at vise folk, at det kan være forholdsvis ukompliceret at lave god mad, men
at det fordrer
gode råvarer. Når man ser hvilke lorteprodukter man kan købe i
supermarkederne i dag,
er det da på høje tid, at der er nogle der stiller krav til råvarerne.
Og når man ser hvor mange hel og halvfærdige varer/retter man kan få, er det
da rart
at se nogle, der viser hvordan man laver mad.
Vi lever i en verden, hvor man nu kan købe færdigstegt bacon. DET ER DA
GROTESK!!
> Næ, jeg synes Nigella og Jamie
> Oliver er en rå omgang pop-kultur fra UK. Jeg synes faktisk BBC programmet
> "Ready, steady cook!" var langt sjovere og mere lærerigt. Her tog man
nemlig
> udgangspunkt i en realistisk virkelighed. Ikke noget Dr. Huxtable - bare
mad
> for mennesker.
Jeg ved ikke hvad du mener med realistisk. Dette program kræver jo netop
tilstedeværelsen af
professionelle kokke, så selvom underholdningsværdien er høj, har det ikke
meget med arbejdet hjemme
i køkkenet at gøre. Jeg holder nu selv meget af programmet.
Jeg synes, at der er blver færre og færre mennesker, der kan lave mad,
hvilket vareudbuddet i butikkerne
også reflekterer. Så jo flere madprogramer i TV desto bedre.
Personligt synes jeg ikke Nutella Lawson er noget at råbe hurra for, men hun
laver enkle, fornuftige retter
hvor alle kan være med. Og så er hun en skøn fuckfinger til Anne Larsen, hun
går ikke af vejen for at bruge
smør og fløde etc....
Jamie Oliver har en oprigtig glæde til gode råvarer og mad, hvilket hans
programmer altid afspejler. Det synes
jeg heller ikke vi kan få for meget af.....
Anders
| |
ottesen (11-01-2003)
| Kommentar Fra : ottesen |
Dato : 11-01-03 11:16 |
|
"Anders" <alfaekko@nospamget2net.dk> wrote in message
news:3e1fe334$0$11076$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> "Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> skrev i en meddelelse
> news:avng9a$3dq$1@news.cybercity.dk...
>
> Jamen, hvem siger det skal være svært? Pointen med disse programmer er vel
> netop
> at vise folk, at det kan være forholdsvis ukompliceret at lave god mad,
men
> at det fordrer
> gode råvarer. Når man ser hvilke lorteprodukter man kan købe i
> supermarkederne i dag,
> er det da på høje tid, at der er nogle der stiller krav til råvarerne.
Jeg tror at budskabet om "ordentlige og friske råvarer" er sevet ind hos en
del mennesker. Det store problem for mange, (deriblandt mig selv) er jo bare
at det at købe gode og friske råvarer ofte er meget dyrere en hvis man
vælger at gå på kompromis. Jeg skulle med stor glæde købe mit kød hos
slagteren, købe frisk fisk hos fiskehandleren (eller købe fisk i det hele
taget , købe usprøjtede/økologiske grøntsager og bruge en masse friske
krydderurter - men min S.U. forbyder det langt hen ad vejen... Og sådan er
der nok mange, bl.a.(børne)-familier som har et stramt budget, der også
tænker.
Men klart - det er et dilemma - for så længe jeg vælger at købe de billige
og dårligere råvarer der er fyldt med tilsætningsstoffer, så er jeg selvf.
også med til at indikere at der er et marked for det.
> Og når man ser hvor mange hel og halvfærdige varer/retter man kan få, er
det
> da rart
> at se nogle, der viser hvordan man laver mad.
> Vi lever i en verden, hvor man nu kan købe færdigstegt bacon. DET ER DA
> GROTESK!!
>
Ved det...- så det forleden da jeg var i Alta, - det er langt ude...
