"Iggy" <sbjoern@NOSPAMglocalbeer.dk> wrote in message
news:14yS9.26973$Hl6.3092111@news010.worldonline.dk...
> Jeg har fundet en engelsk opskrift der tager udgangspunkt i 'flank steak'.
> Er der nogen der ved præcist hvad det er for et kødstykke? Umiddelbart er
> min vurdering at det er ydrelår. Kan det passe?
Nej - slet ikke. Det er vel en del af det, der hvis det havde være en gris
var kalde slaget. Helt nede der hvor køllen møder bugen (stedet kaldes sjovt
nok flanken
.
I øvrik skal det slet ikke behandles som yderlår - det er et temmeligt mørt
stykke kød, der fint klarer kort stegetid - selvom det i modsætning til
f.eks. filet og mørbrad er temmeligt langfibret. Det er et stykke kød der
efter min opfattelse er fremragende til grillen, hvor det blot skal grilles
til det bliver pænt brunet på begge sider.
De fleste supermarkeder og slagtere fører denne udskæring.
vh
Jan