"Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk> skrev i en meddelelse
news:t8cT9.32408$Hl6.3346763@news010.worldonline.dk...
> Jette Mogensen wrote:
>
> > Oversættelsen var forkert. Puff pastry er butterdej. Han brugte til
> > chokoladefyldet 160 ml piskefløde,2 plader chokolade og 1 spsk smør
> > ( ca. 20 g).
>
> vi var begge galt på den*G* opskriften kommer her:
> Mørdej:
> 125 g smør
> 100 g sukker
> 250 g hvedemel
> 2 æggeblommer
> 2 spsk. kold mælk eller vand
> Salt
>
> Dejen kan enten røres i hånden eller i en køkkenmaskine. Rør smør, sukker
og
> salt hvidt. Tilsæt æggeblommerne og rør godt rundt. Til sidst tilsættes
mælk
> eller vand. Dejen formes og hviler plastindpakket i køleskabet i ca. en
> time. En tærteform beklædes med den afkølede dej, som bages i ca. 15
> minutter ved 180° i en forvarmet ovn.
>
> Fyldet:
> 3½ dl. piskefløde
> 2 strøgne spsk. sukker
> 1 knsp. salt
> 125 g smør (stuetempereret)
> 475 g kogechokolade af god kvalitet i små stykker
> 1 dl. kold mælk
> Kakao-pulver
>
> Giv piskefløde, sukker og salt et opkog i en gryde, tag gryden af varmen
og
> tilsæt smør og chokolade. Rør til det hele er smeltet, hvorefter
blandingen
> afkøles. Så røres mælken i, til blandingen bliver glat og blank.
> Fordel fyldet i den afkølede tærteform og lad den størkne i et par timer
ved
> stuetemperatur. Drys med kakao-pulver. Tærten skal være sprød og fyldet
> blødt som smør, når kagen skæres til.
>
> jeg kan dog se at krydderierne på mørdejen ikke var nævnt.... så her
kommer
> de lige igen: rullet ud, smurt med æg eller smør og drysset med
> allehånde(tror jeg nok) kanel, appelsinskræl, sukker ( måske mere jeg kan
> ikke lige komme i tanken om det)
> og så har jeg hørt han havde proppet dem med nogle bær.. kan det passe??
> --
> Knus Sabina
>
>
www.MandeZonen.dk
> Danmarks førende mandeportal.
>
>
Hej Sabina
Jeg kan godt se at du har fået opskriften fra TV-Danmark.Men den harmonerer
nu ikke ret meget med det jeg så i Tv i går aftes.
For det første brugte han købt butterdej.Den dryssede han med diverse
krydderier,sukker og appelsinskal.Rullede dejen sammen til en stor
pølse.Skar denne ud i stykker ,ligesom til snegle.Derefter placerede han
stykkerner imellem plastik-film,rullede dem ud og nærmest draperede dem over
små forme. Derefter bagte ham dem i ovnen i 15 min. Fyldte dem ,da de var
kolde,med chokoladecremen og pyntede med hindbær og flødeskum.
Det mindede ret meget om en tidligere opskrift.
Hvis du selv så udsendelsen,så må du da indrømme at TV-Danmarks opskrift
ikke har ret meget med den at gøre. Men det lyder da lækkert nok.
mvh Jette