/ottesen
| |
Ida Nielsen (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Ida Nielsen |
Dato : 11-01-03 11:51 |
|
> Jeg tror at budskabet om "ordentlige og friske råvarer" er sevet ind hos
en
> del mennesker. Det store problem for mange, (deriblandt mig selv) er jo
bare
> at det at købe gode og friske råvarer ofte er meget dyrere en hvis man
> vælger at gå på kompromis. Jeg skulle med stor glæde købe mit kød hos
> slagteren, købe frisk fisk hos fiskehandleren (eller købe fisk i det hele
> taget , købe usprøjtede/økologiske grøntsager og bruge en masse friske
> krydderurter - men min S.U. forbyder det langt hen ad vejen... Og sådan er
> der nok mange, bl.a.(børne)-familier som har et stramt budget, der også
> tænker.
> Men klart - det er et dilemma - for så længe jeg vælger at købe de billige
> og dårligere råvarer der er fyldt med tilsætningsstoffer, så er jeg selvf.
> også med til at indikere at der er et marked for det.
>
> /ottesen
Hej jeg er nået frem til den erkendelse at jeg spare flere penge på
madbudgettet ved at handle gode råvarer, fordi jeg der ved undgår
supermarkederne og derved også mine impuls køb ( Som jeg desværre er meget
god til)
Jeg handler kød hos min slagter i en kødpakke som han laver en gang om
måneden. Grønsager køber jeg hos årstiderne, og er udemærket tilfreds med
varene derfra.
Du får lige linket til min slagter, her kan du se min kødpakke, så kan det
være at din lokale slagter kan tilbyde noget af det samme
www.slagterfriis.dk
www.aarstiderne.com ( Du det sikkert allerede men alligevel )
Venlig hilsen
Ida
| |
Nette (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 11-01-03 12:31 |
|
"Ida Nielsen" wrote in message
news:qGST9.33435$Hl6.3582116@news010.worldonline.dk...
> Jeg handler kød hos min slagter i en kødpakke som han laver en gang om
> måneden. Grønsager køber jeg hos årstiderne, og er udemærket tilfreds med
> varene derfra.
> Du får lige linket til min slagter, her kan du se min kødpakke, så kan det
> være at din lokale slagter kan tilbyde noget af det samme
> www.slagterfriis.dk
> www.aarstiderne.com ( Du det sikkert allerede men alligevel )
Hejsa Ida
Jeg har selv engang imellem bestilt en lignende pakke hos en slagter, og jeg
synes også det er en god og billig idé. Hvad der så yderligere er en service
ved din slagter, er at det hele er pakket og klar til fryseren, samt at der
er opskrifter med. ...En god idé...
Kødet derimod, inde på årstidernes side, er meget dyrt. Det samme mener jeg
grøntsagerne er derinde. Dem kan man da købe på torvet eller hos
grønshandleren meget billigere. Og så kan man endda helt selv vælge ud,
hvilke slags det skal være. Alt hvad det kræver er at rive en time ud af
kalenderen en lørdag formiddag et par gange om måneden, eller endnu bedre
tage familien med en tur på grønttorvet eller hos grønthandleren. Hvis man
er bange for at mangle ideer til hvad man skal købe, kunne man jo hente
inspiration inde fra årstidernes side....
Nette
| |
Peter Westh (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 11-01-03 12:39 |
|
"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> wrote in message
news:3e20004d$0$2541$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> Kødet derimod, inde på årstidernes side, er meget dyrt. Det samme mener
jeg
> grøntsagerne er derinde. Dem kan man da købe på torvet eller hos
> grønshandleren meget billigere. Og så kan man endda helt selv vælge ud,
> hvilke slags det skal være. Alt hvad det kræver er at rive en time ud af
> kalenderen en lørdag formiddag et par gange om måneden, eller endnu bedre
> tage familien med en tur på grønttorvet eller hos grønthandleren. Hvis man
> er bange for at mangle ideer til hvad man skal købe, kunne man jo hente
> inspiration inde fra årstidernes side....
Det er rigtigt, at de er relativt dyre. Jeg får Mixkassen, der koster 167,
og jeg vil skyde på man kunne få de samme varer økologiske for omkring 100.
Men kvaliteten bliver meget svær at slå!
/P
| |
Peter (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Peter |
Dato : 11-01-03 12:52 |
|
"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e20004d$0$2541$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
>
> "Ida Nielsen" wrote in message
> news:qGST9.33435$Hl6.3582116@news010.worldonline.dk...
