/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Flank steak?
Fra : Iggy


Dato : 07-01-03 11:36

Jeg har fundet en engelsk opskrift der tager udgangspunkt i 'flank steak'.
Er der nogen der ved præcist hvad det er for et kødstykke? Umiddelbart er
min vurdering at det er ydrelår. Kan det passe?

Iggy



 
 
Kevin Edelvang (07-01-2003)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 07-01-03 11:45

Iggy wrote:

> Jeg har fundet en engelsk opskrift der tager udgangspunkt i 'flank
> steak'. Er der nogen der ved præcist hvad det er for et kødstykke?
> Umiddelbart er min vurdering at det er ydrelår. Kan det passe?

Kig her,

http://www.australian-beef.com/product_guide/cut_man02.html

og her, hvor du også kan se en beskrivelse ved at klikke på flank

http://www.cabprogram.com/cab/food/cuts.html

Mvh
Kevin Edelvang


Benny Rasmussen (07-01-2003)
Kommentar
Fra : Benny Rasmussen


Dato : 07-01-03 14:22


"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:aveb6a$48a$1@sunsite.dk...
> Iggy wrote:
>
> > Jeg har fundet en engelsk opskrift der tager udgangspunkt i 'flank
> > steak'. Er der nogen der ved præcist hvad det er for et kødstykke?
> > Umiddelbart er min vurdering at det er ydrelår. Kan det passe?
>
> Kig her,
>
> http://www.australian-beef.com/product_guide/cut_man02.html
>
> og her, hvor du også kan se en beskrivelse ved at klikke på flank
>
> http://www.cabprogram.com/cab/food/cuts.html
>
> Mvh
> Kevin Edelvang
>



Benny Rasmussen (07-01-2003)
Kommentar
Fra : Benny Rasmussen


Dato : 07-01-03 14:23

Flank-steak er en muskel

"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:aveb6a$48a$1@sunsite.dk...
> Iggy wrote:
>
> > Jeg har fundet en engelsk opskrift der tager udgangspunkt i 'flank
> > steak'. Er der nogen der ved præcist hvad det er for et kødstykke?
> > Umiddelbart er min vurdering at det er ydrelår. Kan det passe?
>
> Kig her,
>
> http://www.australian-beef.com/product_guide/cut_man02.html
>
> og her, hvor du også kan se en beskrivelse ved at klikke på flank
>
> http://www.cabprogram.com/cab/food/cuts.html
>
> Mvh
> Kevin Edelvang
>



Jan Bøgh (07-01-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 07-01-03 18:21

"Iggy" <sbjoern@NOSPAMglocalbeer.dk> wrote in message
news:14yS9.26973$Hl6.3092111@news010.worldonline.dk...
> Jeg har fundet en engelsk opskrift der tager udgangspunkt i 'flank steak'.
> Er der nogen der ved præcist hvad det er for et kødstykke? Umiddelbart er
> min vurdering at det er ydrelår. Kan det passe?

Nej - slet ikke. Det er vel en del af det, der hvis det havde være en gris
var kalde slaget. Helt nede der hvor køllen møder bugen (stedet kaldes sjovt
nok flanken.
I øvrik skal det slet ikke behandles som yderlår - det er et temmeligt mørt
stykke kød, der fint klarer kort stegetid - selvom det i modsætning til
f.eks. filet og mørbrad er temmeligt langfibret. Det er et stykke kød der
efter min opfattelse er fremragende til grillen, hvor det blot skal grilles
til det bliver pænt brunet på begge sider.
De fleste supermarkeder og slagtere fører denne udskæring.

vh
Jan



Rømer (07-01-2003)
Kommentar
Fra : Rømer


Dato : 07-01-03 18:51

Flank steak er efter min mening et af de bedste stykker oksekød du kan få -
det er et meget undervurderet stykke kød.

Hvis du kan få fat i et pænt stort stykke, er det meget lækkert skære en
lomme i det - fylde det med hakket løg, svamp og krydderurter - ind i ovnen
i et fad - og en gammel carlsberg ind oveni.-

Men ellers kan det fint steges som en god 2-3 personers bøf. Der er ingen
sener eller andet, der kan genere, hvis det altså er skåret ordentligt ud.

Leo



Claus Lauritsen (07-01-2003)
Kommentar
Fra : Claus Lauritsen


Dato : 07-01-03 21:28

Flank steak er et ringe stykke kød, der er meget populært, Mørbrad og hele
rygfileen + alle flg. udskæringer af bagfjedringen som inderlår, tyksteg,
culotte, cuvette, klump er alle betydeligt bedre i mørheden hvis det er
modnet rigtigt.

Problemet i dag er at langt det meste oksekød der spises i Danmark er gamle
malkekøer der er udtjent,
og derfor ikke af en kvalitet der egner sig til andet end hakkebøffer.
Vi burde alle prioritere at betale lidt mere for oksekødet og så spise nogle
ungdyr istedet. Kød af kødkvægsracer som Simmentaler, Charolet, Hereford og
andre, gerne krydsninger.


Velbekomme.

Claus



Kevin Edelvang (08-01-2003)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 08-01-03 01:06

Claus Lauritsen wrote:

> Flank steak er et ringe stykke kød, der er meget populært,

Jeg her ikke selv store erfaringer med det. Men jeg har en landkogebog,
skrevet af en franskmand. Den er ret gammel. Han skriver, at flanken er
det meste velsmagende stykke kød på koen. Og at man sjældent kan købe
det i frankrig, fordi slagterne ligger det til side til sig selv.

Mvh
Kevin Edelvang


Rømer (08-01-2003)
Kommentar
Fra : Rømer


Dato : 08-01-03 10:40

Det glæder mig at andre fremdrager Frankrig -
De sidste mage år har vi tilbragt vore ferier i Frankrig - og det er ganske
rigtigt sjældent udbudt. Men så sent som i sommer blev netop flanken rost af
Jacques vores vært - og han kan lave mad skal jeg hilse og sige.

Leo



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste