> Må surdej godt være tyndt? Nærmest vandet? Ja, i kan regne ud hvad der er
> sket... ;)
>
> Bjarke
Hej Bjarke!
Jeg bager en del surdejsbrød, og min starter (som er opformeret fra
www.sourdo.com) er temmelig flydende. Fremgangsmåden, som jeg har lært af
Jette Mogensen her fra gruppen, er følgende:
ca. 12.00 blandes 20g starter, 20g mel og 20g lunt vand. Dækkes til og står
på køkkenbordet indtil
ca. 18.00 blandes ovenstående med 60g mel og 60 g lunt vand. Står videre på
køkkenbordet indtil
ca. sengetid hvor der blandes 180g mel og 180g lunt vand i.
Herefter stilles skålen i en bedroller på et varmt badeværelsesgulv (her
måtte jeg prøve mig lidt frem i huset, før jeg fandt det rette sted ikke for
varmt/ikke for koldt), og næste morgen skulle du gerne have en boblende
surdej, hvor overfladen ligner en nyskænket øl, klar til videre iblanding af
1000g mel og 600g vand evt kerner osv.
Prøv om det virker hos dig.
mvh
Tove