> > Jeg handler kød hos min slagter i en kødpakke som han laver en gang om
> > måneden. Grønsager køber jeg hos årstiderne, og er udemærket tilfreds
med
> > varene derfra.
> > Du får lige linket til min slagter, her kan du se min kødpakke, så kan
det
> > være at din lokale slagter kan tilbyde noget af det samme
> > www.slagterfriis.dk
> > www.aarstiderne.com ( Du det sikkert allerede men alligevel )
>
> Hejsa Ida
>
> Jeg har selv engang imellem bestilt en lignende pakke hos en slagter,
Hvilken slagter?
| |
Nette (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 11-01-03 14:05 |
|
"Peter" wrote in message news:avp0mt$jln$1@sunsite.dk...
> > Jeg har selv engang imellem bestilt en lignende pakke hos en slagter,
>
> Hvilken slagter?
Een her i Århus, på Frederiksbjerg torv. Jeg garanterer selvfølgelig ikke
for at indholdet er det sammen, men en ugepakke til billige penge er det i
hvert fald
Nette
| |
ottesen (11-01-2003)
| Kommentar Fra : ottesen |
Dato : 11-01-03 14:15 |
|
"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> wrote in message
news:3e201659$0$2553$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
>
> Een her i Århus, på Frederiksbjerg torv. Jeg garanterer selvfølgelig ikke
> for at indholdet er det sammen, men en ugepakke til billige penge er det
i
> hvert fald
>
Sjovt - jeg bor 100m. fra den :.-) Er det en ok pakke?
/ottesen
| |
Nette (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 11-01-03 14:31 |
|
"ottesen"wrote in message
news:3e2018d1$0$83847$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Sjovt - jeg bor 100m. fra den :.-)
He he, Jeg har dog lidt længere, nemlig 400 m.
>Er det en ok pakke?
Nej da, den er rigtig dårlig. Det er derfor jeg har købt den flere
gange...
Du kan roligt gøre den. Der er godt til fryseren og så har de forøvrigt
nogle rigtig gode pølser derhenne også........Og måske kan man få
afhentningen til at passe med en torvetur onsdag el. lørdag?
Nette
| |
ottesen (11-01-2003)
| Kommentar Fra : ottesen |
Dato : 11-01-03 15:16 |
|
"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> wrote in message
news:3e201c9a$0$2558$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
>
> Nej da, den er rigtig dårlig. Det er derfor jeg har købt den flere
> gange...
>
Ja ja - okay okay...
> Du kan roligt gøre den. Der er godt til fryseren og så har de forøvrigt
> nogle rigtig gode pølser derhenne også........Og måske kan man få
> afhentningen til at passe med en torvetur onsdag el. lørdag?
>
Jeps - torvet er det store hit... Må hen og se hvad han har. Har kun været
der hurtigt en enkelt gang...Hvad skal han have for sådan en "uge pakke"?
/ottesen
| |
Nette (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 11-01-03 15:58 |
|
"ottesen" wrote in message
news:3e20271a$0$83841$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Jeps - torvet er det store hit... Må hen og se hvad han har. Har kun været
> der hurtigt en enkelt gang...Hvad skal han have for sådan en "uge pakke"?
Jeg kan faktisk ikke helt huske det, men hvis du er meget nysgerrig, så
mener jeg der hænger et skilt inde i butikken om det, på væggen bag
disken..med lidt held kan du se det udefra
Nette
| |
ottesen (11-01-2003)
| Kommentar Fra : ottesen |
Dato : 11-01-03 13:49 |
|
"Ida Nielsen" <idani@worldonline.dk> wrote in message
news:qGST9.33435$Hl6.3582116@news010.worldonline.dk...
Hej Ida.
>
> Hej jeg er nået frem til den erkendelse at jeg spare flere penge på
> madbudgettet ved at handle gode råvarer, fordi jeg der ved undgår
> supermarkederne og derved også mine impuls køb ( Som jeg desværre er meget
> god til)
Det kan der være noget om. Havde jeg ikke tænkt på...
> Jeg handler kød hos min slagter i en kødpakke som han laver en gang om
> måneden. Grønsager køber jeg hos årstiderne, og er udemærket tilfreds med
> varene derfra.
