"Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> skrev i en meddelelse
news:avkp79$2pa5$1@news.cybercity.dk...
> Godaften!
>
> Jeg har et spørgsmål, som jeg håber nogen kan svar på. Her om 14 skal vi
som
> nævnt tidligere holde en fest. En kollega vil meget gerne hjælpe med at
lave
> noget, så vi har i fællesskab aftalt at hun skal lave nogen butterdejs
> snitter med fyld i.
>
> På pakken står der, at man ikke må genfryse butterdejen og den må kun være
i
> køleskab i max 1 døgn, men hun ville jo gerne kunne lave det på forhånd
> gerne et par dage i forvejen ), så vi bare skal bage dem herhjemme,
hvordan
> gør vi det bedst? er der nogen der har et bud på en løsning?
>
> Mange hilsner fra
>
> Bolette
>
>Hej Bolette
Jeg kan sagtens forstå, at hun gerne vil lave dem i forvejen, men min
erfaring er at lige butterdej er lidt problematisk.
Hvis I bager dem i forvejen og smider dem i køleskabet for at varme dem 2
dage senere, er de dødkedelige (synes jeg)
Stille dem klar til bagning i køleskabet altså med fyldet ville jeg ikke
umiddelbart turde. Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvad I kommer i dem, men
nej, lad være med det.
Eneste udvej, som jeg ser det, er at være ligeglad med rådene om at genfryse
butterdej og så lave dem, fryse dem med fyldet og så tø op og bage på dagen.
Jeg ved godt, at der står på pakkerne, at man ikke må genfryse, men prøv at
tænk på de der lækre rejer i butterdej og laks i butterdej, man køber i
supermarkedet. Det er jo netop rå butterdej med fyld, som man selv bager og
de må da selv have tøet dejen op, før de kom fyldet i og frøs dem ned. Jeg
kan ikke forestille mig at fiskefirmaer selv laver butterdej eller at de får
leveret den frisk.
MVH Rikke
Nye sider på:
www.rikkebachmann.webbyen.dk