> Er der nogen som så den udsendelse, eller som ved hvad det er for en slags
> brød der tales om?, laves det brød her i landet?, har det et navn? så jeg
> evt kan forsøge at finde det i de butikker som sælger sådanne?.
Jeg så udsendelsen og synes også at den var spændende. Lidt 'forskning' på
internettet (noget så simpelt som en søgning på ordene "ancient", "egypt",
"bread" og "recipe" på Google!) gav blandt mere end 4000 links flg.
resultat:
http://dsc.discovery.com/news/briefs/20020805/bakery.html. Der er
godt nok tale om en anden Discovery-udsendelse end den vi tilsyneladende er
enige om at have set, men brødets navn er åbenbart "aysh shams" eller "sol
brød".
Nu skal jeg jo ikke forsøge at gøre mig til verdensmester i ægyptisk brød,
men jeg synes at kunne huske at der idag findes mindst to 'hovedtyper' brød
i ægypten. Det meget klassiske runde og hævede brød (der så vidt jeg kan
regne ud må være dét de omtaler på ovenstående side) og en andet mere fladt
og lidt 'trevlet pandekage agtigt' brød indeholdende meget mere fedtstof (og
som umiddelbart minder mig meget om det fra udsendelsen). Med få og andre
ord kan ovenstående link meget vel tænkes at være "a wild bread-chase"..!
Vender lige tilbage hvis jeg falder over noget mere...
/Claus