> Du får lige linket til min slagter, her kan du se min kødpakke, så kan det
> være at din lokale slagter kan tilbyde noget af det samme
> www.slagterfriis.dk
> www.aarstiderne.com ( Du det sikkert allerede men alligevel )
>
Den kødpakke du taler om er det den de kalder "14 dags pakke"? Det er
faktisk en god ide. 700,- er mange penge, men personligt ville jeg nok også
have kød nok til det næste laaaange stykke tid . Kan dog ikke helt
gennemskue hvordan prislejet er hvis man sammenligner med hvad jeg skulle
have givet for hele baduljen i føtex....Men kvaliteten er sikkert meget
bedre...
/ottesen
| |
Jan Bøgh (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 11-01-03 19:09 |
|
"Anders" <alfaekko@nospamget2net.dk> wrote in message
news:3e1fe334$0$11076$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Jeg synes, at der er blver færre og færre mennesker, der kan lave mad,
Sikkert - men samtidigt bliver der flere og flere, der går meget engageret
til køkkentjansen.
De 'færre og færre' har nok bevæget sig fra at lave halvkedeligt jævnt
hverdagsmad over til at købe halvfærdige produkter garneret med sovs fra
Jensens eller decideret færdigmad. Og efter min ringe opfattelse er
forskellen ikke overvældende.
> hvilket vareudbuddet i butikkerne
> også reflekterer.
Det synes jeg simpelthen ikke passer. Jeg har haft rimeligt klare holdninger
til mad i hvert fald den seneste snes år, og det er min helt klare
overbevisning at udbuddet i den periode er steget - også mht.
kvalitetsvarer. At udbuddet af sekundaprodukter også er vokset ændrer intet
på dette.
vh
Jan
| |
torup bachmann (11-01-2003)
| Kommentar Fra : torup bachmann |
Dato : 11-01-03 16:25 |
|
"Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> skrev i en meddelelse
news:avng9a$3dq$1@news.cybercity.dk...
> Jeg lyttede til P1 Nanna's køkken her til aften. De diskuterede blandt
andet
> de britiske TV-kokke Nigella og Jamie Oliver. Fyren i programmet havde
lidt
> svært ved at døje Nigella, men de blev vist enige om at det er en
personlig
> smagssag. Jeg synes ikke rigtig nogen af dem kom dybt ind i emnet omkring
> disse supersmarte kokkes overdrevne indtog i dansk TV.
>
> Jeg var på besøg hos en ven i London for et par år siden - og det var mit
> generelle indtryk, at den gennemsnitlige englænder bestemt hverken har råd
> eller tid til at følge disse to guldfugles udskejelser i køkkenet. Min
> oplevelse var nærmest at supermarkederne i London enten sælger
præfabrikeret
> gourmetmad i eksklusive plastikpakker for dem der ikke har tid - og
> dybfrosne chips i 10 varianter til dem der ikke har råd.
>
> Så - måske er målgruppen for disse programmer- i virkeligheden alle os
> danskere og skandinavere der altid - per instinkt - vender øjene imod
> London, når vi skal finde en ny trend. Måske er vi køerne der skal malkes?
> Muuuuhhhehe....
>
> Men hvis vi virkeligt er målgruppen - rammer de os så egentligt? Er disse
> programmer egentligt særlige gode? Lærer vi noget? Er det egentligt ikke
> bare en 'soap-opera' der foregår i køkkenet i stedet for i Huxtables
> dagligstue?
>
> Jeg plejer - når jeg ikke lige er for træt - at stille mig selv
spørgsmålet:
> hvad fik du så ud af det, kammerat? Jeg ved godt det nærmest er en
umulighed
> når man er smadret efter en arbejdsdag - men i tillfældet med Nigella og
> Jamie fandt jeg frem til min egen klare holdning... og det er en go'
> fornemmelse...
>
> Nej, de siger mig intet. Og værre er - de inspirerer mig generelt heller
> ikke. Kun Jamie's burger med udskårne bøffer har holdt fast i mine
> køkkenvaner. Med det udbud af råvare de har til rådighed, skal man være
> noget af en køkke-idiot for at være i stand til at ødelægge måltidet.
> Alting bliver lækkert når man har frisk krydderurter i lange baner,
> sprællende fisk, prima jomfruolivenolie en masse, superbt kød, friske
> mejeriprodukter der synes komme direkte ind med 04:00-toget... Jeg mener;
> hvor svært kan det så egentligt være??? Næ, jeg synes Nigella og Jamie
> Oliver er en rå omgang pop-kultur fra UK. Jeg synes faktisk BBC programmet
> "Ready, steady cook!" var langt sjovere og mere lærerigt. Her tog man
nemlig
> udgangspunkt i en realistisk virkelighed. Ikke noget Dr. Huxtable - bare
mad
> for mennesker.
>
> Med venlig hilsen
>
> Bjarke (forventningsfuldt ventende på en go' diskussion)
>
> Hej Bjarke
Jeg må bryde sammen og tilstå. Jeg er en kæmpefan af Jamie!
Jeg synes, at Olivers Twist fra producerens side er skruet elendigt sammen.
Først 2 opskrifter, så kommer gæsterne og skal se ham lave den sidste ret.
Latterligt at se på, men MADEN, den som det hele handler om, hans
entuisasme, osv osv er umådelig smittende og jeg har lavet adskillige af
hans opskrifter med stor, stor succes.
Jeg tror, at Jamie (og Nigella) får mange af os fortravlede mennesker til at
prøve kræfter med noget nyt, fordi "det jo er så nemt". Da opskrifterne er
gode, så bliver maden en succes og vi får mod på igen og prøve noget nyt og
som jeg ser det er det DER Jamie og Nigellas store værdi ligger.
MVH Rikke
Du kan finde opskrifter på
www.rikkebachmann.webbyen.dk
>
>
| |
Bjarke Bundgaard (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard |
Dato : 11-01-03 20:01 |
|
> Jeg må bryde sammen og tilstå. Jeg er en kæmpefan af Jamie!
> Jeg synes, at Olivers Twist fra producerens side er skruet elendigt
sammen.
> Først 2 opskrifter, så kommer gæsterne og skal se ham lave den sidste ret.
> Latterligt at se på, men MADEN, den som det hele handler om, hans
> entuisasme, osv osv er umådelig smittende og jeg har lavet adskillige af
> hans opskrifter med stor, stor succes.
> Jeg tror, at Jamie (og Nigella) får mange af os fortravlede mennesker til
at
> prøve kræfter med noget nyt, fordi "det jo er så nemt". Da opskrifterne er
> gode, så bliver maden en succes og vi får mod på igen og prøve noget nyt
og
> som jeg ser det er det DER Jamie og Nigellas store værdi ligger.
Tja, jeg betvivler bestemt ikke deres evner som kokke - man skal ha' lidt
gefühl med mad, hvis man skal leve op til de forventninger... Men du nævner
selv problemet - nemlig alt det udenomsaktivitet der skal præsentere det som
en livstil og ikke blot nogle gode opskrifter. Jeg hylder meget tanken om at
lave simpel og lækker mad - for det vil få flere af os til at spise bedre...
Men hvorfor alt det gøgl? Min erfaring er, at ha' gæster til middag er vildt
hyggeligt - men optakten, dvs. indkøb og madlavning er ofte en annelse
stressende. Derfor lader jeg mig let provokere af den fantastiske lethed
hvormed Nigella og Jamie holder gæstebud. Der er sådan lidt Marie-Antoinette
krukkeri i det - " hvorfor er I (underforstået alle I jordiske eksistenser)
så dumme at gøre det så besværligt, når det kan være så legende let...se
selv" , eller "Spis dog kage, hvis i ikke har brød". Jeg ved ikke om jeg har
fremlagt pointen tydeligt nok - men det er altså et spørgsmål om at jeg er
lidt muggen over det - i mine øjne - urealistiske tempo og lethed hvormed
venner 'lige' får serveret underskøne retter. Og økonomien? Ja flere har
været inde på, at skal man følge deres opskrifter, så skal de store penge op
af lommen - om ikke andet så for at købe de basale grundingredienser.
Hørte jeg nogen sagde: 'rønnebærerne er vist sure'?
Ja, for pokker - sådan en køkkenfetisist som mig, kan nemt få ondt i et vist
sted, over det ekstravagante udbud af superlækkert køkkenudstyr der skinner
og er en drøm at arbejde med. Og det er sikkert ikke engang Jamie og Nigella
selv der rydder op i køkkenet efter gæsterne er gået... ;)
Nu vil jeg unde mig selv en Pilsner Urquell og minde mig selv om, at de er
de små ting der gøre livet værd at leve. Ikke køkkener og kokke til 1½ mill
kroner... vel? Fortsat go' weekend!
Bjarke
| |
torup bachmann (12-01-2003)
| Kommentar Fra : torup bachmann |
Dato : 12-01-03 00:11 |
|
"Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> skrev i en meddelelse
news:avpplq$813$1@news.cybercity.dk...
> Tja, jeg betvivler bestemt ikke deres evner som kokke - man skal ha' lidt
> gefühl med mad, hvis man skal leve op til de forventninger... Men du
nævner
> selv problemet - nemlig alt det udenomsaktivitet der skal præsentere det
som
> en livstil og ikke blot nogle gode opskrifter. Jeg hylder meget tanken om
at
> lave simpel og lækker mad - for det vil få flere af os til at spise
bedre...
> Men hvorfor alt det gøgl? Min erfaring er, at ha' gæster til middag er
vildt
> hyggeligt - men optakten, dvs. indkøb og madlavning er ofte en annelse
> stressende. Derfor lader jeg mig let provokere af den fantastiske lethed
> hvormed Nigella og Jamie holder gæstebud. Der er sådan lidt
Marie-Antoinette
> krukkeri i det - " hvorfor er I (underforstået alle I jordiske
eksistenser)
> så dumme at gøre det så besværligt, når det kan være så legende let...se
> selv" , eller "Spis dog kage, hvis i ikke har brød". Jeg ved ikke om jeg
har
> fremlagt pointen tydeligt nok - men det er altså et spørgsmål om at jeg er
> lidt muggen over det - i mine øjne - urealistiske tempo og lethed hvormed
> venner 'lige' får serveret underskøne retter. Og økonomien? Ja flere har
> været inde på, at skal man følge deres opskrifter, så skal de store penge
op
> af lommen - om ikke andet så for at købe de basale grundingredienser.
>
> Hørte jeg nogen sagde: 'rønnebærerne er vist sure'?
Hej Bjarke
Nej, jeg er nu ikke enig i, at Jamies mad er dyr at lave, i hvert fald ikke
størstedelen (Nigella kender jeg ikke så meget til). Endvidere er Jamie god
til altid at understrege at ditten, dutten, datten jo altid bare kan
erstattes med .... og så følger en lang række eksempler.
Det er faktisk ganske nemt og ukompliceret at lave Jamies retter, i hvert
fald dem jeg har prøvet. Første gang jeg skulle lave hans kylling med
citron, timian og bacon, drillede det lidt at få fyldet op under skindet,
men det er da også det eneste, jeg kan komme i tanke om.
Jeg synes derimod at de kokke jeg så i TV for, ja hvad ved jeg 15-20 år
siden, var enormt irriterende. Det var som om, at hvis ikke lige man havde
købt en perfekt krondyrsmedaljon, og havde ofret trøffel osv osv, ja hvad i
alverden så man så i det hele taget programmet for? Næh, nu er madlavningen
kommet ned i et økonomisk og fagligt leje, hvor alle kan være med uden at
tjene en bondegård og have gået på kokkeskole i 3 år først. Dét synes jeg er
dejligt!
Og nej, det er bestemt ikke for at undervurdere Jamies faglige
kvalifikationer, for de er helt bestemt i orden, alene de 20 års praktisk
erfaring må jo næsten nødvendigvis have lært ham en del og så er han altså
uddannet kok, hvilket der er en del, der ikke ved.
MVH Rikke
PS: Håber du nød din øl
> Bjarke
>
>
>
>
| |
Bjarke Bundgaard (12-01-2003)
| Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard |
Dato : 12-01-03 13:31 |
|
> Hej Bjarke
> Nej, jeg er nu ikke enig i, at Jamies mad er dyr at lave, i hvert fald
ikke
> størstedelen (Nigella kender jeg ikke så meget til). Endvidere er Jamie
god
> til altid at understrege at ditten, dutten, datten jo altid bare kan
> erstattes med .... og så følger en lang række eksempler.
> Det er faktisk ganske nemt og ukompliceret at lave Jamies retter, i hvert
> fald dem jeg har prøvet. Første gang jeg skulle lave hans kylling med
> citron, timian og bacon, drillede det lidt at få fyldet op under skindet,
> men det er da også det eneste, jeg kan komme i tanke om.
>
> Jeg synes derimod at de kokke jeg så i TV for, ja hvad ved jeg 15-20 år
> siden, var enormt irriterende. Det var som om, at hvis ikke lige man havde
> købt en perfekt krondyrsmedaljon, og havde ofret trøffel osv osv, ja hvad
i
> alverden så man så i det hele taget programmet for? Næh, nu er
madlavningen
> kommet ned i et økonomisk og fagligt leje, hvor alle kan være med uden at
> tjene en bondegård og have gået på kokkeskole i 3 år først. Dét synes jeg
er
> dejligt!
> Og nej, det er bestemt ikke for at undervurdere Jamies faglige
> kvalifikationer, for de er helt bestemt i orden, alene de 20 års praktisk
> erfaring må jo næsten nødvendigvis have lært ham en del og så er han altså
> uddannet kok, hvilket der er en del, der ikke ved.
> MVH Rikke
>
Jeg tror at to mennesker kan se det samme tv-program og opleve dem på mindst
fire forskellige måder. Når billederne flyver afsted - sådan som det er
tilfældet i udseendelser som Jamie's og Nigella's - bliver jeg automatisk
mere visuelt opmærksom end lyttende. Det vil i praksis sige at jeg mere ser
på deres hænders arbejde, end jeg lytter til hvad de siger. Det bliver ikke
bedre af at Jamie konstant siger 'nice and easy' - og Nigella har sikkert
ligeledes sine verbale kæpheste.
I praksis betyder det nok at jeg har tendens til at 'overse' de små hints
til hvorledes tingene kan gøres alternativt og billigere. Så du har sikkert
ret i at Jamie tilbyder sin kundskaber til pengepunge i alle tykkelser - men
i det hæsblæsende tempo han ligger for dagen, drukner disse værdifulde
hints. Jeg ser/hører dem i hvert fald ikke...
Bjarke.
| |
Lars M. Pedersen (12-01-2003)
| Kommentar Fra : Lars M. Pedersen |
Dato : 12-01-03 21:18 |
|
"Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> wrote in
news:avng9a$3dq$1@news.cybercity.dk:
> Jeg lyttede til P1 Nanna's køkken her til aften. De diskuterede blandt
> andet de britiske TV-kokke Nigella og Jamie Oliver. osv osv osv osv osv
>....
Jeg når aldrig til at se resultaterne af Jamie Olivers anstrengelser. Jeg
er blevet søsyg længe inden pga det rædsomme håndholdte kamera.
Næe må jeg så be om Axel og Conrad.
--
Venligst Lars
Hovedaftalen for gravhunde:
Gravhunde er ansat til at gø og blive kløet på maven.
Gravhunde er fritaget for alle andre pligter end ovenstående.
| |
Hauge (12-01-2003)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 12-01-03 21:48 |
|
Hejsa
"Lars M. Pedersen" <Lars@NOSPAMtyf.dk> wrote in message
news:Xns9301D8B898697LarsNOSPAMtyfdk@130.225.247.90...
> Næe må jeg så be om Axel og Conrad.
Hihi, er det ikke en smule for gammeldags? Syns da det var rart, da
tv-køkkenet begyndte at sende i farver, mindes ikke at A & C var der så
lang tid, at de også nåede det
Mvh Hauge
| |
Nette (13-01-2003)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 13-01-03 00:55 |
|
"Lars M. Pedersen" wrote in message
news:Xns9301D8B898697LarsNOSPAMtyfdk@130.225.247.90...
> Næe må jeg så be om Axel og Conrad.
Eller hvad med "Hurtig Carl"?*G*
Nette
| |
|
|